View Single Post
Eski 23-07-2012, 18:42   #63
erhan özkan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2012
sayın gçakar
haklısınız tabii ki ama şunu da benim içimden gelen şekilde söyleyeyim.ben cins köpek besliyorum ve bunların cinslerinin fci tarafından onaylı secereli örneklerini besliyorum. aslında dediğiniz gibi bir genel köpek sever de değilim.ben köpeklerimi alırken hem para ödedim hem de onların ailemizin bir ferdi olarak kabul ettim.buyüzden onları diğer köpeklerden farklı olarak seviyorum.köpeksever değilim dememe takılmayın lütfen
bence sokaktaki hayvanların eğer bu dünyaya gelmişlerse yaşamaları ve iyi durumda olmaları bir haktır,tabi ki bakacağız,kollayacağız.
şimdi sokak köpeği değil de cins köpek sevmemin/tercih etmemin mantığını daha iyi anlarsınız.sokak köpeği doğduğunda sorunların içine doğar,beslenme,su,kötü muamele, barınma hastalıklar iklim şartları hep hakkından gelmesi gereken işlerdir. ama bilinçli bir şekilde köpek cinsi seçimi ve bu köpek yavrusunu üretenlere ödenecek para bir nebze de olsa o köpeğin önünde uzanan hayatın teminatıdır.barınaklar ise batıdaki bir çok ülkede olduğu gibi yine de olumsuzluk yaşayabilecek bu hayvanlara 2. şans yerleridir. yoksa türkiyede'ki gibi açlığın kol gezdiği hayvanların birbirine zarar verdiği yerlere dönüşürler.

erhan özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön