![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
köknar/zeytin
Zeytinim; Aşılı bir zeytin bu; nebarisini çok beğenerek almıştım ve bu fidanım da Tekin Bey' in de yardımıyla buket tarz olacak şekilde işlendi. Bu zeytinin ilk hali; zeytin1.jpg Ve budandıktan sonra; zeytin2.jpg Formu zaten fazla zorlamaya gerek kalmayacak kadar buket olmaya hazırdı o yüzden ben de telle fazla strese sokmadım. Görüldüğü üzere uyandı bu fidanım. Kapalı balkonumda duruyor ve budamadan yaklaşık 1 ay sonra filizlenmeye başladı. Zeytinin arka yüzü; Bu yüzde gövdede bir oyuk var bu yüzden bunun önde durmasını istemedim: zeytinark3.jpg Düzenleyen bonsaisan : 09-02-2010 saat 09:07 Neden: link yanlıştı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
güzel bir bonsai adayı ******* ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Zeytin geriye kuruma yapıyor, başka bir zeytinimde yaşadım bunu ancak başlıktaki zeytinde geriye kuruma belirtisi yok. Dalın canlı olduğunu tahmin ediyorum neden yapraklanmadığını anlayamadım. Aklıma şu geliyor, ben bu dalı da telleyip aşağıya çekmiştim, sonra tellerini söktüm. Acaba telleyip dalı gererken dalın iletim sistemine zarar mı verdim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklanması için fazladan bir çabam olmadı, diğer dallarda yapraklanma olup onda olmayınca telaş ettim sadece. Bu ağacı Kasım sonunda alıp Aralık başında kök ve dal budaması yapıp bir iki tellemeden sonra bir kenara bırakmıştım. 1 ay önce diğer dallarda yapraklar patlamaya başladı, ana gövdede bile yapraklar çıkmaya çalıştı ( onları kopardım ) ama bu dalda hareket yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bahara kadar bekleyin bakalım bende ne olduğunu anlayamadım eğer yapraklanma olmazsa ve o dalı kesmeniz aklınızdakı stili tehlikeye sokmayacaksa kesin gitsin. Ama tabi diğer arkadaşların görüşlerini de alın Bu konu hakkında daha bilgili arkadaşlar vardır elbet Onlarda size yardımcı olacaklardır Düzenleyen Emre Kuzu : 11-02-2010 saat 13:40 Neden: Cumle hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Buna da Maşallah :)
Görmemiş ağaç budamış... Diyeceksiniz ama olsun ![]() zeytinimm.jpg Soldaki uzun dalı kısaltmam lazım değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Köknar Soldaki uzun dal en taze ve en kolay uzayabilecek dal gibi duruyor. Sizi en çok o dal uğraştırabilir diye düşünüyorum. Genel form itibariyle ise güzel bir görünüm var. Darısı meyvalarına. :-) Sahi bonsailerde meyveli ağaçların çiçek ve meyvalarına ne yapılıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
zeytin için şimdi gelişme zamanı şimdi iyi bit gübreleme programına geçin gelişme döneminde gelişmeyi destekleyin budamaları sadece 8 **** 6 yaprak geliştikten sonra 2 **** 4 yaprak geriye doğru budama yapın. Ama unutmayın 6 **** 8 yaprak gelişme olmalı eğer daha erken **** daha geç yaparsanız bu istediğiniz etkiyi sağlamaz. Denge hep önemlidir. Sabırda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Gübre konusunda bir tavsiyem olur. Genel gübreler kullanablirsiniz. Şu sıralar zeytin üreticilerinin kullandığı gübrelerde olabilir. Toz kullnamayın sıvı gübre ise toprak ıslak olmadan kullanmayın. Kökleri yakarsınız. Granür olabilir. Genel içerikli gübreler kullanın. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Bonsaisan. Bandırmadaki toplantıda anlatmış olduğunuz gibi dal üzerinde 4-5 karşılıklı yaprak oluştuktan sonra uç aldım. Diğer adaylara nazaran daha yavaş gelişiyor ama olsun, ağır da ilerlesek önemi olan sonuçta alacağı formun güzel olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Yavaş gelişimini hızlandırmak için daha büyük bir saksı kullanmanız yerinde olacaktır. Yaz bitmeden bol bol gübrelemeyi unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Nedendir bilmem ama sanki güveç tabağındaymış gibi düşündüm, o yüzden söyledim. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|