20-05-2007, 16:29 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
gençbonsaici / bonsai adaylarım
ben size bonsai adaylarımı göstermek istedim.Alttaki mesajlarımda resimleri koymaya çalışacağım.Ağaçlar hakkında fikir ve önerilerinize açığım herkese şimdiden teşekkürler. |
20-05-2007, 19:27 | #2 |
agaclar.net
|
Boyutlarını küçültmelisiniz. Fotoğraf bölümünde ücretsiz programların kullanımıyla ilgili bilgi bulabilirsiniz? |
20-05-2007, 22:33 | #3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
bu ağaç fidanlıktan aldığımız ardıç bahçede dikili ve yeni budadım. |
20-05-2007, 22:37 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
bu fidan yoğurt kabında çok fazla sürgün vardı onları aldım ardıçın dalları biraz açığa çıktı |
20-05-2007, 22:40 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
bu şimşirin uzun kazık kökü ve iki seviyede saçak kökleri vardı ilk seviyenin altından kökü budadım ve üstte dalları açığa çıkarttım |
20-05-2007, 22:43 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
bu şimşirin kökü boyuna oranla azdı 1/3 bırakacak şekilde budadım ve gene üst bölümde dalları ortaya çıkardım |
20-05-2007, 22:46 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
bu süs elması air layer tekniğiyle üst bölümü alınacak |
20-05-2007, 22:49 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
bu da hazır zelkova bonsaim |
20-05-2007, 22:52 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
buda arazideki bir çam üst sürgünü kırılmış ve benim su şişem (küçük su haaa) |
20-05-2007, 22:54 | #10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
çok özür diliyorum yukarıdaki çamlar farklı çamlar |
20-05-2007, 22:56 | #11 |
Ağaç Dostu
|
gençbonsaici 4. mesajında ilk resimlerde ağaçlarının kesimi güzel Son resimde bıraktınğın 2-3 cm lik gövde uzantısını kurumuş efekti vermek için mi bıraktın? 5. mesajındaki ardıç içinde aynı şeyi yapmışsın Ağaçlarında telleme yapmamışsın, neden? Aşı macunuda kullanmamışsın galiba? |
21-05-2007, 18:11 | #12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
4. mesajdaki resimlerin sonuncusunu bi önceki hafta çekmiştim sonra budadım bide öle çekiyim dedim sizi yanılttığım için özür dilerim. 5. mesajdaki ardıçı çok ağır bir kök budaması yaptım daha yeni toparlar gibi oldu yakın zamanda orayı budamayı düşünüyorum ama belkide ölü dal efekti verilebilir . Ağaçların çoğunun iki hafta önce kalanınında 1 ay önce kök ve gövde budamaları yapıldı. Açıkçası fazla zorlamak istemedim ama yakın zamanda bi telleme yapabilirim. Ağaçlarda aşı macunu yok çünkü elimde aşı macunu yok ama tarifine göre hazırlayıp en yakın zamanda yapacağım.(bu ara yazılılar yoğun o yüzden fazla zaman ayıramıyorum.) |
22-05-2007, 13:41 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Genc bonsaici merhaba, senin gibi genc arkadaslari aramizda gormek bizleri sevidiriyor. Yalniz senin de belirtigin gibi derslerine ,yazililarna oncelik vermelisin. Onunde bonsai yapmak icin bolca zamanin olacaktir ve yalniz bonsai deyil hic bir sey deslerinin onune gecmemelidir. Derslerinden firsat buldukca bonsaiye de zaman ayiabilirsin. bu ayiracagin zaman icerisinde bonsai yapmak icin yazilanlara da goz atmalisin. Ornegin agaclarin uzerinde budama yapmadan once, bonsaide budama ile ilgili yazilanlari okumus olsaydin ilk resimdeki agacini oyle budamazdin. Budanan yer agacin onunden bakildigi zaman gorunmemeli. Cunku agac uzerinde oyle bir budama izinin kaybolmasi yillar ister ve agacin on yuzunde oldugu zaman agaca her bakan once orayi gorur. Yogur kasesindeki ardic ise govdesi budanmadan once sanirim guzel bir sarkik tarz olabilirdi. Dusunulmeden acele yapilmis bir budama o sansi ortadan kaldirdi. Simdi Bonsaiseverin dusundugu gibi o kesilen govdenin kabuklarini soyup, saga dogru uzanan dalin uzerindeki dalciklari da degerlendirip kivrimli dik tarz yapabilirsin. Simsirlerden ikincisinin govdesi duz cikiyor gibi usteki dallari biraz daha kisaltip supurge tarzi yapabilecegini dusunuyorum. Sus elmasi uzerinde yaptigin hava koklendirmesi gibi daha yukarilara da 2-3 tane daha yapabilirsin boylece bonsai yapmak icin birden fazla agacin olur. Cam fidanlarina hic bir islem yapmadan once "Yamadori" ve "dogadan agac sokme" konularina goz gecirmeni oneririm. Derslerinde basarili olmani ve deneyimli iyi bir bonsai ustasi olmani dilerim. |
22-05-2007, 19:19 | #14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
Sayın Ali Abim budanan yerin ön yüzden görünmemesi gerektiğini sizin hava köklendirmesi yaptığınız ağacın konusunda okumuştum(sanırım söğüttü.)Ama o ardıçın son resmi eski hali yani elime geçen ilk hali oradaki dalı bu şekilde budamaktan başka çarem yoktu çünkü çok çirkin görünüyordu.(3. mesaj 4. resim) Yoğurt kabındaki ardıça yazdığım gibi sadece gövdeden çıkan daların dibindeki küçük sürgünleri temizledim.Ucundaki budama ben almadan yapılmış.Yani o ardıça sadece ilk üç resimde görünen uç kısımda bulunan dalı kestim ve sürgünleri aldım. Süs elması için yaptığınız öneri benimde aklımdan geçti en yakın zamanda uygulayacağım. Şimşir için yaptığınız öneri hiç aklıma gelmemişti.Benim en çok uygulamak istediğim tarzda zaten broom (süpürge) tarzıdır.Bu konudaki yazınızıda okumuştum.O yazı ışığında o şimşiri süpürge tarzında bir bonsai yapmayı çok isterim. Önerileriniz için çok teşekkürler.Bende ileride sizin gibi usta bir bonsaici olmayı diliyorum. |
22-05-2007, 19:33 | #15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
İlk hali |
22-05-2007, 20:09 | #16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
Bu da öteki ağacın hiç budanmamış hali |
23-05-2007, 11:55 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler, Gencbonsaici son ekledigin resimleri ve son yazdiklarini bilmedigim icin agaclarin sahibi de sen oldugundan tum budamalari senin yaptigini dusundugum icin kusura bakma. Bir gun, benden cok daha iyi, bir bonsaici olabilirsin. Calismalarinda kolayliklar diliyorum. |
23-05-2007, 21:48 | #18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 19
|
Bu resimleri önceden ekleseydim yanılmazdınız.Benim hatam özür dilerim.Sayın Ali Abim şimşir için süpürge tarzı önermiştiniz şimşirin yapraklarının büyük bölümünü odunsu gövdenin başladığı yerdenmi kesmeliyim konuyu biraz açabilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler |
|
|