agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   litoriachloris / kaktüs ve sukulentlerim (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/35361.htm)

litoriachloris 19-01-2016 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1431239)
Son resimdeki sedumlara bayıldım renkler harika:)

Çok teşekkür ederim sayın günebakan. Selamlar...

litoriachloris 19-01-2016 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurtenese (Mesaj 1433557)
Sn litoriachloris,geçen yıl devrilen optunyalar ne oldu? Umarım eski sağlıklarına kavuşmuşlardır.

Opuntialar çok iyi sayın Nurtenese hatta fazla iyiler ve bahçeyi istila ettikleri için başka bir yere naklettim onları :)

Selamlar...

litoriachloris 19-01-2016 09:43

5 Eklenti(ler)
Devam...

Kaybettiğim bitkilere üzülemeden yeni bir soğuk dalgası vurdu ve bu sefer kar da getirdi. Bu sene toprakla buluşturduğum bitkilerden küçük olanlarının üzerini örttüm. Şu anda hepsi karın altında. Soğuk dalgası 2 hafta kadar sürecek gözüküyor. Bu oldukça uzun bir süre. Gece sıcaklıkları -7, -8 dereceleri bulacak gibi bakalım bu süreçten nasıl bir sonuç çıkacak. Bu sabah iş yerine gelince cep telefonu ile çektiğim fotoğraflar bunlar:

Eklenti 592743

Eklenti 592744

Eklenti 592745

Eklenti 592746

Eklenti 592747

Nurtenese 19-01-2016 19:52

Fazla seyretmeyelim,nazar değmesin .MAşallah

Ritulan 05-02-2016 20:49

Merhaba litoriachloris,deneyimlerinizden kendi adima cesaret buldum ve bu kis ilk defa 20 saksi Kaktus ve sukulentimi acik balkonda biraktim uzerine yagmur **** kar yagmiyor ama gecen ay -17 leri gorduler gece sicaklik-4 oldugunda seviniyorum :) ve birseyi farkettim ki sukulentler donuyorlar sonra hava sicakliginin yukselmesiyle kendilerini tedavi ediyorlar ama birden gunes gormeleri iyi olmuyor.kaktuslerim hala hayattalar ama kis daha bitmedi umarim sizinkilerde iyi durumdadirlar zira bu sayfayi merakla aciyorum:)
Daha fazla fotograf paylasmaniz dilegiyle :) kaktuslerde sizde saglicakla kalin.

litoriachloris 16-02-2016 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurtenese (Mesaj 1434264)
Fazla seyretmeyelim,nazar değmesin .MAşallah

Çok teşekkür ederim Nurtense. Selamlar...

litoriachloris 16-02-2016 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ritulan (Mesaj 1437849)
Merhaba litoriachloris,deneyimlerinizden kendi adima cesaret buldum ve bu kis ilk defa 20 saksi Kaktus ve sukulentimi acik balkonda biraktim uzerine yagmur **** kar yagmiyor ama gecen ay -17 leri gorduler gece sicaklik-4 oldugunda seviniyorum :) ve birseyi farkettim ki sukulentler donuyorlar sonra hava sicakliginin yukselmesiyle kendilerini tedavi ediyorlar ama birden gunes gormeleri iyi olmuyor.kaktuslerim hala hayattalar ama kis daha bitmedi umarim sizinkilerde iyi durumdadirlar zira bu sayfayi merakla aciyorum:)
Daha fazla fotograf paylasmaniz dilegiyle :) kaktuslerde sizde saglicakla kalin.

Selamlar sayın Ritulan. Sizin de denemelere başlamanıza çok sevindim. Artık ben de sizin deneyimlerinizden faydalanabilirim :D Eğer Sonbaharda bitkileri sulamayı keserseniz ve hafifçe buruşmalarına izin verirseniz toprakları da kış boyunca kuru kalırsa kışı atlatma şansları çok büyük oranda artıyor. donmuş haldeyken sabah güneşi bitkilere gerçekten çok büyük zarar veriyor. İki büyük kaktüsüm bu yüzden çok büyük hasar aldı.

