04-07-2011, 18:39 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, hoya sayfan hayırlı olsun. Çoşmuş ve açmış hallerini görmek için sabırsızlanıyorum. Elimde olan cinslerden çelik almıştım, bu koleksyonu zenginleştirmek için bir nebze de olsa katkıda bulunmak isterim. Mum çiçeğinin görsel ve duyusal güzelliği beni de cezbetti, sevgili ilknur aşığık'ın ve ebay'ın da katkısıyla bende de birkaç çeşit oldu. Güzel ve sağlık dolu günlerde keyfle yetiştirmeni dilerim. |
08-07-2011, 19:40 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Cornosanın yıllarca açmasını bekledikten sonra bunların bir yılda açması çok güzel. Lacunosam, kar tozu değil toz pembe çıktı...Ama kokusu muhteşem. Üzerinde bir çok tomurcuğu var. Yaz boyu çiçekli olcak sanırım. Pamuk şekerlerim, |
08-07-2011, 20:16 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Sn.agozce, hoyalarınız bir harika.Onların bulunduğu oda ya da salonda bulunmak çok tehlikeli olabilir. kokladıkça sarhoş olunur...tebrikler, nereden temin ettiniz bu çeşitleri? muhteşemler.elinize sağlık. |
11-07-2011, 01:27 | #47 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum. Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik. Ben yokken daha hızlı büyüyorlar. Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım. Muz Enzimi, Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim. EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları) İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur. Not: Sonradan öğrendim, muz potasyum ve fosfor içeriyormuş.) Düzenleyen agozce : 13-02-2012 saat 00:50 |
11-07-2011, 07:27 | #48 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 50
|
Maşallah sizdede yok yok bu kadar hoya açtıgında ev cennet bahcesine döner sanırım |
11-07-2011, 08:13 | #49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: ordu
Mesajlar: 915
|
Sn agozce hoyalarınız muhteşemler benimde favori çiçeklerim arasında. Önceden hangi çeşidi bilmiyorum ama yetiştirmiştim. Harika çiçekler açtı kokusu bizi mest etti. Fakat eşim yoğun kokusunu kaldıramadı. Bende başakasına vermek zorunda kaldım. Fakat sizinkileri görünce hoya sevgim depreşti. sizin şu pamuk şekerleri ne kadar güzeller. Çoçuklar gibi banane banane bende isterim desem ayıp olmaz değilmi. Bu kadar çeşid Türkiyede bulunuyor mu? Nasıl temin edebilirim.Yalnız hoyaları balkonda yetiştirebilirmiyim. Çiçekleri seviyorum ama kokulu olanları daha güzel oluyor. Bundan sonra en zevkli zamanları. Hoyalar açtıkça parfüm kokusu kokuları muhteşem olurlar. Ellerinize sağlık çok bakımlı görünüyorlar. |
11-07-2011, 08:56 | #50 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
|
11-07-2011, 09:43 | #51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
11-07-2011, 10:44 | #52 |
Ağaç Dostu
|
Sayın agozce, başlığınızı açmakla ne iyi ettiniz, hayırlı olsun. Özellikle Davidcummungii'yi biraz detaylı anlatmanızı istiyorum. Kaç yaşında, her zaman hangi ortamlardaydı..gibi. Bir de çiçek sapı var diye yazmışınız. Mümkünse H. davidcummungii hakkındaki gelişimleri takip etmek isterim. Enzimler konusu da dikkatimi çekti! Kolay gelsin |
11-07-2011, 13:16 | #53 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili agozce, acemiçaylak'ın listesine göre kavun kabuğu(kül) ve salatalık kabuğu fosfor, potasyum oranları çok yüksek. Parantez içindeki kül'ü tam anlayamadım. Ayrıca sizin muz enzimini yaparken EMA ilave etmesek, nasıl olur? |
11-07-2011, 16:15 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım çok teşekür ederim. Bu listeyi görmüştüm ama unutmuşum. Burada herşey var. En kolayı kavun, salatalık ve limon kabuğu kurutmak gibi. Ama muzda ikisi de var. Potasyum ve fosfor dengeli yapılabilir. Füsun hanım, EMA koymadan da olur bence. Yoğurt, ekmek ve pekmez gerekli bakteriyi üretir diye düşnüyorum. Yine de uzman enzimciler daha iyi bilir. |
11-07-2011, 16:24 | #55 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yeşillim, H.Davidcummungii için özel bir şey yapmadım, geçen yıl ağustosta gelmişti. Diğerleri ile aynı yerde duruyor. Kendi yaptığım karışık ve muzlu enzimle besliyorum, orman toprağında ekili. Toplu fotoya bakarsanız, en üstte, ortadaki. Şu an 3 tomurcuğu var. Büyümesi de hızlandı bu aralar.. Bende pseudo-litteoralisin ne istediğni bir türlü anlamadım. |
11-07-2011, 20:28 | #57 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 42
|
Bu çiçekten bende de var adını bilmiyordum. Çiçekleri sararıp düştü. Şu an balkonda duruyor.Bakımı için neler önerirsiniz? Çiçekleri neden sararmış olabilir? Teşekkürler. |
|
|