Sevgili
gül, sorularınızı yanlış muhataba soruyordunuz. Bunların cevaplarını ben bilmiyorum, keşke bilebilsem. Globalleşme dedikleri işte bu olsa gerek.. Herşey alınıp satılıyor ; sağlık bile...
Ben ancak kendi konuma yakın sorularınıza elden geldiğince cevap bulabiliyorum ; ve evet belki çok şaşıracaksınız ama eskiden şeker yoktu... En azından masamızdaki kristalize, rafine beyaz şeker...
Şeker tadını bal ve meyvalar oluşturuyordu. Uzmanların söylediklerine göre bildiğimiz anlamda şeker 100-150 yıldır sofralarımızda ve kanımızda...
Kolesterol yüksekliğinin de , şeker hastalığının ve insulin direncinin de, kanserin de en önemli etmenlerinden biri rafine şekerdir. Bu konuda mesai harcayarak halkı aydınlatmaya çalışan çok değerli hekimlerimiz var. Onların yazılarını internetten bulup okursanız kafanızdaki birçok soruya yanıt bulabilirsiniz diye düşünüyorum
