View Single Post
Eski 30-07-2012, 11:57   #235
TremusA
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2012
Daha önce habereno baktım ,meyvelerinden aldım ,acı sever birisi olarak zevkle yedim. Daha üstü nedir yolundaki araştırmalarımda karşıma bhut çıktı. Çokca yorumların olumsuzluğundan almaya cesaret edemedim. Birgün ebay üzerinden 5 adet güneşte kurutulmuş tohumlu biberlerden edinip vira bhut jolokia dedim. Mercimek tanesi kadar parçasını ağzıma attım. Ensem su içinde kaldı.Yanma hissi garip .Anında değil ,zamanla tesir ediyor.Zaman geçtikçe varlığını daha çok hissettiriyor. Ortalama yakıp yıkıcı etkisi yarım saat -1 saat arası sürmüştü. Eğer yediğiniz en acı biber dıştan yakıyor hissi verdiğini söylersek ,bu içten yakıyor. Acı sever birisi olarak çok hoşuma gitti. Evdeki pul biberlere bu kurutulmuşları havanda ezip 5 te 1 oranında kattım . Acı seven birisi olarak söylüyorum bu şekilde lezzetli bir acıyı hayatta yediğimi hatırlamıyorum. Acıya tahammülü olmayan birisini ağlatır ,garanti veririm. Saf olarak mercimek tanesinden daha büyük parça denemedim.Hep birşeylere kattım. İçinden çıkan tohumlar verimli olmadığından ,üreticinin zamansız hasatından yetişmedi. Tazesinin daha caydırıcı acısı olduğunu düşünüyorum ama edinemedim henüz.

Zevk için bile sade olarak tüketilmesi zor bir biber. Ama karışımlarda lezzet abidesi. Değişik ve ağır kokusu ,acı tadındaki o muazzam aroma denemeye değer. Lahmacun harcına katın ,ince kıyılmış ezme salatalarınıza katın ,pul biberinize katın ,sıcak soslarınıza katın.... Acı seviyorsanız bu hazdan mahrum kalmayın.

1miyon acılık denilen biberin elime ulaşan versiyonu 700.000 civarı çıkmış. Ebaydan alan bir analizci bunu olumsuz yorum olarak söylüyor.Bununda açıklaması Mete beyin dediği gibi tozlaşma ile açılan tohumlar. Saf bhut jolokia bulmak ,**** ıspatlamak çok sorun olacak. Varolanlar şimdilik yetiyor ama 1 milyonluk gerçek zehiri tatmak isterdim

TremusA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön