![]() |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn . bonsaisan , yorum için teşekkürler . Kimsenin daha önce denemediği bir şey olduğunun farkındayım . İnternette çok uzun bir arama yaptım , örnek bulamadım . Sn. kalambaklı' nın sellukasından esinlendim . Biraz fazlaca zaman gerekebilir , ama şekil vermesi kolay bir bitki . Saygılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
kökler
Kök yapısı ilginç , yumru tarzında , ayrıca da kesişen iki kök var . Kesişen dalların bulunmasının hoş görülmediğini biliyorum , köklerin açıkta olduğu durumlarda kesişmiş olmaları sorun oluyor mu . Oluyorsa öneriniz nedir ? Teşekkürler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Selluka kışın önemli ölçüde kuruyacağı için mevsimlik bir deneme yapabilirsiniz. Tabi budamaların çiçek açmasına engel olacağını unutmayın. Kışın, eğer bu ufak saksıda yaşamış olursa yaz boyunca, yine önemli ölçüde kuruyacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Kesişen ve ön yüzden çıkan kökler bonsaide istenmeyen bir durumdur. Bitkinizin işlemlere vereceği tepkisini bilmiyorum ama nebari düzenlenmesinde en çok kullanılan yöntemler aşılama ve telleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn . memet bu geçen sene ufak bir saksıda bulunup kış boyu bahçede -4 C ' yi yaşamış , bu bölümü kurumadan hayatta kalan bitkim . Şubat ayındaki soğuklar olmasaydı , muhtemelen yaprak bile dökmeyebilirdi . Yumrusu benim yumruğum kadar ve gövdesi başlangıçta 1 cm çapında . Ben olmaz diye kestirip atmadan evvel , deneyip görmek isterim . Çilek gibi otsu bir bitki bile bonsai açısından değerlendirilirken Selluka ' ya haksızlık gibi geliyor ![]() Gros bir hata yapıp ölmesine sebep olmazsam , hep beraber gelişmeleri göreceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Önce sellukanıza büyük bir ağaç görünümü kazandırın ondan sonra sizin bitkiyi de bonsai olarak değerlendirirler merak etmeyin. Şu an konuşmak için erken önce bir bir şeye benzesin ondan sonra buna karar veririz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Kayıtsız kalmadığınız için teşekkür ederim , yardım ve desteğinizi arkamda hissedersem cesaretim artmış olur . Öğrenmenin yollarından biri de hata yapmaktır ...Gelişmeleri buradan paylaşırım . Saygılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|