View Single Post
Eski 19-07-2012, 15:22   #11
LavantaSE
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Konu sessizliği hak etmiyor gibime geldi…

Sık sık yolumun düştüğü forumu üye olduğumdan buyana daha bir ilgili takip etmekteyim. Öyle engin göründü ki gözüme, çoğu kez bilgi ve tecrübe olarak beni aşan konuları, sindire sindire bölüm bölüm okumaktan yazmaya ya da paylaşmaya fırsat bulamıyorum desem yeridir. Bu başlık altındaki mesajları da ciddiyetle inceledim. Sanırım birkaç kelam etme isteğimi kaleme dökme zamanı geldi.

Kaçıp gitmek üzerine umutlu, umutsuz, cesur, muvaffak.. Pek çok görüş var. İstemek yapmanın yarısıdır felsefesiyle, bardağı dolu görenlerden biri olarak tanımlayabilirim kendimi. Tıpki hikayedeki gibi:
“ Karınca yürüyerek hacca gitmeye karar vermiş. Etrafındakiler gülmüşler.
- O kadar yolu nasıl yürüyeceksin, ömrün yetmez!
Karınca yanıtlamış:
- Olsun, yolunda ölürüm ya..”

Sanırım benimki de o hesap. Uzun süre İstanbul keşmekeşinde hem de gökdelenlerdeki insan tıkışık ofislerden birinde yıllarca çalışmış biriyim. Aynı zamanda hayatta tek başına bir anneyim. Bu da yetmezmiş gibi, ticarette şansını denemiş ve ( az sonra sıralayacağım hayallerime uzanmak için biriktirdiğim ) az çok ama tüm birikimini dolandırılmak suretiyle kaybetmiş ve maalesef haklarını ispatta hukuk sisteminde satır aralarına takılmış bir insanım.

Normal koşullarda “ Tek başına bir kadınsın, bu kadar musibetten sonra çiftlik hayali senin ne haddine..” diye fısıldar bütün mantıklı sesler. Ama yok öyle yağma. Ben “başlamak için en uygun yer, olduğun yerdir” diye düşünüyorum ve başladım. Bu güne dek kendime detaylandırdığım maddeleri biraz kısaltarak sizlerle paylaşmakta mahsur görmüyorum. Belki esin kaynağı olur kimilerimize, belki de önerilerden faydalanmama fırsat verir.

1 )
5000 m2 ( aşağı yukarı ) deniz gören, suyu olan bir arazi edinmek. Mümkünse köy hudutları içinde, çok dağ başı bir yer olmasın.

Bunun için ne mi yaptım? Fellik fellik arazi bakıyorum.Öncelikle birkaç bölge belirledim. Saroz körfezi civarı, İğneada tarafları, Tekirdağ kıyıları, Kocaeli- Kandıra köyleri , Yalova aday bölgelerim. Önce ben gibi hayallere sahip birkaç arkadaş olup olmadığına baktım çevreme. Belki daha büyük bir araziyi birlikte alıp bölebiliriz ve komşu kadrosunu da aradan çıkarırız diye. Ancak görünen o ki yolda tek başımayım.

2 ) Arazi üzerine küçük bir taş ev inşa ettirmek. ( Verandasına salıncak koyacağım)

Kafamda çizdiğim planlarım var. Örnek teşkil edebilecek her türlü foto, belge, bilgi ve dökümanı biriktiriyorum. Fiyat araştırmaları yapıyorum. Elbet ben yaptırana dek artacaktır ama elime yapışmaz ya, dursunlar kenarda.

3 ) Rüzgar enerjisi ile elektrik sağlayan sistem kurmak.

4 )
Güvenlik sistemi kurmak.

5) 20 tavuk 1 horoz için kümes, 2 inek için konfor sağlayabilecek bir ahır, birkaç kedinin cirit atabileceği ve 2 köpeğin kendine vazife çıkarabileceği kulübeleri, bolca kuş yuvası ( yaban hayattakiler için),hoby kulübesi ( mum,sabun,cam objeler, mozayik,resim, ebru v.s..yapmak amacıyla ), sebze serası, çiçek bahçesi, şırıldaklı bir süs havuzu, köy fırını ve ona yürüme mesafesinde bir kameriye.

6 ) Meyve ağaçları , arazi sınırına Duvar Selvisi, olmazsa olmaz tarla..( Neler ekip biçeceğime kadar kararlaştırdım ama sanırım lafı çok uzattım , toparlayıvereyim hemen )

Kendime 3 yıl hedef belirledim. 43 yaşındayım ve yeni emekli oldum. 1. yıl araziyi, 2. yıl evi , 3. yıl da peyzajı için gerekli parayı kazanmayı planlıyorum. Uzarsa da hayal dünyamdan başka kimseye taahhüdüm yok 6 maddede özetledim ama bunlarla uğraşmak, araştırmak, bilgi edinmek ve okumak kadar keyifli bir hoby yok hayatımda. Kalan zamanlarda da çalışıyorum ve mutfaktayım zaten)

Not: Candan Erçetin'in söylediği "Bu Şehiiiir, insana tuzak kuruyoooor " şarkısını dinliyorum bir yandan. Karma ironisi mi deniyordu buna??))

Sağlıcakla…

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön