Bir süre önce kolayıma geldiği için kutu sütüne geçmiştim (oysa şişe sütünün en ateşli savunucularından biriyim). Evim markete biraz uzak olduğundan kutu kutu alıp saklamak, evde elinin altında bulundurmak iyi oluyordu

Hem de yağsız sütün şişede olanı yok.
Derken önce kefir mayam bozuldu, ardından yaptığım yoğurt ve peynirlerde garip bir renk değişikliği farketmeye başladım. Yoğurt yoğurda benzemiyordu, peynir peynire. Kahvemin içine kattığımdaysa asla süt tadı alamıyordum. Baktım olacak gibi değil, sağlığımı korumak istiyorsam anam babam sütümü almaya başladım yine.
UHT' deki kefir mayasını öldüren her neyse bizlere, hele hele çoluk çocuğa, bebelere neler yapıyordur kimbilir.