View Single Post
Eski 20-07-2012, 22:31   #129
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Junior,
Toprağınız ölü! Toprağınızı canlandırmadan bitkilerinizi canlandırmanız mümkün görünmüyor. Yukarda bahsettiğiniz:

Alıntı:
doping etkisi yapıcı kimyasalların bu toprağa en uygun olanları gibi olursa, çünkü bizim bölgede tarım olmadığı için bunlar bana çok uğraştırıcı oluyor ve ağır bedele mal oluyor. bul,taşıt, yaydır gibi.
...gibi bir çözüm bitkilerinizin ve ağaçlarınızın sadece yoğun bakımda geçici bir süre için canlanmasını sağlasa da, uzun vadede bitkileriniz ve ağaçlarınız tam yeşil olmayan yapraklar vermeye ve parazitlerin istilasına hep yatkın olacaktır.

Organik madde oranı %0,4! Normali, %5 cıvarında olmalı. İstemeseniz de, hiçbir şey yapmadan önce buradan başlamanızda yarar var. Organik madde ile birlikte doğal mikrobiyal gübreleri kullanmanızı öneririm. Ayrıca bu sitedeki enzim sayfalarına da bakmanızda yarar var.

Kimyasal gübreyi kesinlikle önermiyorum. Nedeni toprağınızı öldürmesi, yapısını bozması, yeraltı sularını kirletmesi ve kimyasal gübreler üretilirken çok büyük miktarlarda enerji kullanılmasıdır. Başarılar diliyorum. Eğer kimyasal gübre kullanmamaya karar verirseniz, burada hem ben hem de pek çok arkadaş size yardımcı olacaktır.

Düzenleyen Dogasever : 20-07-2012 saat 22:38 Neden: link ilavesi
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön