agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)




Beğeni Düzeni461Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-07-2011, 18:39   #31
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Sevgili arkadaşım, hoya sayfan hayırlı olsun.
Çoşmuş ve açmış hallerini görmek için sabırsızlanıyorum.
Elimde olan cinslerden çelik almıştım, bu koleksyonu zenginleştirmek için bir nebze de olsa katkıda bulunmak isterim.
Mum çiçeğinin görsel ve duyusal güzelliği beni de cezbetti, sevgili ilknur aşığık'ın ve ebay'ın da katkısıyla bende de birkaç çeşit oldu.
Güzel ve sağlık dolu günlerde keyfle yetiştirmeni dilerim.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 19:29   #32
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Çok teşekür ederim arkadaşlar. Daha güzelleri sizlerin olsun.

Sevgili Jezebel artık ebay dan alma. Bir çok tür -en güzelleri )- artık elimizde var. Hep beraber çoğaltırız.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 19:40   #33
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Cornosanın yıllarca açmasını bekledikten sonra bunların bir yılda açması çok güzel.

Lacunosam, kar tozu değil toz pembe çıktı...Ama kokusu muhteşem. Üzerinde bir çok tomurcuğu var. Yaz boyu çiçekli olcak sanırım.

Pamuk şekerlerim,
Name:  hoya 118.jpg
Views: 1306
Size:  27.6 KB

Name:  hoya 157.jpg
Views: 1317
Size:  31.2 KB

Oğuzhan, maki01, dua ve 10 kişi beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 19:49   #34
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Lacunosanın birbaşka türü olabilir bu Çok güzel ama dayanılmaz bir güzellik maşallah.Bol bol kokla ablacım bu güzellikleri Abla bundan takas yapalım seninle


Düzenleyen Fatih : 08-07-2011 saat 22:09
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 19:49   #35
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Nazarlardan korusun, çok güzel sevgili agozce Gerçekten pamuk şeker)

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 19:57   #36
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Finlaysoni, taze salatalık gibi kokuyor. Nektarı damlıyor.(Yalıyorum...)
Name:  hoya 104.jpg
Views: 969
Size:  27.5 KB

Name:  hoya 122.jpg
Views: 909
Size:  24.5 KB

Name:  hoya 170.jpg
Views: 924
Size:  25.5 KB

Name:  hoya 192.jpg
Views: 949
Size:  27.6 KB

Oğuzhan, maki01, dua ve 7 kişi beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 20:01   #37
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Silver pink ve davidcumingi de tomurcuklar var.

Eklenen Resimler
 
Oğuzhan, maki01, dua ve 7 kişi beğendi.

Düzenleyen agozce : 09-07-2011 saat 02:40
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 20:08   #38
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Madagaskar yaseminim de 6 salkım açınca, evin içi mis gibi kokuyor.

Eklenen Resimler
 
Oğuzhan, maki01, dua ve 7 kişi beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 20:10   #39
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Teşekür ederim, Fatih ve Füsun hanım, budayınca gönderirim.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 20:16   #40
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Sn.agozce, hoyalarınız bir harika.Onların bulunduğu oda ya da salonda bulunmak çok tehlikeli olabilir. kokladıkça sarhoş olunur...tebrikler, nereden temin ettiniz bu çeşitleri? muhteşemler.elinize sağlık.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 20:24   #41
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Haklısınız sevgili hocam, her yıl ortak siparişle bir çok arkadaş edindi. (edinene kadar her türlü aksiliği yaşadım.). Benimkilerden budadıkça size de yollarım.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 21:55   #42
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Finlaysonii çok güzel çiçeklenmiş.Salatalık kokulu diye damgalayalım onu Kışın açsa çok iyi olur.Taze taze salatalık kokar

Silverpink çok güzel görünüyor.Birkaç güne açar gibi gözüküyor.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 11:54   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2010
Şehir: Almanya
Mesajlar: 677
Galeri: 2
Maşallah, maşallahh sevgili agozce. Siz de, hoyalarınız da döktürmüşsünüz. Bol çiçekli günler diliyorum. Resimlere devam lütfen.... Selamlar....

karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 22:39   #44
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Teşekürler karalale.

Muz kabuğundan enzim yapmıştım. Bahardan bu yana veriyorum. Sanırım 1 yılda çiçek açmalarının nedeni bu. Kimyasal olmadığı için öneririm.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2011, 21:22   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2010
Şehir: Almanya
Mesajlar: 677
Galeri: 2
Sevgili agozce, şu muz kabuğun dan enzimi biraz anlatabilirmisiniz. Kabuklar boşa gitmsin, çiçek olarak bize geri dönsün... :-))

karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 01:06   #46
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Hepsi çok güzel, hele pembe kartozu.
Bence sen hoya yetiştirmenin püf noktalarını çözdün.
Şu muz esaslı enzimi de biraz tarif edermisin?
Sevgiler.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 01:27   #47
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.

Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik. Ben yokken daha hızlı büyüyorlar.

Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım.

Muz Enzimi,

Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.

EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları)

İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur.


Not: Sonradan öğrendim, muz potasyum ve fosfor içeriyormuş.)


Düzenleyen agozce : 13-02-2012 saat 00:50
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 07:27   #48
Ağaçsever
 
Ömer Durmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 50
Maşallah sizdede yok yok bu kadar hoya açtıgında ev cennet bahcesine döner sanırım

Ömer Durmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 08:13   #49
Ağaç Dostu
 
gülsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: ordu
Mesajlar: 915
Sn agozce hoyalarınız muhteşemler benimde favori çiçeklerim arasında. Önceden hangi çeşidi bilmiyorum ama yetiştirmiştim. Harika çiçekler açtı kokusu bizi mest etti. Fakat eşim yoğun kokusunu kaldıramadı. Bende başakasına vermek zorunda kaldım. Fakat sizinkileri görünce hoya sevgim depreşti. sizin şu pamuk şekerleri ne kadar güzeller. Çoçuklar gibi banane banane bende isterim desem ayıp olmaz değilmi. Bu kadar çeşid Türkiyede bulunuyor mu? Nasıl temin edebilirim.Yalnız hoyaları balkonda yetiştirebilirmiyim. Çiçekleri seviyorum ama kokulu olanları daha güzel oluyor. Bundan sonra en zevkli zamanları. Hoyalar açtıkça parfüm kokusu kokuları muhteşem olurlar. Ellerinize sağlık çok bakımlı görünüyorlar.

gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 08:56   #50
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Haklısınız sevgili hocam, her yıl ortak siparişle bir çok arkadaş edindi. (edinene kadar her türlü aksiliği yaşadım.). Benimkilerden budadıkça size de yollarım.
Sevgili agozce, budadığınızda hepsinden birer çelik rica ederim,mümkün olursa.
Teşekkürler.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 09:43   #51
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.

Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik.

Muz Enzimi,
Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım.

Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.

EMA yoksa da fark etmiyor.

Bu potasyum, birde fosfor içeren bir meyve-sebze-bitki bulursam fosfor enzimi denemek istiyorum.
Burada, acemicaylak azot/fosfor/potasyum oranlarıyla ilgili bir liste vermiş. 2. enzim denememde biraz kopya çektim, sizin de işinize yarayacağını düşünüyorum.

Oğuzhan beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 10:44   #52
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Sayın agozce, başlığınızı açmakla ne iyi ettiniz, hayırlı olsun.

Özellikle Davidcummungii'yi biraz detaylı anlatmanızı istiyorum.
Kaç yaşında, her zaman hangi ortamlardaydı..gibi. Bir de çiçek sapı var diye yazmışınız.
Mümkünse H. davidcummungii hakkındaki gelişimleri takip etmek isterim.
Enzimler konusu da dikkatimi çekti!
Kolay gelsin

Oğuzhan beğendi.
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 13:16   #53
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Sevgili agozce, acemiçaylak'ın listesine göre kavun kabuğu(kül) ve salatalık kabuğu fosfor, potasyum oranları çok yüksek. Parantez içindeki kül'ü tam anlayamadım.
Ayrıca sizin muz enzimini yaparken EMA ilave etmesek, nasıl olur?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 16:15   #54
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Nevsune hanım çok teşekür ederim. Bu listeyi görmüştüm ama unutmuşum. Burada herşey var.

En kolayı kavun, salatalık ve limon kabuğu kurutmak gibi. Ama muzda ikisi de var. Potasyum ve fosfor dengeli yapılabilir.

Füsun hanım, EMA koymadan da olur bence. Yoğurt, ekmek ve pekmez gerekli bakteriyi üretir diye düşnüyorum. Yine de uzman enzimciler daha iyi bilir.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 16:24   #55
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sevgili Yeşillim, H.Davidcummungii için özel bir şey yapmadım, geçen yıl ağustosta gelmişti. Diğerleri ile aynı yerde duruyor. Kendi yaptığım karışık ve muzlu enzimle besliyorum, orman toprağında ekili.

Toplu fotoya bakarsanız, en üstte, ortadaki. Şu an 3 tomurcuğu var. Büyümesi de hızlandı bu aralar..

Bende pseudo-litteoralisin ne istediğni bir türlü anlamadım.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 16:26   #56
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sevgili gülsu, pamuk şekeri sürekli tomurcuk yapıyor. Çelik işi sonbaharda olur sanırım. Haberleşiriz.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 20:28   #57
Ağaçsever
 
emrecan38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Madagaskar yaseminim de 6 salkım açınca, evin içi mis gibi kokuyor.
Bu çiçekten bende de var adını bilmiyordum. Çiçekleri sararıp düştü. Şu an balkonda duruyor.Bakımı için neler önerirsiniz? Çiçekleri neden sararmış olabilir? Teşekkürler.

emrecan38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 22:17   #58
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Emrecan Madagaskar yasemini- bölümünde her türlü bilgi var. Asitli toprak seviyor. Direk güneş veya tam gölge sevmiyor.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 22:19   #59
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Finlaysoni geceleri kendini kapatıyor. Sabah tekrar açıyor.
Name:  hoya silver 005.jpg
Views: 1196
Size:  30.5 KB

Oğuzhan, maki01, dua ve 5 kişi beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 22:20   #60
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Ve silver-pink..... Gündüz kokmuyor ama çok güzel. Kolay tutuyor, hızlı büyüyor. Sorunsuz..

Name:  hoya silver 006.jpg
Views: 1258
Size:  39.0 KB


Düzenleyen agozce : 13-07-2011 saat 00:18
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024