![]() |
|
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
naşi armudu yaprak kenarlarinda kuruma.. yanik..
arkadaslar gecen yil asiladigim naşi armudunun yapraklarinin kenarlarinda bu tip kurumalar ve yapraklarda sararmalar yanmalar mevcut nedenini bilen arkadaslar yardimci olabilirmi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
yok hocam gubreleme yapilmadi.. yanliz dip kurduna yonelik salegor tum agaclara uygulandi. ilaçtan oldu desem tum agaclarimizda olurdu ve yapragin tum yuzeyinde olurdu. sadece yaprak kenarlarinda yanıklar mevcut.. Düzenleyen bebeto016 : 14-05-2016 saat 07:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gubre eksikliginden olabilirmi bilmem birsey yakmis gibi.. biryerde okumustum yaprak uclarinda yapragi besleyen ana kanalciklar var. bu gozenekleri yakinca bitki fotosentez yapamayip yapraklar beslenemeyip yesermiyor gibime geliyor. resimlerdede mevcut 4-5 yaprak daha koyu yesil bu yapraklarda bu sıkınti yok.. diger naşilerimiz bunlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
ateş yanıklığı hastalığı var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu gün bu meyveleri manavda gördüm, nedir bunlar diye sordum, Naşi armudu olduğunu söylediler. Merak edip satın aldım ama iki tanesi kahve renginde, diğer ikisi daha çok yeşile dönük. Acaba bu ikisi ayrı cins midir bilemedim, hoşuma giderse bir fidan almak isterim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Naşi armudunun farklı çeşitleri var ama bunlar aynı çeşit. Renkleri kırımızımsı olanlar daha olgun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Teşekkür ederim Sn. MeyveliTepe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2017
|
İstanbul'a akraba nişanı için gittik, gitmişken alibeyköyde büyüksehir belediyesinin çok büyük bir sera ve bahçe alanı var ordan roksana kayısı ve hosoi(naşi) armudu aldım. Ve 60-70 adet lale nergiz ve çiğdem soğanı aldım. Hayırlısı bakalım nasıl olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
İki tane de ben aşıladım bahçede. Seneye inşallah meyvelerini yiyeceğiz. Bu arada olgun meyve sevenler için bir ipucu vereyim. 2-3 yıl önce birinden 2 kasa alıp buzhaneye koyduk, kendi şeftalilerimiz de vardı. şeftalileri sattık naşiler kaldı, Elma için buzhaneyi temizlerken dışarıya çıkarmışlar, ben de eve getirdim, kabuğu kaynar suya domatesi koyarsınız ya ucundan tutunca soyuluyor öyle soyduk, içi de bildiğiniz tereyağı gibi bıçakla ekmeğe sürüp yemelik. Yumuşacık ve oldukça aromatik ve kokuluydu. Denemenizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
lezzet güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |