Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Eveet; valla bir şekilde güzel bir dağıtımı başarmışsınız. Ellerinize, emeğinize sağlık.. Allah kabul etsin, canınıza değsin inşallah.
|
Değerlendirmek için elimden fazlası malesef gelmiyor. İnterneti yoğun kullananlar bilir. Askıda kahve diye sözde İtalya''da bir uygulama varmış. Benzeri askıda kayısı olsa ne güzel olurdu.
Seneler önce ben bu durumun benzerini Akçakoca İlçemizde defalarca yaşamıştım.
Eylül ayın başında Palamut balıkları Karadenize akmaya başlar, 5-6 metrelik tekneleri ile palamut avından dönen küçük balıkçıları ellerinde naylon poşetlerle, bazı küçük çocuklar, yaşlı teyzeler iskelede karşılarlardı.
Balıkçı tekneden iskeleye adımını attığında naylon poşeti kapar içine bir ya da iki tane palamut atar ve poşeti sahibine iade ederdi. Ne balıkçıdan, ne de poşeti uzatandan tek bir söz ve kelime duyamazdınız. Her şey gözlerde ve bakışlarda gizli kalırdı.
Bilmem hala bu durum hala yaşanıyor mu?
Sanmıyorum. Her şeyde olduğu gibi bu güzellikleri de artık yitirmiş olmalıyız.
Bir yardım, ne alanı küçük düşürmeli, ne de veren için bir öğünme nedeni olmalıdır. Zaten bilirsiniz ki; çoğu kez, tatlı bir söz, sıcak bir davranış, gösterişle yapılmış büyük bir yardımdan çok daha değerlidir.
Yani, vereni mağrur, alanı mağdur etmemek artık çok zor gibi.