View Single Post
Eski 26-07-2012, 15:41   #214
wellness
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şubat 2012 de, sevgili Güler Hanım' ın yaptığı paylaşım vesilesi ile sahip olduğum Aloa veramın son durumunu sizinle paylaşıyorum. Kendisine ayrıca paylaşımı için çok teşekkür ediyorum. Elime geçtiği dönemde kış sebebi ile güneş almadan büyüyen yaprakları Güneşe çıkınca, bir müddet sapsarı oldu ve durgunlaşmıştı. Ancak zamanla Güneşe alışınca adeta kudurdu diyebilirim. Toprağının hazırlanmasını çiçekçiden aldığım torf toprağı ile ince dere kumunu birebir oranında karıştırdım. kökü biraz uzunca idi. Toprağa yaprak çıkaracak kısmını iyi gömüp oturtabilmek için. Kökünün üç kısmından bir miktar kestim. Ayrıca yine ekim aşamasında dış yapraklarından 2 adedini de kestim. O şekilde ektim. Ekim işinden 1 ay sonra aloaveramın dibini 3 parmak derinliğinde toprağını kaldırdım ve köklerine yaklaştırmadan ve çiçeğe değmeyecek şekilde etrafına 20.20.0 ve potasyum nitrat katı kimyevi gübreden birer çimdik sepeledim ve üzerini yine toprak ile kapattım. Şimdi ise her ayda 1 adet yaprak çıkarıyor ve yapraklarıda resimde göreceğiniz gibi son derece gösterişli.

Eklenen Resimler

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön