Sevgili s.serdar, bahçenizin ilk haliyle son hali arasındaki durum " bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" sözünün ne kadar doğru olduğunun göstergesidir.
Kurmaya başladığınızdan beri vakit buldukça "kaldığım yerden devam" diyerek bahçenizi dolaşıyorum.
Gördüklerimden, okuduklarımdan çok memnun olduğumu belirtmek istedim. Hem sizi hem de eşinizi kutlarım.
Bütün bu güzellikleri meydana getirebilmek için verdiğiniz uğraş ortada ve gün geçtikçe işlerinizi daha da kolay hale getireceğinizden hiç şüphem yok, Allah bizlere de nasip etsin.
Bizde de pek şey yerine oturdu ama alan büyük ve yardımcı olmayınca yetişebilmek zor oluyor. Zaman zaman yan köylere gidip, yardımcı bulup getiriyoruz, otlar yolunuyor, ağaç dipleri çapalanıyor ama haftasında temizlenen yerler, biz başka tarafın otlarını yolarken, yeniden ot içinde kalıyor.
Açık arazide bu sorun hep oluyor.
" Bunlar domates, yanlarında duranda çapa. Domatesler çapayı çok sever. Hadi bir deneyiniz.
Bunlar salatalık, Şu yerde boylu boyunca yatanda su hortumu. Sulamak ister miydiniz?
Bunlar sivri biber. Şuradaki de budamama makası. Biberleri budamak istermisiniz ?
Çim makinasını önce kim kullanmak istiyor?
Gülleri budamak insanı çok rahatlatır. Rahatlamak isteyen var mı ? takdiğiniz çok hoşuma gitti.
Bir de eşinizin vişneden kurt çıktığında yazdıklarınızı gülerek okudum, ben de aynen öyle yapardım, gerçi kurt-böcek beni ürkütmez ama katiyyen o meyveyi yiyemem. Eşim benimle dalga geçer " boş ver protein onlar" der.
Hımm, demek sayın mrduran'ı ziyaret edersem vişne suyu ikramını kabul etmeyip, sıcak mıcak demeden çay içmekte israr edeceğim.
Kayısılarınız çok gösterişli, gülleriniz güzel.
Bütün bu güzellikler içinde huzurla yaşama devamınızı dilerim.