![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2010
|
deniz_ers / sedir
Arkadaşlar merhaba. Pazar günü fidanlıktan aldığım sedir ağacımın resimleri aşağıda..yaklaşık 1 metrede fazla boyu var ve gövde kalınlığı 7-8 cm.. Gövdeyi boyunu kısaltmak için keseceğim fakat anlamadığım gövdeyi kestiğimiz zaman zirvede çok büyük bir kesik oluşacak bu görüntüyü nasıl kapatacağım ? Şekillendirme için fikirlerinizi bekliyorum Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Örneğin bu çalışmada bu kadar fazla yapraklanma nasıl sağlanıp zirvedeki kesik görünmez hala getirilmiş ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Bu sene sedir ile çalışmaya başladım. Hatta saksı degişimini İstanbul bonsai atölyesinde yaptım, ardından yeni ignelerini çıkardı. Sediri pek tanımadıgım için bazı dallarda uç alımı yaptım, bazılarında ise serbest bıraktım sonuç her iki taraf için de aynı oldu. Sonbaharda budama yaparak geriden mum oluşmasını saglamaya çalışacagım, sonuçlarını sitede paylaşırım. Saglıcakla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Selamlar, ben 2 senedir sedirlerle çalışıyorum. Uç almayı öneriyorum çünkü yeni sürgünler kısa oluyor ve özellikle atlas sedirinde geriden tomurcuklanma bariz artıyor. Diğer çalıştığım sedir türü himalaya sediri; her ne kadar iğneleri bonsai için biraz uzun olsa da görüntüsünü çok sevdiğimden deniyorum. Himalaya sedirinde çok fazla geriden tomurcuklanma olmadı; ama uç almayınca yeni sürgünler 10cm uzuyordu ki bu bizim istemediğimiz birşey. En azından kısa sürgünler elde edip sık dalcıklanma için uç alınmalı gene de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Son durum bu arkadaşlar ön yüz olarak burayı seçtim..Ufak tefek bir kaç budama yaptım,aşı macunu ve geniş saksı,toprak işini hallettikten sonra tepe noktasındanda budama yapacağım.. Fikirlerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|