agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Yaşantımızda ve Sanatta Bitkiler (http://www.agaclar.net/forum/yasantimizda-ve-sanatta-bitkiler/)
-   -   Çiçeklerle iletilen toplumsal mesajlar (http://www.agaclar.net/forum/yasantimizda-ve-sanatta-bitkiler/32684.htm)

s.serdar 16-09-2013 11:11

Çiçeklerle iletilen toplumsal mesajlar
 
1 Eklenti(ler)
Bazen eskiyi arar olduk...

Osmanlı'da bir evde hasta var ise o evin penceresine kırmızı çiçekler konulurmuş.

Eklenti 442004

Onu gören satıcılar, tellallar sessizce geçer, çocuklar başka sokakta oynarlarmış.

Güler 16-09-2013 11:39

Ne kadar güzelmiş, duygulandım.

Sanırım orta okul yıllarımdaydı, Emirgân'da bir komşumuzun beyi vefat etmişti. Annem mutfakta talimatlar veriyor; cenaze evine gönderilecek yemekleri organize ediyordu. Ben de okuldan geldim, öğle yemeğini yedikten sonra yine okula döneceğim. Gözüm de cenaze evinin kapısındaki kalabalıkta.
Daha sonra cenaze kalktı, mezarlıktan dönenler taziyede bulunmak ve duaya katılmak için cenaze evine gelmeye başladılar.

Mahalleye yeni dadanan bir satıcı, avaz avaz bağırarak mallarını satmak istiyor. Annem hemen birini gönderdi " bu mahalleden cenaze çıktı, burada bağırmasın" dedi.
Ben de kapının önünde birkaç arkadaşımla oturuyorum.
Yardımcımız satıcı ile konuştu ama adam başladı bağırmaya " ne yapalım yani malımızı satmayacak mıyız, bağırmamı istemiyorsa mallarımı satın alsın da gideyim ben de".... demez mi.
Kafamın tası attı, hemen arkadaşlarıma şu adamı taşa mı tutalım ne yapalım diye sordum. Mahallede 3 tane kız arkadaşım varsa 30 tane erkek arkadaşım vardı.
Erkekler ki en büyüğü belki de ortaokul son sınıfta, " Güler sen o işi bize bırak" dediler se de olmaz ben de aranızda olacağım diye tutturdum.

Erkeklerden 7-8 tanesi, " amca senin mallarını istersen biz alalım, güzelce talan edelim, anında bitiririz" demeleri ile adam mallarınını da kendini de zor kurtardı.
Böyle güzel inceliklerden anlamayan densizler de çıkıyor sevgili s.serdar.

YeniGine 17-09-2013 00:51

Ne kadar güzelmiş!.. Saygı, sevgi, anlayış, hoşgörü; şimdi nerede? Yok, bitti, gitti. Lütfen diyemiyorsun, pardon diyemiyorsun, rica ediyorum diyemiyorsun. :( Kötü günlere kaldık, Allah'ım bu günlerimizi de aratmasın inşallah deyip deyip, eğitim şart diyorum sadece.

syuksek 17-09-2013 08:01

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

...
Candan Erçetin, nöbet tutan özel harekat timlerinden birinin makinalı tüfeğinin namlusuna kırmızı ve beyaz karanfiller yerleştirerek, "Artık bu namluların başında çiçekten başka bir şey olmasın diye bunları koydum. Sevgi olsun, kaldı ki namlular hiç olmasa daha iyi olur. Bunu sadece bu bölgeler için değil, genel için söylüyorum" dedi.
Candan Erçetin'in bu görüntüsü, 60'lı ve 70'li yıllarda askerlerin namlularına çiçek takan 68 kuşağının savaş karşıtı Çiçek Çocuklarını anımsattı.
....


Çiçeklerle barıştan daha güzel bir mesaj olabilir mi ?
Sevgiler


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024