Kuzu Gevreği, Çokus, Çoban Kavalı
Kuzu Gevreği(İstanbul); Çokus veya Çoban Kavalı(İzmir)
Başka yöresel adlarını bilenler lutfen eklesin öğrenelim. Biz bunu ıspanak, ebegümeci, ısırgan gibi diğer otlarla karışık olarak yemek yapıyoruz. Kuzu Gevreği miktarı fazla olursa hele biraz da bitki yaşlanmışsa acımsı bir tad veriyor. http://img147.imageshack.us/img147/5...vre287ioh8.jpg |
çokus diye toplarız biz.. severim çok tadını.
|
Alıntı:
İzmir civarında mı çokus deniyor? |
evet, ayrıca çoban kavalı da diyenler var.
|
Alıntı:
Bunları da ekleyeyim o zaman, adının yanına. |
Alıntı:
|
eşşek helvası diye biliyorum ben bu otu,haşlayıp zeytinyağı ve limon ekleyerek salatasını yaparım.
|
yunanistan'da zoka diye pazarlarda satarlar. aysun yenice hanımın yazdığı gibi salata yaparlar.Radika( hindiba) ile ikisi en sevilen otlardandır.
|
Kara hindiba deriz biz bu bitkiye, çiçeğide sarı renkli olur.
|
KArahindiba başka bir bitki. O da şifalı.
Bunun çiçek açtığını ya da çiçeğinin nasıl olduğunu bilmiyorum. |
Sayın balıkçı,
Bizim Bahçede çokça vardı yabani ot diye söküp attım ben bunları. |
Hiç dikkat etmiyordum buna benzer otları yabani diken diye kazıyordum. Demek ki bundan sonra bütün otları incelemeliyiz.
|
Radikaya çok benziyor ama yaprakları daha kalın gibi
|
foto olmadıktan sonra adının çokta önemi yok benim için
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024