View Single Post
Eski 26-07-2012, 10:57   #492
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Çimin mi var derdin var kulübü size de hoş geldiniz der. Ammaaaa sakın moralinizi bozmayın. Vaktiniz varsa, sabrınız varsa bir bütçe ayırmayı düşünüyorsanız devam edin derim.

Yeni çim makinesi de almışsınız, bıçağı keskindir. Bundan böyle çimleri koparma-yolma değil de kesme yapar ve uçlardaki tiftik tiftik beyazlıklar oluşmaz. Arada bir de bıçağı dezenfekte etmek için çamaşırsuyu ile silin. Çim boylarını da 3 cm civarında tutsanız daha mı iyi olur acaba?
Kapak toprağında bence dere mili kullanmayın, nereden geldiği belli olmadığı için bahçeyi su otu ve kanyaş otu bir sarıyor ki mücadelesi adeta imkânsız.

Bir de bakmışsınız ki uğraşımınız netice vermiş; boyları 3 cm- 4cm i bulan zümrüt yeşili, kadife gibi çimlerinizin üzerinde çıplak ayakla dolaşıp-koşuyorsuz.
Öyle bir hoşunuza gidiyor ki dayanamayıp boylu boyunca kendinizi çimlerin üzerine atıp, ayaklarınızı-kollarınızı iki yana açıp gökyüzünün güzelliğini seyrediyor ve " çok yoruldum ama iyi ki yapmışım " diyorsunuz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön