View Single Post
Eski 25-07-2012, 11:10   #1495
GÜLSEN_
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Hoya verticillata nın son görselleri yanısıra birazda bilgi aktarmak istiyorum bakımıyla alakalı. Bütün Kış Aylarını Güneydoğu bölgesinde direk gün ışığı aldı. Kış aylarında su isteği az idi. Tomurcukları oluşmaya başlayınca Kuzeybatı yönündeki Pencere kenarına yerleştirdimçünki su istek oranı çok yükselmişti. Bunu yapmaktaki amacım geçen yıl açmasını beklemiştim çok fazla gün ışığı tomurcukların gelişmesini engelliyor olmasıydı. Düşüncem ve gözlemlerim doğrultusunda İlk çiçeklerini koklama şansına eriştim. Kokusunu tarif etmek istersem salt şunu söyleyebilirim kopyacı bir kokuya sahip hangi kokuyu almak isterseniz o kokuyu alabiliyorsunuz. Bütün bildiğimiz çiçeklerin kokusunu barındırıyor. Gündüzleri floral Geceleri yoğun parfüm kokusuna sahip olaması kokulu türler arasında yer almasını kesinlikle hakediyor.

Hoya verticillata sı olanların, bu güzel kokudan mahrum kalmamalarını dilerim.
Sevgili Lale'cim,
Sanırım sana yükseklik korkumdan bahsetmiştim. Taburenin üstüne çıkıp şekilden şekile girmeme gerek kalmadı kokusunu artık uzaktanda alabiliyorum.Keşke kokusunu sizlere gönderebilseydim...
Canım arkadaşım senin tarifinle o koku taa burnuma kadar geldi bütün bu güzellikler gözümüzü gönlümüzü ferahlatıyor ALLAH da senin gözünü gönlünü ferahlatsın can arkadaşım

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Başa Dön