Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek
Sayın smnunal şimdi ne alaka diyeceksiniz ama, beyaz patlıcanın tadına bakabildiğiniz zaman siyahta ki acılık onda da var mı acaba, dikkat edebilir misiniz lütfen  ve bizimle sonucu paylaşabilir misiniz rica etsem.
Kaç gündür sayfalarınızı takip ediyorum, ama öyle güzel ki ne yazsam diye düşünüyorum sürekli. Artık şunu anladım bahçe ş-a-r-t ! Kısıtlı mekanda, kısıtlı toprakta bahçedeki verim alınmıyor. Bunu başaran üyeler yok mu? Var. Onları tebrik ediyorum ama ben istediğim ölçüde başaramadım. Örneğin kiraz domates: Annem "portakal ağacının boyuna geldi neredeyse, dalları yıkılıyor domatesten" derken, benim ki 3 karış boyunda kaldı ve haftada bir, 1 tanecik domates alabiliyorum. E bu durumda moral de bozuluyor tabi. Taş yerinde ağırdır demişler ya, her ürün de yerinde, toprakta olmalı bana göre. Neyse, uzattım  Allah ağız tadı ile, afiyetle yemeyi nasip etsin  Her şey çok güzel gerçekten.
|
Sayın gülenmelek,
bizim siyah patlıcanlarda düzenli sulama yaparsanız acıma olmaz. Bizim buralarda güz döneminde havalar serinledikten sonra körpe olarak yetişen patlıcanların yeni ve küçük meyvelerini koparıp çiğ olarak bile yerler.
Beyaz patlıcan tohumu takas etkinliğinden gelmişti daha yemeğini yapmadan ev halkı tarafından renginden dolayı pek beğenilmedi. Birde patlıcanların yemek yapılmadan önce acılığı giderilsin ve daha lezzetli olsun diye kabuğunu soyup doğradıktan sonra tuzlu suda bekletirseniz acılığın kaybolduğunu göreceksiniz.
İnşallah gönlünüzdeki bahçeye en kısa zamanda kavuşursunuz. Bitki yetiştirme saksıda veya balkonda bir yere kadar şartları çok fazla zorlayamazsınız.
Muğladan selamlarımla.