Kış sonunda tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Selamlar...

litoriachloris 16-02-2016 14:37

5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş bu senenin hasar raporuna başlayalım... Bu kış en düşük sıcaklık -7 derece oldu. Ancak kış ve kar yine çok ani geldi. Bir çok bitkim üzerinde çiçeğiyle yakalandı kışa.

Eklenti 596030

Opuntia rufida minima. Bahçede 3 farklı noktaya dikmiştim. Drenajı iyi olan yani neredeyse tamamen kum ve çakıl içine dikili olanlar hiç hasar görmedi ama yavaş geliştiler. Biraz torf ve bahçe toprağı karışımında dikili olan ise hasarlı. Yani drenaj çok önemli :D

Eklenti 596031

Chamaecereus silvestrii. Bu arkadaş da durumu iyi olanlardan.

Eklenti 596032

Epithelantha micromeris. Drenajı yüksek bir bölgedeydi, hasarsız atlattı :D

Eklenti 596033

Notocactus mammulosus. Durumu gayet iyi.

Eklenti 596034

Hamatocactus setispinus. Geleceği parlak, güvenebileceğim türlerden biri olduğunu ispatladı. Fotoğrafta kışa hazırlık olarak nasıl büzüştüğünü ve su kaybettiğini görebilirsiniz. Kışa dayanıklı kaktüslerin genel bir özelliği bu.

litoriachloris 17-02-2016 10:51

5 Eklenti(ler)
Hasar raporuna devam...

Eklenti 596096

Echinocereus viridiflorus. Beni şaşırtmadı ve hiç bir sıkıntı yaşamadan kışı atlattı.

Eklenti 596097

Escobaria missouriensis. Literatüre göre bahçemdeki en dayanıklı kaktüs. -40 dereceye dayanabilen bu arkadaşa -7 vız geldi. Dibinde yavrular gözüküyor :D

Eklenti 596098

Echinocereus rigidissimus var. rubrispinus. Yine kışı sıkıntısız atlatanlardan.

Eklenti 596099

Pleiospilos nelii. -7 derecenin yaşandığı hafta üzerini içi kum dolu poşet ile örtmüştüm. Şimdilik sağlam görünüyor. Bu arada soğuk günlerde bitkileri örtmek inanılmaz bir fark yaratıyor. Kesin olarak dayanmayacağını düşündüğüm bitkilerin bazılarının üzerine gazete kağıdı koymuştum bunlar nasıl olsa gidici diye neredeyse tamamı karı buzu bu şekilde atlattı. Kağıtlar ıslanıp donsa bile bir mikro klima oluşturup toprağın sıcaklığı ile bitkilerin korunmasını sağlıyor bilginiz olsun :D

Eklenti 596100

Faucaria tuberculosa. Bu da üzerini poşet ile örttüklerimden. Durumu iyi.

litoriachloris 17-02-2016 11:27

5 Eklenti(ler)
Rapora devam...

Eklenti 596102

Turbinicarpus viereckii. Koruduklarımdan. Durumu iyi.

Eklenti 596103

Titanopsis calcarea. Bahçede 4 kök T. calcarea var. 3 tanesi birbirine 15-20 cm mesafede ekili. Bunlardan biri mefta :rolleyes: Diğer dödüncüde ise biraz hasar var ama kendini toparlayacak gibi duruyor. Bu da demek oluyor ki bir bitkinin soğuğa dayanıklı olup olmadığını anlamak için o türün bir kaç bireyiyle bir kaç farklı yerde deneme yapmak gerekebiliyor.

Eklenti 596104

Gymnocalycium bruchii. Çoooooook yavaş büyüyor :( Aldığımda nohut kadardı şimdi fındık kadar :D Ama kar kış bana mısın demedi.

Eklenti 596105

xGraptosedum 'Francesco Baldi'. 3 yıldır bahçemde o kadar çok sukulent denedim ki bir avuç tür dışında hepsi telef oldular. Bu arkadaş da o bir avuç türden birisi olduğunu kanıtladı. Yaz boyunca çok hızlı geliştiği için bölerek bir çok noktaya dikmiştim. Hepsi de kışı sapasağlam atlattılar :D

Eklenti 596106

Bergeranthus sp. Koruma altında kışı atlatanlardan.

litoriachloris 18-02-2016 10:22

5 Eklenti(ler)
Rapora devam...

Eklenti 596185

Eklenti 596186

Tohumdan yetiştirdiğim Rebutialar. İki türden de ikişer tane vardı bahçenin farklı noktalarında. 3 tanesini üstünü örterek korudum bir tanesini deneme amaçlı korumadım. Korumadığım mefta diğerleri iyi durumdalar.

