View Single Post
Eski 24-07-2012, 07:29   #2139
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Önce minik kuzucuktan başlayayım. Ben yerim onu, o tombalak elleri ayakları ısıra ısıra yerim Sevgili SDurul, dünyalar güzelini iyi günlerde büyütün. Toprağı ellemiş ya tamam artık iflah etmez. Büyükanneye yardımcı geliyor

Aaaa, yadırgamak ne kelime, tabii arada yemekleri görmek iyi oluyor. Biz bitki de severiz, güzel yemek görmeyi de, yemeyi de Kaç gün gözümün önünden geçti sizin o muhteşem kızartma görüntüleri. Kurufasulye toprak kapta yavaş yavaş pişip nasıl lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. En lezzetli yemekler ağır ateşte, hatta odun ateşinde pişenler oluyor. Püf noktası yavaş pişme olayı sanırım. Herhalde lezzetler yavaş pişmeyle pekişip kaynaşıyor. Toprak güveci önce döküm tencereye benzettim. Özellikle mi böyle karartılmış? Şimdiye dek hiç böyle siyah renklisini görmemiştim.

Kavanozlar dolmaya başlamış. Kolay gelsin. Biraz zahmetli oluyor gerçi ama tadı da bir başka oluyordur insanın kendi yaptığı şeylerin. Tertemiz, sağlıklı, lezzetli. Yazın bereketini kışın afiyetle kullanın.

Sevgili SDurul, kırmızı örümcek konusunda ne ilaç yapıyorsunuz bilmiyorum ama biraz inatçı oluyorlar. Kimyasal kullanmazsanız önünü almak zor. Yalnız geçenlerde Feriha bana bir yapıştırıcı verdi. İlacın içine kattığınızda etkisini pekiştiriyor. Geçen yıl küpelilerimde beyaz sinekle hiç başedememiştim. Ne kullandıysam hiç bir şey fayda etmemişti. Sanki beslemişim gibi ürediler de ürediler. Bu yıl NeemAzalın içine yapıştırıcı karıştırıp kullandım, epeydir bir görünmüyorlar. Aklınızda olsun onun organiği de varmış. Belki kırmızı örümcekte de işe yarar.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön