Alıntı:
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.:) Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız. Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz. Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz. İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz. :) |
bizde Aydında bu aralar bolca tüketiyoruz ancak sirkeyle pişen tarifini hiç duymamıştım en kısa zamanda deneyeceğim....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bunlari ben burgazada'da mayis ayinda buldum. kuskonmaz mi ya da bir tur mantar mi? bilgisi olan var mi acaba? tesekkurler! |
Alıntı:
İsmini bilmediğiniz bitki ve çiçekleri buradan sorabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...edir/24916.htm http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...ir/17088-7.htm Bana göre canavar otu denilen tam asalak bir bitki. |
Bu bitkinin adı ne bölümünde,sevgili eylülbelde'ye anlatmaya çalışmıştım.
Kozak'ta çıtırgı dikeni denilen bitkinin,diken filizi ya da zağlak filizi denilen taze sürgünleri elle kırılarak toplanır.Çocukken sorduğumda,diken yanarken çıtırdadığı için çıtırgı dendiğini öğrenmiştim.Kırılınca içinden soğan kokulu bir sıvı sızar.Filizleri karıncalar çok sever.Aynı şekilde bir de sarmaşık filizi vardır.İki bitki de aynı zamanlarda filizlenir. Filizleri hemen pişirmek ya da haşlamak gerekir.Hemen kartar.Ben haşlama sevdiğim için,üzerine limon ve zeytinyağı dökerek tüketiriz.Bir de yanına beyaz peynir.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024