Eklenti 596187

Lophophora williamsii v. caespitosa. Koruduklarımdan. Durumu şimdilik iyi gibi gözüküyor.

Eklenti 596188

Mammillaria glassii var. glassii. Koruduklarımdan. Şimdilik onunda durumu iyi.

Eklenti 596189

Sedum spathulifolium. Yaz sıcaklarına dayanamadı ve sadece 1 dal kurtarabildim. Baharla birlikte canlandı. Soğukla hiç bir derdi yok zaten zone:3 -40 dereceye dayanıklı. Bu sene gölge ve serin bir yer bulmalıyım bu arkadaşa.

litoriachloris 18-02-2016 11:17

5 Eklenti(ler)
Rapora devam...

Kış yüzünden bitki ölümlerinin birkaç sebebi var biraz bunlara örnek vermek istiyorum.

Birincisi bitki hiç bir şekilde neme dayanıklı değildir soğukla birleşince kök çürümesi yüzünden bitkinizi kaybedebilirsiniz. Toprağı kuru tutulursa ve bitkinin kış öncesi biraz su kaybetmesi sağlanırsa bir çok kaktüs ve sukulent kışı atlatabilir. Eğer açık bahçe gibi bir yerde bitkilerinizi yetiştiriyorsanız bu etkiyi en aza indirmek için mükemmel bir drenaj sağlamalısınız.

İkincisi fizyolojik olarak bitki zaten düşük sıcaklıklara dayanıklı değildir siz ne yaparsanız yapın o bitki zaten savaşı kaybedecektir.

Üçüncüsü ise ani sıcaklık değişimleridir. Normalde kademeli olarak soğuyan ve aynı şekilde kademeli olarak ısınan hava sıcaklıklarına bitkiler çok daha kolay adapte olurlar. Yani hava sıcaklıkları gündüz 18 derecelerde seyredip bitkierin üzerlerinde daha çiçekleriyle aniden -7 dereceye maruz kalması normalde kademeli olarak soğuyan ve bitkilere kış uykusuna girmeleri yönünde zaman tanıyan duruma göre yıkıcı etkileri olacaktır. Konumu nedeniyle Çanakkale bu açıdan çok dezavantajlı bir şehir. İki büyük iklim kuşağının Akdeniz iklimi ve Karadeniz ikliminin kesişim noktasında bulunduğu için 24 saat içinde 25 derecelere varan sıcaklık farklarının olabildiği bir bölge. Bu da bahçede yetiştirebileceğiniz bitki sayısını büyük ölçüde azaltıyor.

Yine ani sıcaklık değişimi ile ilgili bir diğer konu ise donmuş durumdaki bitkilerin güneş ışığına maruz kalması. Karla örtülü olduklarında ya da donun olduğu günlerde kapalı havanın olması bitkilerin yaşama şansını çok büyük ölçüde arttırıyor. Başka bir bitkinin gölgesinde kalan ya da kayaların kuzeye bakan taraflarında kalan bitkilerimin bir çoğu iyi durumda iken donmuş halde sabah güzeşine maruz kalan bitkilerimin bir çoğu ya öldüler ya da çok derin yaralar aldılar.

Eklenti 596191

Echinopsis sp. Hafif bir güneş yanığı var ama durumu kurtaracak gibi.

Eklenti 596192

Notocactus warasii. Birkaç yumruya sahip bitkilerimde sık karşılaştığım bir durum. Bazı yumrular hayatta kalırken bazıları ölüyor. Taze olmalarına rağmen toprağa değen küçük yumrular, yerden yüksek, birkaç yıllık büyük yumrulardan daha fazla hayatta kalma şansına sahipler.

Eklenti 596193

Eklenti 596194

Beni en çok üzenler :D Echinocattus grusonii ve Ferocactus latispinus. Yeterince büyük ve dayanıklı olduklarını düşünüp koruma uygulamadım. Aslında soğuk ve karla da çok iyi mücadele ettiler ama güneş yanığı yüzünden bu hale geldiler. Dikkat ederseniz bitkilerin yeşil kısımlarında herhangi bir renk değişimi yok dokular son derece sağlıklı. Güne bulutlu bir havada ya da kar altında uyansalardı büyük ihtimalle hiç bir sorun olmayacaktı.

Eklenti 596195

Ferocactus herrerae. İşte bu da gerçek donma etkisi. Dokuların tamamen bozulduğunu renginin şeffaflaştığını görebilirsiniz. Yukarıdaki diğer bitkilerin aksine bu bitki gece -7 dereceyi gördüğünde çoktan ölmüştü :(

litoriachloris 22-02-2016 13:07

5 Eklenti(ler)
Hasar raporuna devam...

Eklenti 596871

Notocactus scopa. Bahçemin en sağlamlarından. Kar, buz, fırtına vız geldi :)

Eklenti 596872

Agave victoriae-reginae. Durumu son derece iyi.

Eklenti 596873

Aloe aristata. Bahçedeki tek sağ kalan Aloe türü. Güvenilir olduğunu kanıtladı.

Eklenti 596874

Echinopsis oxygona. Hafif güneş yanıkları göze çarpsa da durumu son derece iyi.

Eklenti 596875

Notocactus turececkianus. Bu arkadaş ta son derece dayanıklıymış.

litoriachloris 08-03-2016 14:25

5 Eklenti(ler)
Hasar raporuna devam...

Eklenti 599304

Eklenti 599305

Çok küçük olarak satın aldığım Rebutia'lar. Koruduklarımdan.

Eklenti 599306

Thelocactus hexaedrophorus. Koruduklarımdan. Durumu son derece iyi.

Eklenti 599307

Lobivia jajoiana. Koruduklarımdan.

Eklenti 599308

Chamaecereus Silvestrii hibriti. Çiçekleri sarı renkmiş. Korumadığım için tepe yanıkları oluştu ama kefeni yırttı :)

litoriachloris 08-03-2016 14:39

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 599317

Eklenti 599318

G. vatteri ve G. baldianum. korumasız 3 kış atlattılar hala sapasağlamlar :)

Eklenti 599319

Eklenti 599320

Eklenti 599321

Astrophytum myriostigma nudum cv. Maiden's blush
Astrophytum capricorne var. senile
Astrophytum myriostigma forma columnare.
Poşet altında -7 derece. Bence hiç de fena değil :)

Khan 08-03-2016 18:34

Kış stresi beni de vursa da harika bir 11 sayfa idi. Teşekkürler.
Antalya'da ufak bir alanda benzer bir çalışma düşünüyorum. Don pek görülmese de kış yağmurları ve yaz sıcakları aşırı bilindiği gibi. Kışın toprak her daim ıslak ve nemli. Önerileriniz neler olur?
Fotoğraflarda anlaşılmıyor ama saksıları bulunuyor mu altlarında?

litoriachloris 10-03-2016 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pigeontechs (Mesaj 1445541)
Kış stresi beni de vursa da harika bir 11 sayfa idi. Teşekkürler.
Antalya'da ufak bir alanda benzer bir çalışma düşünüyorum. Don pek görülmese de kış yağmurları ve yaz sıcakları aşırı bilindiği gibi. Kışın toprak her daim ıslak ve nemli. Önerileriniz neler olur?
Fotoğraflarda anlaşılmıyor ama saksıları bulunuyor mu altlarında?

Teşekkür ederim pigeontechs. Antalya'da tropik türler dışında neredeyse tüm kaktüsleri yetiştirebilirsiniz. Bitkilerinizi içinde toprak olmayan her tür karışıma dikebilirsiniz. İçinde eser miktarda kompost ve kum bulunan çakıl karışımı en iyi sonucu almanızı sağlar. %10 kompost, %10 kum ve % 80 bezelye büyüklüğünde çakıl karışımı idealdir.

