View Single Post
Eski 23-07-2012, 12:09   #12
bozo.0606
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili bozo.0606,
Sayfan hayırlı olsun. Hoyalarınız azda olsa paylaşacağınız deneyim bilgileriniz, edineceğiniz tecrübeleriniz İklim farklılığında bakım koşulları gibi birçok kişiye fayda sağlayacağına inanıyorum.

Zamanla sayfanızda bol çiçek resimlerinin yer aldığı, Sevincinize ve Hüznünüze ortak olmak tüm Hoyaseverlerin Bende dahil hoşumuza gidecek.

İlk olarak toprak karışımınızı biraz daha geçirgen oranla başlayabilirsiniz. Bu kullandığınız karışımda suyunu biraz kaçırdığınız anda kök çürümesi kaçınılmaz olur.
Hoya finlaysonii hayata bağlanmış bence. sadece sürgünlerini biraz geç çıkartıyor Sabır gerekiyor.
Sevgili Missmenas;

Çok çok teşekkür ediyorum ilginize, siz değerli üyelerden de sayfamın istifade etmesini temenni ederim.

Toprak karışımımı nasıl daha su geçirgen yapabilirim. Sularını çok kaçırmıyorum ancak hiç bir şekilde onları kaybetmek istemem. Ancak Ankara şartlarında ne bulabiliyorsam onlarla karışım yapabiliyorum. Bahçemden toprak , kumlu toprak tedarik etmeye çalışsam da yine de çok içime sinmeyen karışımlar oluyor.

Torf + orkide harcı karışımıma şu an ekmiş olduğum bitkiler var ve durumlarını takip etmeye çalışıyorum. Şimdilik bir sorun yok ama sizdende Ankara ortamında sağlanabilecek bir karışım tarifi rica edebilir miyim? Ya da daha önce yaptıysanız ilgili mesajın kopyası ve ya mesaj numarası

Tekrar teşekkür ederim.. saygılar..

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön