Arkadaşlar,
Ben de İstanbul'da yaşayan ve Balıkesir'de yazlık bölgemde kapama ceviz bahçesi yapmayı planlayan bir kişiyim. Bu forumu yeni buldum ve okuyabildiğim kadar okudum. Şimdiye kadar güzel bilgiler edindim ve henüz yolun başında olduğumdan daha öğrenecek çok şeyim var.
Ben biraz cahil cesaretiyle geçen ay orman bölge müdürlüğüne yer tahsisi için başvurdum.
Cahil cesaretiyle diyorum çünk 40 yaşın verdiği tecrübeyle biliyorum ki bazı şeyleri çok ince eleyip sık dokursan o işten hem soğursun hem de vakit kaybedersin. Kafanın karışması da cabası.
Çok güzel bir atasözümüz vardır: "Teşvik bizden tevfik Allah'tan."
Çok inandığım bir sözdür.
Neyse kısaca şöyle birkaç soruyla ben de foruma giriş yapmak istiyorum.
Tecrübeli dostlar cevap verirse çok memnun olurum.
Biliyorum hiçbir şey kolay değil ama elimden geldiğince birşeyle yapmaya çalışacağım. En iyi tecrübe deneyerek öğrenilendir bunu da biliyorum. Ama öncesinde birkaç soru sormak ve tecrübeli dostlardan feyz almak istiyorum.
1- Bildiğim kadarıyla devlet iki şekilde teşvik ve kredi veriyor.
a. Orman bakanlığı özel ağaçlandırma kredisi verirken
b. Tarım bakanlığı geri ödemesiz teşvik veriyor. Dekar başına 350 tl.
acaba bu iki kredi ve teşviği aynı anda kullanabiliyor muyuz ve bunun için izlenecek en sağlıklı yol nedir?
2- Benim ekim yapacağım yerde başka biriside ekim yaptı hemde çok büyük bir alana. Bu açıdan biraz şanslıyım. Ondan da bilgi alacağım. Yanlız Balıkesir erdek bölgesi iklim açısından hangi cinse daha uygundur acaba?
3- Forumdaki tüm bilgiler çok faydalı fakat parça parça olduğundan çok dağınık ve insanların kafasının karışması normal. Bu foruma sabit bir konu açılarak tecrübeli arkadaşlar a dan z ye tüm safhaları anlatan bir konu açsalar çok güzel olmaz mı sizce?
şimdilik sorularım bunlar. aslında yeni konu açmak istemiştim ama yeni üye olduğumdan konu açamıyorum. birkaç mesaj attıktan sonra yeni bir konu açmak istiyorum.
şimdiden tüm ağaçsever dostlara teşekkürler
|