Bitkilerin tümü doğrudan toprağa dikili durumda. Selamlar...

litoriachloris 10-03-2016 10:45

5 Eklenti(ler)
Hasar raporuna devam...

Eklenti 599501

Gymnocalycium baldianum X andreae. Bu sene küçük olduğu için korudum ama seneye kış ile tek başına yüzleşmek zorunda.

Eklenti 599502

Gymnocalycium eurypleurum.Korumama rağmen dayanamayanlardan :(

Eklenti 599503

Gymnocalycium sp. Bu da koruduklarımdan.

Eklenti 599504

Gymnocalycium horstii. Ana vatanı Brezilya olduğu için kesin gidici gözüyle bakıyordum ama koruma altında -7 ile son derece iyi baş etti. Kış aylarında hafifçe buruşarak su kaybetmesi umut verici.

Eklenti 599505

Gymnocalycium fleischerianum. Kış ortasında köpekler yerinden sökmüş, kökleri zarar görmüştü. Buna rağmen durumu çok iyi :)

gingy 10-03-2016 10:48

Kaktüslerinizin telef olmalarına üzüldüm hepsi birbirinden güzel

litoriachloris 10-03-2016 11:01

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 599506

Eklenti 599507

Eklenti 599508

Eklenti 599509

Eklenti 599510

Sırasıyla;

Mammillaria plumosa
Mammillaria schiedeana
Mammillaria decipiens
Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei ve
Mammilloydia candida. Hepsi de koruma altında -7 dereceyi atlattılar.

litoriachloris 10-03-2016 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gingy (Mesaj 1445835)
Kaktüslerinizin telef olmalarına üzüldüm hepsi birbirinden güzel

Üzülmeyin kalan sağlar bizimdir :)

litoriachloris 10-03-2016 11:42

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 599512

Mammillaria elongata f. cristata. Korumama rağmen gidenlerden :(

Eklenti 599513

Mammillaria sp. Koruduklarımdan.

Eklenti 599514

Mammillaria hahniana. Bu da koruduklarımdan.

Eklenti 599515

Acanthocalycium sp. olduğunu düşünüyorum. Kış boyunca hacmi neredeyse yarıya indi ki bu ümit verici bir durum :)



Eklenti 599516

Coryphantha sp. olduğunu düşünüyorum.

litoriachloris 10-03-2016 11:55

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 599520

Eklenti 599521

Trichocereus sp. Bahçemin en eskilerinden. Her sene ağır yaralar alıp yine de pes etmeyenlerden. Bu kış da ağır güneş yanıklarına rağmen hızla toparlanmaya başladı. Üstteki fotoğraf güneye bakan tarafın güneş tarafından nasıl zarar gördüğüne iyi bir örnek. Kuzey tarafı ise sanki başka bir bitki.

Eklenti 599522

Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia sp. Durumu son derece iyi.

Eklenti 599523

Eklenti 599524

Echinopsis subdenudata ve Mammillaria elongata. Koruma yapmadığım için kaybettiklerimden :(

gingy 10-03-2016 12:05

Kaktüslerin üstüne kar yağıp dona çektiği zaman çoğu telef oluyor sanırım. Kuru havalarda düşük sıcaklıklara daha çok dayanabiliyorlar.

Kullandığınız taşların türü nedir acaba

litoriachloris 10-03-2016 12:12

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 599531

Echeveria elegans, E. peacockii, E. agavoides ve xGraptoveria ‘Fred Ives'. xGraptoveria ‘Fred Ives'ın dibinde canlılık var diğerleri tamamen kurudu :(

Eklenti 599532

Echeveria lilacina. Bu senenin sukulent şampiyonlarından. Korumasız -7 dereceye bana mısın demedi :D

Eklenti 599533

Echeveria runyonii 'Topsy Turvy'. Bir diğer şampiyon. Geçen kış koruma altında -9 bu kış korumasız -7 :D

Eklenti 599534

Neoporteria curvispina geissei ve Neoporteria kunzei. Gidenlerden...

