View Single Post
Eski 25-07-2012, 22:08   #39
kgursu
Yeni Üye
 
kgursu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-12-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Burada gördüğünüz ağ kırmızı örümcek ağı değil, kırmızı örümcek ağ yaptığını bilmiyorum yapsa da kendisi gibi göremeyeceğimiz ağlardır.

Kırmızı örümcekte, toz kükürtle iyi sonuçlar alınabiliniyor, yalnız uygulamasını iyi yapmak gerekiyor, bazı arkadaşlar iyi sonuç alınamadığını söyleseler de uygulama yanlışlığıdır diye düşünüyorum.

Toz kükürtü sabah çiğ varken ince tülbente koyarak sallayarak atabilirsiniz, çiğ kükütdün daha iyi yapışmasını tutunmasını sağlayacaktır, en iyi uygulamayı ise havalı sırt motorlarıyla yapmak en iyi sonucu verir, çiğli bir ortamda yaprağın altını üstünü kükürtlemek mümkün.
Küküt çok güzel bir koruyucudur zararlının olmadığı dönemlerde de önleyici olarak kullanılmasının bir zararı yoktur.

Topraktaki böceklerde azalma olduğunu kendiniz belirtmişsiniz.

"NeemAzal kullanmaya devam ederek sonuç alabilir miyim? Yaprak arkalarında kalan yumurta vb. yapılar ile kendilerini birşeyle silerek uzaklaştırmam mücadeleyi kolaylaştırır mı?"

NeemAzaldan sonuç alırsınız, Yaprak arkalarındaki yumurta (vs) leri ılık suya batırılmış bir bezle süngerle temizleyebilirsiniz buda bir kültürel mücadeledir.
Teşekkür ederim. Elimde kükürt yok, evde kullanmak da ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Bu arada kırmızı örümceğin ağları görünmez demişsiniz. Çok ince olduğu için mi görünmezler? Çünkü Google'dan bulduğum resimlerde bayağı bir görünenleri vardı. Bende bulunanlar da gayet güzel ve görünür biçimde bütün bitkiyi (Codiaeum variegatum'u) ağlarla sarmışlar. Sadece bu yüzden bile bitki doğru düzgün yeni yaprak çıkaramıyor gibi görünüyor.
Yeni bir fotoğraf da gönderebilirim isterseniz. Daha önce koyduğum fotoğraf üstünde örümcek olmayıp sadece ağların olduğu (nedense) Codiaeum variegatum 'Excellent' a aitti. Asıl örümcek aktivitesi Barış çiçeği (Spathiphyllum wallisi) ile varyete yapılmış olan diğer krotonda. Barış çiçeğinde herhangi bir örümcek gözlemlemedim.
Bendeki örümcekler görünüyorlar. Diğer konu hakkında (topraktaki böcekler) nereden bilgi alabilirim?

kgursu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön