19-03-2017, 20:38 | #541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Tohumluklar
Sonbahar da ektiğimiz tohumlar zor hava koşullarını atlatıp sn. akçabardak ın da dediği gibi ilk sıcaklarda tohuma kalktılar. Sert geçen kış şartlarında ve günlerce kar altında kalan bu fideciklerden çok güçlü tohumlar elde edeceğimi tahmin ediyorum. Bu şekilde daha önce Muş'ta aldığım -etkinlikte eşe dosta dağıttığım- tohumlar 3 yıl sonra bile %100 çimlenme eyilimi gösterdiler. Tere Roka ilk defa yetiştirdiğim çeşit turp , sanırım ilk ve son olacak |
28-03-2017, 23:25 | #542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Gümüş Düğmesi
Sn. akçabardak tan gelen tohumlardan çimlendirip Adana da babama emanet ettiğim gümüş düğmesi çiçeği 2. yılına girdi. Bu yıl bol çiçekli bir yıl olmasını bekliyoruz. |
28-03-2017, 23:35 | #543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kekik - Çıbrıka
Adana dan .. Tohumlar alınmış da saksı dibinde fideler hazırlanmış, fırsat bu fırsat dedik hemen Niksar a götürmek üzere 6 adet fide kaplara alındı. Babam sağ olsun |
03-04-2017, 15:33 | #544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Pazılı Isırganlı Börek
Adana dan .. Dün akşam börek yapmaya karar verdik .. İç malzemeleri kendi mahsüllerimizden tedarik ettik .. Tenekelerde kendiliğinden çıkan ısırganlar ve babamın geçen yıl ilk defa yetiştirdiği pazılar tohumlarını saçmış ortalığa büyümüşler de tekrar tohuma kalkmış, daha önce yeterince tohum aldığımızdan akşama börek oldular Dikkat etmek gerek yoksa çok kötü ısırıyor, itinayla toplandılar Mutlu son .. Tadı çok lezzetli oldu yeni bir börek malzemesi kazanmış olduk . |
03-04-2017, 15:42 | #545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kekik Salatası
Geçen yıl ektiğimiz tohumlardan saksıda kalan kekikler bu yıl kışı atlatıp bir kısmı tekrar tohuma kalkmış .. Yeni çıkan sürgünlerini toplayıp kekik salatası yaptık .. kekikler doğrandı üzerine biraz soğan domates nar ekşisi tuz zeytin yağı birlikteliği ile iştah açıcı bir besin oldu. |
04-04-2017, 16:26 | #546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Börekler ve kekikli salata çok nefis görünüyor, birden canım çok çekti en kısa zamanda ben de yapacağım, ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sn. Resulgur . |
06-04-2017, 16:56 | #547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
|
Biraz önce Sn.Erdal hoca biberiyeden bahsetmiş,siz de kekikler,efendim ısırganlar,özellikle de o mutlu sonlar.Neyse ki karnım toktu,yoksa bir yanım şişebilirdi.Böyle iştah açıcı sayfalar iyi oluyor,maşallah her şey yolunda görünüyor.Bol çalışmalar. |
08-04-2017, 19:36 | #548 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Sn. sevgihoca teşekkürler. Aynen size katılıyorum hasat edilen ürünlerden yapılan yemekler salatalar içecekler reçeller vb. benimde çok hoşuma gidiyor. Biz örnek olalım herkes paylaşsın |
|
08-04-2017, 19:52 | #549 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Karma Ekim
Adana dan .. 23.08.2017 Babam damda genelde yazın domates biber yetiştirirdi. Karışık ek dedim yeşillikte yetiştir boş kalmasın dediydim, baya bir gelişme var anlaşılan. Yeşil soğanlar , sarımsaklar, pazı , marul . roka . kara lahana .. ne varsa doldurmuş Bir çeşit marul da ben attım araya 5 adet kıvırcık yağlı marul |
10-04-2017, 21:52 | #550 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Naneler
Adana dan .. Geçen yılın gözdesi naneler, bu yıl yine formunu koruyor. Mentolsüz , Salatalarda taze olarak, kurutup yemeklerde ve cacık olarak kullanıyoruz. Mentollü nane , kurutup çay olarak tüketiyoruz. |
10-04-2017, 22:12 | #551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kırmızı Malabar Ispanağı
Geçen yıl 10 lt lik saksıda yetişen tohumlarını ortalığa saçan malabar ıspanağımız 2. senesine giriyor. Bir karış üzerinden budandı, gelişimini izlemeye devam edeceğiz. Yeteri kadar tohum alındı. |
15-04-2017, 14:22 | #552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Cyclamen Tohum Kapsülleri
Karbeyazı Cyclamenimiz tohum kapsüllerini kurutmaya başladı. İlk defa tanık olduğum bu olayda , tohumların görünüşü bana bir garip geldi , bir de siz göz atın bakalım. |
24-04-2017, 21:43 | #553 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Nane
Adana dan getirdiğimiz salatalar için ve kurutmalık bir başka nane çeşidimiz. Köklü olarak getirdim ve saksıya yerleştirdim tuttu .. Çoğaltmayı düşünüyorum |
26-04-2017, 12:03 | #554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Latin Dansı
Bu resmi hoşuma gittiğinden paylaşmak istedim. Halay çeker gibi latinler dans ediyor resmen , güneş neredeyse kafa orada ; sürekli güneşe dönüyorlar. |
26-04-2017, 12:11 | #555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Lale Sümbül Soğanları
Aracımla giderken baktım 0rta reflüjde belediye lale sümbül soğanlarını söküp siyah torbalara dolduruyor. Yolun ortasında durdurdum aracımı kucak kucak doldurdum bagaja, bir bagaj dolusu aldım karışık renklerden . Halen gözüm aç o torbanın birini de bagaja atsamıydım diye düşündüm bir an.. Sonra hiç soğanım kalmadı, belki bana kızacaksınız ama tüm soğanları Nazım abiye hediye ettim, çok kısa sürdü bu macera |
27-04-2017, 13:56 | #556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bhut Jolokia Biber
Bu yıl elimizde baya bir bhut jolokia biber fidesi oldu. 30.03.2017 den bir kare .. Babam ille tutturdu bu biberden turşu yapacam diye |
28-04-2017, 09:51 | #557 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Alıntı:
Sayın Resulgur, kekiklere ve sizin salata tarifinize bayıldım. Bu tür kekiklerin özel bir adı var mı, ayrıca tohumunu elde etmek mümkün mü? Nereden bulabiliriz? Bu mevsimde ekilse bir sakıncası olur mu? Saygılar, Düzenleyen Erdal Hoca : 28-04-2017 saat 10:01 Neden: ekleme yapıldı |
|
28-04-2017, 22:19 | #558 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Bu tür kekik adı ; Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi diye geçiyor. Etkinlikte tohum paylaşımı olmuştu .. Bizde tohum elde ettik elimde biraz tohum var size göndereyim. Bu mevsimde tohum ekimi yapabilirsiniz. • Çeşidin Hikayesi: Trakya'da Çıbrıka, Bulgaristan'da Çıbrıtsa, Pomaklarda Çobrisa ve agaclar.nette adı Sater otu, Çuprika, Çibirsi olarak geçen bitki. Özellikle Bulgaristan’dan göçen ve bilhassa da Pomak kökenli yurttaşlarımızın Trakya ve Marmara bölgesindeki bazı kırsal yerleşim alanlarında evsel kullanım için yetiştirdikleri bir baharat türüdür. Tarhana yaparken eğer evde bebek yoksa mutlaka kullanılır, diğer çorba çeşitlerinde ve köfte harcında da kullanılır, özellikle etli yemeklerde tercih edilir, pişmiş kuru fasulyenin üzerine serpilir, haşlanmış yumurta veya haşlanmış patatesle mükemmel olur, kızarmış ekmeğin üzerine sürülen yağa serpilir... Her baharatçıda bulamayacağınız bir çeşittir. Adana da babama çimlendirdiğim tohumlar büyümüş de kendi tohumlarını saksı dibine dökmüş, onlarda fide olmuşlar. Bardaklara aldım Niksar a getirdim. Bir resim atayım sizin için |
|
28-04-2017, 22:38 | #559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Sayın Resulgur, cevabınız beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Hataylı öğretmen arkadaşlardan ve biraz da tv kanallarından o yörenin dillere destan kahvaltılıklarını az biraz biliyorum. Benim de böyle baharatlı, keskin aromalı ot türlerine özel ilgim var. Biberiye gibi, kekik-nane vb. gibi.. Zeytinyağı dolu küçük bir kaseye bunların tamamından ve bolca da acı pul biber koyup sabah-öğle-akşam 3 öğün yiyorum. Sizin kekiğin yine o yörelerde çok meşhur olan "ZAHTER" le bir ilgisi var mı, bilmiyorum. Mesajınızın bir yerinde "sater otu" ifadesi var. Şimdiden göndereceğiniz tohumları merakla bekliyorum.Onları balkonlarda kullandığımız 15cm civarında yüksekliği olan diktörtgen saksıya ekmeyi düşünüyorum İlginize çok teşekkürler, saygılar. |
29-04-2017, 10:57 | #560 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Rica ederim Hocam. Bu tür keskin aromalı bitkiler zeytin yağ tuz ve limon ile çok uyumlu oluyor. Bende bu yıl değişik bir nane türü yetiştiriyorum Resulgur / Balkon burada paylaştım. Damak tadına ve lezzete önem veren biriyim. Bahsettiğim yörelerde ZAHTER , ZAHTER HALİL yöresel halk dilinde söylenen kekik türleri evet var fakat bizim bu tür etkinlikte olan türden çıbrıka diye temin ettik öyle biliyoruz. Aroması daha keskin geldi bana biraz acımtrak .. Araştırmalarımda ; -Zahter ülkemizde özellikle doğal ortamı olan dağlardan toplanan ve dağ kekiği olarakta anılan fakat kekik ailesinden olmayan şifalı yeşillik türüdür. Zahter çok eski tarihlerden bu yana ülkemizde yetiştirip tüketilmektedir. Tadı kekiği andırır ve aromatiktir, ayrıca kokusuda çok güzeldir. Kolayca yetiştireceğiniz zahterin yapraklarını kurutarak çay yapabilir, içinde bekleterek aromasının zeytinyağına geçmesini sağlayarak kullanabilir ve sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Zahter mide ve kalp için çok faydalıdır, idrar söktürücüdür, vücuttaki kan akışını hızlandırır, kan şekerini düzenler, cinsel gücü arttırır ve daha bir çok faydaya sahiptir. Denmiş .. Satın aldığımız bitki buydu diye düşünüyorum. Merak edenler için tarif de paylaşalım. Zahter Salatası 250 gr. zahter 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı salça veya toz biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Zahterin taze yaprakları alınır, yıkanır. Doğranıp acı suyu çıksın diye tuzla ovulur. Tekrar yıkanır. Soğan ince doğranıp zaterle ovulur. Biber, nar ekşisi, maydanoz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Resim Alıntıdır. Bahsettiğiniz saksılarda yetiştirebilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
29-04-2017, 13:13 | #561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Tam bir salata delisi olduğum için bu tarifler çok işime yarayacak.. Teşekkürler tekrar tekrar... Daha önce de bahsettiğim gibi en çok hoşuma giden lezzet sizin de açıklamanızda geçen " içinde bekleterek aromasının zeytinyağına geçmesini sağlayarak kullanmak" Yaşadığım yörede zeytinyağının da mümkün olduğunca az işlem görmüşünü bulabildiğimiz için şanslıyız. Tekrar selamlar, saygılar |
29-04-2017, 22:50 | #562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sayın Resulgur bu sayfanız harika oldu. Ne kadar yeşillik varsa maşallah hepsini ektiniz - diktiniz ürettiniz; salatasını yaptınız. Emeklerinize sağlık... Hele o kekikli salata yok mu; süper... |
29-04-2017, 23:17 | #563 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Sayın YeniGine, canı gönülden size katılıyorum. Ben de her kekik ve salata tarifine balıklama atlıyorum. Bu gidişle sayın Resulgur, rahatsız olacak. Sayfa balkon tanıtmından çıktı, şifalı otlar ve salata tariflerine doğru gidiyor. |
30-04-2017, 00:00 | #564 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sayın Erdal Hoca rahatsızlık söz konusu değildir bence. Bu sayfanın bitimine kadar da devam etse Sayın Resulgur yeşilliklerini paylaşmaya. |
07-05-2017, 21:55 | #565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Ali's Pembe Domates Çiçeği
Daha küçücük, minik saksıda duruyorken bile Sn. Meyvelitepe'den gelen Ali's Pembe Kiraz Domates çiçeklerini saydım tam 11 tane oluşmuş, hemen kestim Dün pikniğe gitmiştik baktım orman altı toprağı var, şu satılan torf lardan kat kat üstün pamuk gibi olmuş biraz getirmiştim. Büyük saksıya taşıdım balkondaki tek kök domatesimi, meyve tutumu olduğunda tekrar resim paylaşmayı düşünüyorum. |
13-05-2017, 08:41 | #566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Nane köklendirme
Adana dan getirip saksıya aldığımız naneler gevşek yapılı hazırladığımız toprakta çok kısa sürede mükemmel köklenme yapmış zor ayırdım kökleri , hayret ettim. Nazim abinin bahçesine 5 kök dikdik çoğaltmak için .. 5 kökte kendi serama diktim. Eşelenen toprağı fırsat bulan fırsatçı tavuklar hemen koştular tabi |
16-05-2017, 20:31 | #567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yer Kirazı
Sn. Meyvelitepe'den gelen tohumlar. 7x9 cm üretim saksı içerisinde gelişimi çok güzel oldu. Daha şimdiden üzerinde 5ten fazla meyvesi var. |
18-05-2017, 19:56 | #568 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Cyclamen Bakımı
Cyclamenimiz çiçeklerini bitirdi, tohum toplarını oluşturdu. Sanırım artık uyku dönemine geçiyor. Yapraklar sararmaya başladı çok az yeni yaprak çıkıyor. Daha önce küçük saksıdan biraz daha büyük bir saksıya alıp hazırlamış olduğumuz toprağa dikimini yapmıştık . Humuslu toprağı seven bu çiçek koyduğumuz toprağı sevmiş anlaşılan, yumrusu baya bir büyümüş hatta toprak dışına taşmış Bilgi: Esintisizlik en büyük zararlısıdır. Bitki bitleri, mantar hastalıkları siklamenlere pek ilişmez. Siklamenler daima esintili, canlı hava akımları olabilen yerlerde yaşayabilirler. |
18-05-2017, 21:00 | #569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Balkon Sakinleri
Jalepano Tam Biberler ve Alis' Pembe Kiraz Domates 2 Adet te Tinytim domatesimiz var. Yeterince boylandılar meyve tutumu yakındır Yapraklarını traşladığımız nanelerin saplarından köklendirdiklerimiz. ve diğerleri .. |
29-05-2017, 07:53 | #570 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Çiçekler
Balkonda bulunan çiçeklerimiz. Kokuları çok güzel Saksı içerisine karışık renklerde diktiğim Frezya soğanlarından çıkan ilk rengimiz bu şekilde . Diğer tomurcuklardan anladığım kadarıyla sarı kırmızı frezyamız da açmak üzere Burada 3 çeşit çiçek var. Pek ilgi göstermedik kendi haline bıraktık. Malesef Muş lalesi çiçek vermedi ve yaprakları kurumaya başladı. Endemik bitki olan bu lale türünü baka bir mevsimde çiçek açtıramadık |
Etiketler |
soğuk |
|
|