Eklenti 599535

Aloe aristata dışında hiç bir aloe türü sağ kalmadı. Sadece Aloe vera'nın dibinde hafif bir canlılık var. Bakalım ne olacak ?

litoriachloris 14-03-2016 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gingy (Mesaj 1445854)
Kaktüslerin üstüne kar yağıp dona çektiği zaman çoğu telef oluyor sanırım. Kuru havalarda düşük sıcaklıklara daha çok dayanabiliyorlar.

Kullandığınız taşların türü nedir acaba

Aslında tam tersi gingy. Kar yağıp bitkileri örttüğü zaman dayanma şansları artıyor. Kuru hava ardından güneş bitkilere çok daha fazla zarar veriyor.

Taşların türünü bilmiyorum. Yakın bir yerdeki ocaktan getirttim.

litoriachloris 14-03-2016 12:10

5 Eklenti(ler)
Kış geri geldi. Sıcaklık öğlen saatlerinde 5 derece. Umarım bu gece don olmaz :(

Eklenti 600184

X GRAPTOSEDUM 'Vera Higgins'. Kışı korumasız atlattı. İlginç bir şekilde toprağa yakın gövde çürüdü ama yapraklar ve üst gövde sağlam. Çürüyen bölümleri temizleyip bahçenin farklı noktalarına diktim.

Eklenti 600185

Eklenti 600186

Echinopsis (Lobivia) arachnacantha ve Echinopsis (Lobivia) arachnacantha var. torrecillasensis. Koruduklarımdan. Durumları son derece iyi.

Eklenti 600187

Eklenti 600188

Sulcorebutia steinbachii var. horrida ve Sulcorebutia tiraquensis v. bicolorispina. Koruduklarımdan. Durumları son derece iyi.

litoriachloris 14-03-2016 12:37

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 600195

Tohumdan yetiştirdiğim Trichocereus sp. 2. kışını korumasız atlattı. O kadar kar, buz, fırtınaya rağmen çizik bile almadı :D

Eklenti 600196

Tephrocactus articulatus var. papyracanthus. 3 lobdu ama köpekler diğerlerini koparmışlar. Korumasız -7 deceden sağ kurtulanlardan.

Eklenti 600197

Rebutia sp. Tohumdan yetiştirdiklerimden. Koruma altında olanlardan. Durumu iyi.

Eklenti 600198

Notocactus buiningii. Diken yapısı ve gövde rengi ile en sevdiğim bitkilerimden biri. Çok küçük olmasına rağmen koruma altından sağ olarak kurtuldu.

Eklenti 600199

Trichocereus veya Echinopsis sp. Korunmasız olarak kışı atlatanlardan.

Khan 14-03-2016 12:53

Çok değerli bu bilgiler. Dün akşam bu sefer notlar alarak tekrar okudum sayfaları. Hangileri dayanmış, neler olmuş onlara göre seçilecekler listesi yaptım. Literatür isimleri üzerinden bakmaya da başladım artık. Hatta birkaç da internette bulduğum bende olmayanlardan sipariş verdim. Tüm toprakları değiştirmek üzere dere kumu, solucan gübresi ve 1-2 mm çakıl siparişi de verdim. Antalya'da orman sahibi olup da İstanbul'da eve bitki sığdırmaya çalışmak acı veriyor. 2018'de toprağa geçiririm umarım hepsini.

litoriachloris 14-03-2016 12:54

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 600209

Eklenti 600210

Eklenti 600211

Eklenti 600212

Tohumdan yetiştirdiğim Trichocereus sp. lar. Korumasız -7 dereceye çok iyi dayandılar. Bu kış hiç bir Trichocereus türünü kaybetmedim. Soğukla birlikte kış yağışlarına dayanma konusunda son derece başarılılar. Tohumdan yetiştirdiğim 20 kadar bebek de 1 yaşlarını doldurdular. Bahçede yerlerini almaları sanırım önümüzdeki baharı bulacak :D

Eklenti 600213

Orocereus celcianus. Dona dayanıklı kaktüs forumlarında bolca adı geçmesine rağmen pek başarılı olamadığım bir tür. Geçen kış 2 yaşındaki bitkilerimden birini kaybetmiştim. Bu kış da 1 yaşındaki bitkilerimden biri mefta. Geriye bu arkadaş kaldı. Yüzeysel bir güneş yanığı var ama durumu iyi.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024