View Single Post
Eski 25-07-2012, 16:09   #453
menekşecibaba
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Bu fotograftan net birşey çıkarmak mümkün değil , bir defa görüntüler uzun süre bakımsız havasız kalmış gibi. İyi bir temizlik ve bakımla o bitkilerin üçte biri kurtulabilir gibi geliyor.

Afrika menekşeleri çok duyarlı hassas bitkiler.Böyle bir durumu farkettiğiniz anda
bitki üzerindeki kuruyan bozulan yaprakları temizleyip bitkiyi ayırmak gerekiyor.
Eğer farkettiğiniz anda gerekli müdahaleyi yapmazsanız çok hızlı bir şekilde bozulma ölüme kadar götürüyor.
Sevgili Maki01 tecrübeleriniz ve araştırmalarınıza hayranım. Kök çürüklüğü de olabilir dediğiniz gibi birisinin köklerini temizleyip foto su konulursa daha kolay teşhis konabilir.
Sıvı kükürtü el hijyeninde kullanmak sakıncalı olabilir uyardığın için teşekkür ederim ama ben bir kapta hazırladığım çok az arap sabunu içeren suyun içine fısfısla eser miktarda sıvı kükürt püskürtüyorum , zaten işim bittikten hemen sonrada ellerimi sabunla bolca yıkıyorum. Hastalık korkusuyla bu sıcaklarda çeşit te çok fazla olunca biraz ileriye gidebiliyorum .

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön