![]() |
|
![]() |
#361 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Melez güzeli Loganberry Büyük suma Japon böğürtleni, yerli yediveren (Bursa diye tahmin ediyorum) Thornless evergreen de yaprak dökümü yok... Fallgold ve rubus idaeus Matling promise ise yaprak döktü ...(hastalık kaynaklı olabilir) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
O zaman da dondurulmuşunun nasıl olacağını anlarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Bu bitkiler ne zaman yaprak dökmeli ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
İsterseniz bir kaç kök göndereyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Karadenizde fall gold yetiştiriciliği var mı? Benim bildiğim o ithal bir cins. Bu havada bile üzerinde meyvesi olan ne cins olursa olsun yine de çok hoş. Ne olduğu hakkında bir bilgi verirseniz iyi olur. Bir de oradaki cinsler, Ankara iklimine uyum sağlayabilecek mi? Ankara'da havalar sıfırın altında 15-17 ye kadar iniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Hobi olarak yetiştirenler var bana fıransadan da gelmişti denizliden gelende var cinsi nedir bilmem ama doğada kendiliğinden olan böğrtlenlerden bahsetmiştim ben biraz tikinli tabii onlar. Ayrıca Ankara soğuna da dayanır diye düşünüyorum üstü ölse bile yaza tekrar sürgün verebilir çok arsız bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
http://shop.garten.ch/bilder/bild_781_de_pic.html http://shop.garten.ch/bilder/bild_779_de_pic.html Böğürtlenden çit yapmak isteyenler için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Ani donmada yapraklar öyle kurumuyor, derin dondurucudan çıkan sebzeler gibi bir hâl alıyor. Sizdeki kuruma ani donma değil başka bir sebep gibi gözüküyor bendeki evergreende böyle bir kuruluk olmadı da yaprakların rengi eski yeşilliğini kaybedip farklı bir renk almaya başladı. Bu hafta Ankara'da -12 bekleniyor suyu artık nerdeyse damla olarak verin. Bakalım "Ankara'da saksıda evergreen" denemesi ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır su vermiyordum, terslik değil mi, bu gün hava yumuşayınca vermeye kalktım. Sizinkinde yaprak kuruması yoksa (ki olmaması gerekiyor, adı evergreen zaten), o zaman demek yine bir hastalık var. Yarın sabah iyi bir inceleyeyim. Neyse dediğimiz gibi "ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" olacak. Bakalım sizinki kışı atlatacak mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Moderatör
|
Sayın nevsune, ben de bahçemde üst terasa bir begonvil ekmiştim. Kışın donmasın diye iyice sarmaladım. Aynen apaçi çadırı gibi olmuştu, yine de donacağından korktum, çadırın içine 10 mumluk bir ampul koyarak devamlı yaktım. O kışı soğuk geçmesşine rağmen atlattık. Balkonunuzda sardığınız çiçekler için bir önlem olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Güler'ciğim şu anda Ankara'da gece ısısı -14 derecelere yol almakta. Çiçekleri naylona sarmadım, balkonu naylonla kapattım. Soğuğu bugünlere kadar kesmekte yeterliydi ama artık bu soğuklarda yararı olmuyor. Bir arkadaşım geceleri mangal yakmamı önerdi ama küçük bir balkon ve cesaret edemedim doğrusu. Bu gece elektrik sobası yakacağım bir süre, belki yararı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu, sizin böğürtlenler ne alemde? Ben Tayberry'imi kaybediyorum galiba. İki dalı da yukardan kurumaya başlamış. Alt kısımları şimdilik yeşil duruyor ama vermeye çalıştığı sürgün de kurumuş. Fotoğrafta çok belli olmuyorsa da kuruma, işaretli yerlere kadar inmiş. Ne yapacağımı bilemiyorum, budasam mı? Zaten başından beri umutsuzdum. En çok yetiştirmeyi istediğim cins buydu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
-15 derece için normal, budama yapmayın. Benim böğürtlenlerdeki durumu ben de bilmiyorum, 10-15 gündür bronşit başlangıcı nedeniyle hiçbirşeyle ilgilenemiyorum ![]() Soğuğa ve saksıya en dayanıklı olanlar kalacak gerisi için yapacak bir şey yok.21 marta kadar hiçbir şey belli olmaz, öldü denilenler alttan yeni sürgün verebilir. Bekleyin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Kara kış
Merhaba arkadaşlar, kusuruma bakmayın, uzun zamandır uğrayamadım. Malum işyerini biz kurtarıyoruz. Kara kışta bahçeyi de görmek bile istemiyordum, ancak yine de merak edip geçen hafta sabahtan bir uğradım. Kar altında maviyemişler, ahududu ve böğürtlenler iyi görünüyordu. Elbette uçlarında kurumalar var. Denizakvaryumunun deidiği gibi martı görmeden birşey söylememek gerek. O zaman bakacağız, kış bize ne bırakmış. Ama ben umutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|