View Single Post
Eski 20-07-2012, 03:46   #1412
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Serme çim epey sıcaklara denk geldi, kök salana kadar tüm gün güneş görünce alttaki toprak suya doysa da toprağı üstten kuruyor. (tıpkı sıcak suda yıkanan çamaşır gibi çekme yapıyor- en iyi böyle anlatabileceğim ) Böyle olunca da çim kök salıp yerleşene kadar üstten sulama şart.

Çimler artık kök saldılar ama yine de çimin altındaki toprak nemli olmasına rağmen özellikle ek yerleri üstten de sulanmak istiyor. Yani ben yine her akşam elimde hortum bahçede geziyorum. Böyle olunca da "keşke otomatik sulama yapsaydık" dediğimiz çok oluyor. Belki çimler iyice yerleşince böyle bir sorun yaşamayacağız, bunun cevabı için de gelecek yazı beklemek gerekecek.

Fakat gölge alanda durum farklı orayı hiç üstten sulamama gerek kalmıyor. Demek ki çimleri sonbaharda serseydik böyle bir sorun yaşamayacaktık.

Bir de toprak altında sık aralıklarla hortum olunca hep dikkatli olmak gerekiyor. Mesela "şuradaki çimi kaldırıp bitki dikeyim" derseniz, elinize bel küreğini alıp toprağa daldıramazsınız. Yabani otları toplarken bile dikkatli davranmak gerekiyor.

Hortum yumuşak bir malzeme, kolay kesiliyor.

Uygulama esnasında bol fotoğraf çektim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön