agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Yabani Ot Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/)
-   -   Yabani kuşkonmaz (Asparagus, Avronez, Acı Filiz Sarmaşık) (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/14786.htm)

Hülya 22-04-2013 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1127764)
Sarmaşığı biz sadece yumurtalı yapmıyoruz. Girit göçmeniyiz. Babaannemden kalan bir tarifi annemden öğrenip sizinle paylaşmak istedim. Sarmaşığın çok ara bir tat olduğuna inanıyorum. Alışkın olanlar çok sever olmayanlar ise pek sevmez. Biz çok seviyoruz :)

MALZEMELER.
2 DEMET SARMAŞIK
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SİRKE ( 2 DEMET İÇİN)
1 TATLI KAŞIĞI UN. ( Un tepeleme olmayacak, silme olacak)

YAPILIŞI

Önce soğan yağda kavrulur ve üzerine ayıklanan sarmaşıklar eklenir. Biraz kavurduktan sonra ( yaklaşık 5dk.) Otların seviyesine gelecek şekilde su ilave edilir. Sarmaşıklar çok yumuşamayacak şekilde pişirilir. Daha sonra Sirke, Un ve bir miktar tuz karıştırılıp, pişirilen sarmaşığın üzerine ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.
Hepsi bu kadar.

Merhaba
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.:)
Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız.
Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz.

Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz.

İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz. :)

serpil D 22-04-2013 23:35

bizde Aydında bu aralar bolca tüketiyoruz ancak sirkeyle pişen tarifini hiç duymamıştım en kısa zamanda deneyeceğim....

mandalinleerik 22-04-2013 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 1143132)
Merhaba
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.:)
Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız.
Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz.

Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz.

İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz. :)

Bu sarmaşık yemeğini bilmenize sevindim. Kime söylesem bilmiyor. Aslında bu yemeklerin kaybolmaması için paylaşılması güzel. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

mandalinleerik 22-04-2013 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serpil D (Mesaj 1143160)
bizde Aydında bu aralar bolca tüketiyoruz ancak sirkeyle pişen tarifini hiç duymamıştım en kısa zamanda deneyeceğim....

Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Yemek yapmayı bilmem ama sanırım bu tarife uyulması gerekiyor sarmaşıklar çok pişirilirse erirmiş :)

burgazada 24-05-2013 16:45

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Bunlari ben burgazada'da mayis ayinda buldum. kuskonmaz mi ya da bir tur mantar mi? bilgisi olan var mi acaba?

tesekkurler!

Muda 24-05-2013 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burgazada (Mesaj 1160017)
Merhaba,

Bunlari ben burgazada'da mayis ayinda buldum. kuskonmaz mi ya da bir tur mantar mi? bilgisi olan var mi acaba?

tesekkurler!



İsmini bilmediğiniz bitki ve çiçekleri buradan sorabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...edir/24916.htm
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...ir/17088-7.htm
Bana göre canavar otu denilen tam asalak bir bitki.

mügem 27-01-2014 22:30

Bu bitkinin adı ne bölümünde,sevgili eylülbelde'ye anlatmaya çalışmıştım.
Kozak'ta çıtırgı dikeni denilen bitkinin,diken filizi ya da zağlak filizi denilen taze sürgünleri elle kırılarak toplanır.Çocukken sorduğumda,diken yanarken çıtırdadığı için çıtırgı dendiğini öğrenmiştim.Kırılınca içinden soğan kokulu bir sıvı sızar.Filizleri karıncalar çok sever.Aynı şekilde bir de sarmaşık filizi vardır.İki bitki de aynı zamanlarda filizlenir.
Filizleri hemen pişirmek ya da haşlamak gerekir.Hemen kartar.Ben haşlama sevdiğim için,üzerine limon ve zeytinyağı dökerek tüketiriz.Bir de yanına beyaz peynir..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024