İlaclama, sulama, şımartma, üzerine düşme, bakım, gübreleme vs dahil her türlü ilgiyi gören bahçenin durumunu son olarak görüntüledim.
Masraf ettiğim için vazgeçmediğim çimler, mantar saldırısı, bölgenin iklim yapısı vs derken, geçen yıl sonbaharda ekimin ardından temmuz ayında bu hale geldi..Çok kötü değiller fakat filmlerdeki gibi yemyeşil de değiller..
Hayat kalmaya devam edecek gibi görünüyorlar..
Esasında çimlerin durumu, tedavi süresince ismi geçen ilaçların etkinliği, Huwasan, Captan, Bayer vs, etkinliğini de gösterecek. Veya "ne yaparsan yap, sonuçta belirli bir hale geliyor çimler" diyenlerin haklı olup olmadığını da..
Mesele şimdi bu bahçe genel olarak homojen bir yapıya kavuşur mu veya ne yapmalıyız? Veya bahçeyi Pitos ormanına mı çevireyim
Bahçenin fotografları
Genel1
Genel2
Genel3
Hasarlı bölgeler
Yaygın görüntü, bu yaprak uçlarındaki bozukluklar için yeni çim makinası aldım, temiz kesim için, belki destek gerekiyor bitkiye?
Evet bahçede durum böyle..Şimdi bu bahçeyi sohbaharda yeni bir hamleyle düzgün bir zemine kavuşturmayı düşünüyorum..Tabi bir sonraki sene aynı sorunlar yaşanmasın diye güçlendirmem, hastalık artıklarını temizlemem de gerekecek..Eğer sorun devam ederse, peyzaj numarası ile çok doğal taş kaplama, biraz çalı vs ekimi, bol Pitos, az çim alanı ile, bütün bitkilerden fazla bakım isteyen çimleri azaltmayı düşünüyorum...Bütün ilaçları da çöpe atarım herhalde..))