![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
dolunay54 / yeni bonsai adaylarım
bütün bonsai severlere selamlar yeni bonsai adayları olarak şimşir ve ıhlamur ağaçlarım var şimşir boylanan bir şimşir türü yaprak uçları sivri 1 m nin üzerinde boyu var ıhlamurda gövde kalınlığı 1 tl nin üzerinde bu bitkilerden nasıl bir form yakalayabilirim ?? ustalar biraz yardımcı olurlarsa sevinirim bu arada doğal malzemelerden saksı arayışlarım sürüyor bir ceviz kütüğü parçalanmış 10*10 kereste parçası ve yutong dan saksı yapmaya çalıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
saksı çalışması
saksı çalışmaları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlarınızı toprağı ile birlikte sakıdan çıkarıp boş kalan saksınızı yarıya kadar toprak doldurun. Ağaçlarınızı tekrar olduğu gibi aynı saksının içine koyun kök boğazı saksı ile aynı seviyede olsun mümkünse biraz daha yukarda durabilir. Sonra kenarda kalan boşlukları doldurun saksının yüzeyinden biraz toprak alarak ana saçak köklere kadar inin ki boyuna karar verebileceğimiz kök sistemini görelim. Kökler görünmeye başladığında yeterlidir fotoğraf çekip tekrar yükleyin. Fotoğrafları mümkünse 4 yönden çekim yapın bu ön yüzü belirlememizi kolaylaştıracak. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
tşkrler hocam yarın fotoğrafları yüklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
yeni adaylar
tekin bey şehir dışında olduğum için fotoğrafları ancak bügün gönderebiliyorum.Şimşiri bonsai yapmaktan vazgeçtim onun yerine bir sedir ve goldrider bitkisini aday yaptım. Ihlamuru dediğiniz gibi üst toprağını döktürdüm fakat alt taraf çok kalın çıkmadı. fotoğraflardada görüldüğü gibi dipten çıkan iki genç sürgün var önerilerinizi bekliyorum.tşkrler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
ıhlamur
bunlarda ıhlamurun fotoğrafları dediğiniz gibi 4 yönden çektim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
cevap
tekin hocam önerilerinizi bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sedir ve leylandi ne şimdilik ellemeyin bu sezon gelişsinler. Sonbahara kadar kendilerini toparlasınlar. Oluşacak gelişmeleri de göz öğnünde tutarak değerlendiririz. Ihlamur da ise ben fikrimi söylüyorum değişik fikirleri de almak lazım. Ihlamuru şimdilik radikal bir budama yapıp onun da gelişmesini beklemek düşüncesindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim önerilerinizi uygulucam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
bu gibi örneklerle bizim gibi çıraklarıda heveslendiriyorsun resimler çok hoş duruyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2015
|
güzel çalışma umarım beklediğin sonucu alırsın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |