![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2017
|
Alıntı:
Yeri rahat görünüyor. ![]() Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
![]() 4 yaşındaki kızımla ortak çalışmamız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Saksı mı güzel, çiçek mi yarışırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bir serada uygun fiyata Calathea musaica buldum. Evde adım atacak yer kalmadı ama her zaman yeni bir bitkiye yer bulunur değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
20 günlüğüne şehir dışına gittik. Evdeki bazı bitkileri masaya dizip bırakmıştım arkadaşım da birkaç günde bir gelip onları sulayacaktı. Fazla iyimser düşünüp daha fazla gelmiş sulamaya. Senecio rowleyanusum tam güzel gelişmeye başlamıştı ki fazla sulanmaktan çürümüş. Birkaç bitkim de yoğun bakımlık olmuşlar yapraklar sararmış çürüyecek gibi duruyor. Umarım onları kurtarırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Bir de tatilde alıp oralardan buralara taşıdığım 4 5 saksıyı eşim yukarı çıkarırken tepetaklak yere düşürmesin mi, oturup ağladım. Neyse sağlık olsun 4 yılda yüzlerce bitkim oldu, çoğunu eşten dosttan aldığım, yolda yolakta bulduğum çeliklerden çoğalttım. Tek yapraktan gün be gün büyümelerini sabırsızlıkla izledim. Başlarına bişey gelince üzülüyor insan bu kadar emeğe. Sağlığımız olduğu sürece yeniden büyütürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Geçmiş olsun. Biz çiçekseverler hep benzer şeyleri yaşıyoruz. Yaz sıcağından kaybettiklerim, unlu bitten kurtaramadıklarım derken uydu çanaklarımız balkonda. Arıza için gelen kişi tüm ikazlarıma rağmen pek çok çiçeğimi telef etmez mi? Şu son 1 ayda 10'dan fazla kaybım oldu. Çok üzüldüm. Bazılarından tohum almıştım. Cayır sıcaklar geçince ekeceğim. Kaybedince üzülüp, yenisini ekince mutlu oluyorum işte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler size de geçmiş olsun. Bazen hüsran olsa da bitkiler mutlu ediyor insanı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Alıntı:
Geçmiş olsun Senecio rowleyanusum unuza üzüldüm ![]() ben benim için özel olan türleri yanımda götürüyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çoğu özel ve genelde tek yapraktan veya tek daldan çoğalttığım bitkiler olduğu için sadece yeni çimlenmekte olanları yanıma almıştım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
![]() Son kayıplarımdan sonra kendime ödül verdim. Seradan benimle eve dönenler: calladium candyland(sanırım), Opuntia macrocalyx , tradescantia nanouk , Cylindropuntia spinosior , Senecio rowleyanus ve Iresine herbstii 'Aureoreticulata'. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu da iyice bizim balkonun gediklisi oldu. ![]() 2 yavru büyüdü gitti şimdi yenileri yolda. Biz ona alıştık o da bize. Artık hiç ürkmüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güncel birkaç fotoğraf. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Bunun rengine bayılıyorum. Cryptanthus bivittatus. ![]() Tüylü minicik bir tradescantia somaliensis. ![]() Aloe veralarımın tohumlarını ektim. Çok çabuk çimlendiler. Minicik çok tatlılar. ![]() Bu da kalanchoe gastonis bonnieri. Aşkın gözyaşları gibi yaprak ucundan yavrular veriyor. ![]() Bu da yeni gözdem Alocasia red secret. Metalik yaprakları çok güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|