View Single Post
Eski 24-07-2012, 20:15   #997
meryemokten
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2012
Acemi Bahçevan ve Kompost Faciası!

Geçtiğimiz mart ayında Bahçem olmadığından bu saksılarda biber, salatalık, fasulye ve patlıcan yetiştirmeye karar verip yukarda saydıklarımın tohumlarından aldım. 20 lt lik torf aldım. Saksılar edindim ve çok keyifli bir şekilde her tohum paketinin yarısını toprağa boca ettim. Şaşkın ve acemi ben, günde en az beş kere ziyaret edip onlarla konuşurak, sabırsızca yeşillenecekleri günü beklerken... eyvah o da ne?! Onlarca, fide ardarda merhaba demeye başladılar!

Oysa ben sadece hobi olsun diye yapıcaktım bu işi... Dedemi arayıp panikle olanları anlattım. Bana sakin bir ifade ile "fazlalarını kopar at!" dedi. Telefonu kapatıp fidelerin başına döndüğümde kıyamadım. Zaten minik bardaklara ekmiştim. Konu komşu, bakkal, kasap heryere ver ver bitmediği gibi yenileri de çıkıyordu. Mart ve Nisan ayları fide dağıtmak, şaşırtmak, eşime her iş dönüşü toprak almasını söylemekle geçti.

İşleri yoluna koyup, keyiflenirken kompost işine merak saldım. Hazırlık aşaması güzeldi fakat, sineklerle başedemeyince eşim herşeyi atmazsam beni atacağını söyledi. Seçim yaptım fakat küçük bir kısmını saksıya koyup üstüne de eşim anlamasın diye soğan diktim. Bu işte de eşime yakalanınca -kompost işinde sonuç almaya o kadar kararlıydım ki- tam olmamış kompostu saksılara paylaştırdım....

İşte bu yandığımın resmiydi... bitkilerimi kabediyorum. Hala okadar çoklar ki topraklarını değiştirmek delilik olur. Bilgi eksikliği ve gereksiz kararlılık işini abarttım kabul ediyorum.

Bu durumdan bitkilerimi nasıl kurtaracağım hakkında bana kim yardımcı olmak ister ?

meryemokten Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön