View Single Post
Eski 21-07-2012, 13:54   #131
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Sn. Junior

Doğasever'in saptamaları bence de çok doğru. Bence "hap" çözümlerden kaçının ve toprağınızı ıslah için zor yolu seçin.

Bunları bir uzman olarak yazmıyorum ama ben de bu yolun yolcusu olduğumdan şöyle bir saptama yapmama izin verin. Ölü toprağı yaşatmak için yapacağınız kimyasal uygulamalar bana sevgilisi onu terkeden adamın çareyi alkolde araması gibi geliyor. Anlık mutluluklar.. Ancak asıl sorunu çözemeyeceksiniz..

"Toprak ıslahı" diye bu forumda, internette araştırmalar yaparsanız pek çok bilgiye erişebilirsiniz. Şu sonuca varacaksınız, toprak ıslahı uzun yıllara yayılan bir süreçtir. Bu zaman zarfında gerek iyi yanmış hayvan gübresi, kompost gibi organik maddeler, gerekse Jips, leonardit, zeolit gibi yardımcı maddeler kullanmalısınız. Sn. Doğasever'in parmak bastığı görünmez dostlarınız da olacak, yararlı bakteriler.

Bunların yanı sıra yeşil gübre uygulamaları, ağaç diplerine uygulayacağınız malçlama işlemleri vs. vs. hepsi toprağı yavaş yavaş canlandıracak..

Bunlar için gerekli sabrınız (ve de paranız) yoksa bence o topraktan çok da bir şey ummayın daha iyi. Hatta satın o toprağı, daha verimli bir yerden arazi alın. Yok ata dede mirasıdır, illaki o toprak olacaktır diyorsanız ya uzun yolu seçin ya da hiç bir şey yapmayın..

Selamlar

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön