Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demirgonenc
Sn Murvet, toprak düzenleyici olarak Google baktım, Leonartide görüyorum..Bu çimlerde işe yarar mı? Çimlerde, kışın evdekiler bahçede gezdiği için yer yer çukurlar var, 2-3 cm derinlikten yarım cm'ye kadar bu çukurlar, bunları sohbaharda, kış öncesi doldurarak bahçeyi düzgün bir hale getirmek için ne yapmam gerekiyor? Aklıma ilk gelen bütün bahçeyi hayvan gübresi ile kaplamak fakat birçok bitki tohumu bu nedenle bahçeye girer diye endişe ediyorum..Torf belki de ?
|
Merhaba sayın
demirgonenc
Çim alanızdaki çukurları kapatmak için çim üst kapak toprağı (Toprak + yanmış koyun gübresi + torf + dere mili karışımı) kullanmanız gerekir. Üst kapak toprak karışımına Leonarditi ilave olarak kullanabilirsiniz.
Yalnız torf ve koyun gübresi kullanılmaz, yoğunluk olarak hafif ve gevşek olduğu için sulama ve hava koşullarından etkilenerek yer değiştirir veya kaybolur. Alana ekilen çim tohumuna baskı yapamadığı içinde çimlenme olmaz, çimlenme olsa bile çim makinası kökü ile yerinden söküp alır.
Sayın
Güler hanım çim kapağı için kullanılacak toprağın özelliklerini ve uygulama aşmalarını doğru olarak paylaşmış sizde bu sekilde uygulamasını yapabilirsiniz.
Sayın
limon, çiminiz daha bebek sonbaharda ve hele ki baharda zümrüt gibi olacağından eminim...
Kolay gelsin...