![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Nail Sarı / Kızılçam
Arkadaşlar bu kızılçam fidanı için yardım ve tavsiyeleriniz bekliyorum. Site içerisindeki bonsai bölümlerini ayrıntılı inceledim ancak nereden başlayacağıma bir türlü karar veremedim. Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Nail Bey çok güzel bir çamınız var, birkaç farklı açıdan daha fotoğraf eklemeniz mümkün olursa , hem tarz hem de yapılacak işlemlerle ilgili yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin. Ben şu iki tarzdan birini seçmenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Nail bey, iyi gunler. Insanin agacini kaybetmesi kotu birsey. Ama bonsaise bu oluyor, sonucta canli bir merteryal ile calisiliyor. Uzuntunuzu yeni calismaya basliyacaginiz bir agac uzerinde unutabilirsiniz. Merak ettim kuruyan caminiz bir fidancidan mi alinmisti? yoksa dogadan mi sokulmustu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Soruyu sormamdaki neden. Yamadori ozen gosterilmesi(ozellikle yasalara duyarli olunmali, sizin agaciniz bir insaattan kurtarilmaya calisilmis olsa da bunu baskalari icin belirtmek istedim.) gereken bir calisma olmasindan oteye Camlar bu cesit calismalara daha duyarli oluyorlar. Camlarin (daha baska agaclarin da) koklerinde zamanla MYCORRHIZA(kok mantari)olusuyor bu mantar camla uyum icerisinde yasiyor koklerden aldigi besinle yasamini surdururken, camain koklerine de topraktan besin ve minarelleri almasini sagliyor. Yani ikisinin de yasamasi icin bu alis veris onemlidir. Dogadan sokulen bir cam yeni yerine dikilirken bu arkadas mantarlarin cogu geride, ciktigi toprakta kalir (hele kokler su ile yikanmissa hic kalmaz) ve bu agaci yeni yasaminda olumsuz etkiler uzun bir zaman(2 yil) saglikli gibi duran bir agac birden kuruyabiliyor. Sizin cam agacinda da bunun oldugunu dusunuyorum. Fidancilardan alacaginiz bir agacla bonsai yuruyusunuze devam etmenizi dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ali Bey. Özel araziden de olsa çok zor durumda kalmadıkça fidan sökmeyeceğim. Çok ama çok üzüldüm. Sizinde belirttiğiniz gibi kendime hazır bir ulmus aldım. Biraz toprak takviyesi yaptım şu anda çok sağlıklı bir şekilde yeni sürgünler ve yaprak vererek büyüyor. Bunu gördükçe heyecanlanarak seviniyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|