agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni4813Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-04-2016, 17:36   #361
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Maraş'tan da geçmişsiniz,o tarihlerde İstanbul toplantısı için İstanbul'daydım.İnşallah başka bir zaman beklerim Resulgur.
Çiçekler evden gidince daha güzel büyüyorlar,hepsi serpilmiş siz yokken.Çiçek açmış olan telgraf çiçeği sanırım,çok güzel açmış maşallah.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 20:58   #362
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-05-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
grand duke tuscany-yardım

merhabalar
burada ki ilk yazım.Herkese iyi akşamlar dilerim.Forumu kullanmayı yeni öğreniyorum.belki çok alakasız bir yerde yazıyorum ama acemiliğime verin.
balkonumda geçen seneden itibaren grand duke bakmaya başladım.KIŞIN İÇERİYE ALDIM VE BAHARDA toprağını değiştirdim ve yeniden balkonuma aldım.FAKAT fotoğrafta da görüldüğü gibi yaprakları buruştu ve uçlarında sararmalar yaşandı.
gğbre olarak güvercin gübresi verdim.Buruşmalar gübreden önce oluştu.
NEYE İHTİYACI olduğunu bilemiyorum
acaba bu çiçeğin bakımını nasıl yapablirim.GÜVERCİN GÜBRESİ UYGUN MU?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Eklenen Resimler
 
brkntkrmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 21:31   #363
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-05-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
balkon

buda ancizane benim minyatür balkon

Eklenen Resimler
 
brkntkrmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 23:12   #364
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Maraş'tan da geçmişsiniz,o tarihlerde İstanbul toplantısı için İstanbul'daydım.İnşallah başka bir zaman beklerim Resulgur.
Çiçekler evden gidince daha güzel büyüyorlar,hepsi serpilmiş siz yokken.Çiçek açmış olan telgraf çiçeği sanırım,çok güzel açmış maşallah.
Sn. Hocam çok teşekkür ederim. net den baktım evet telgraf çiçeğine benziyor. Maraş ta mola vermiştik yol üzeri Pazarcık ta 24 saat açık bir dondurmacı var oradan dondurmamizi alıp yola koyulduk kısmet olursa geliriz bir gün .. Bitkilerim dediğiniz gibi biz yokken çok güzel büyümüşler şaşırdım açık söylemek gerekirse . Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 19:56   #365
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Dış Ortama alınanlar

Bugün biraz çalıştım

Havalandırdığım toprakları gübreyle karıştırıp saksılara doldurdum. Elim değmişken saksısı dar gelen Gala çiçeğimizi büyük saksıya aldım. Köpük içerisine 3 adet sırık çeri domates 3 adet çuvalda fişkermiş deriz biz filizlenmiş soğan 3 adet te Adana dan getirdiğimiz süs biberleri dikildi.

Ayrıca 5 çeşit tohum ekimi yapıldı ..

( Patlıcan - Fındık Domates - Tatlı kıl biber - limon fesleğen - Bulanık Domates ( konserve yapıyorlar burada bu domatesten mis kokulu ve lezzetli ) bakalım tohumlar yeşerecek mi .. )

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Resulgur : 26-04-2016 saat 20:34
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2016, 15:14   #366
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Tohumlar Çimlendi

26 Nisanda Ekilen Tohumlarımız . 3 5 Günde çimlendiler.

Fındık Domates
Name:  fındık domates.jpg
Views: 535
Size:  68.1 KB
Bulanık ta konservelik domateslerden satın almıştım. Deneme amaçlı tohum almıştım. Çimlenme oranı baya bir yüksek oldu .. Verimi de güzel olursa demeyin keyfime
Name:  bulanık domates.jpg
Views: 485
Size:  67.1 KB
Fesleğen tohumlarından çok az çıktı .. 4 tane den biri mefta oldu bile ..
Name:  fesleğen.jpg
Views: 508
Size:  53.4 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2016, 15:17   #367
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Adana dan

Adana da yaptığımız çalışmaların karşılığını almaya başladık bile .. Tohumdan yetiştirdiğimiz ürünler

Pazılar , Boğa kanı kırmızı pancarlar , çeşit çeşit biberler , domatesler ve fesleğenler

Eklenen Resimler
     
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2016, 16:09   #368
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Devamı

Kekikler, salatalıklar, domatesler, gümüş düğmesi çiçekleri, kadife çiçekleri, fesleğenler, aster çiçeği ve şeker otu

Eklenen Resimler
     
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2016, 16:54   #369
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Yetiştirdiğimiz Ürünler

Yukarıda paylaşmış olduğumuz resimlerde neler var şöyle bir göz atalım ..

Hatay dan gelen susuz yetişen domates
Hatay dan gelen hatay acı biberi
Hatay dan gelen patlıcan
Sırık çeri domatesler
Sandık domates
Organik köy domatesi
Abu Rawan domates
Kara Domat domates / Taşlıbahçe den
Karışık turşuluk biberler ( sarı yeşil siyah isot )
Bhut joloika acı biber / oz26 dan
Bursa Dağ Köyü Biber / birnefestoprak tan
Mini Gül Biber / sevoş dan
Peter Pepper Biber
Dolmalık Peynir Biber / sevoş dan
Kornişon Salatalık / kader_bpkp den
F1 Salatalık , Acur, Pazı
Kırmızı Boğa Kanı Pancar / heyyamola dan
Malabar ıspanak / Meyvelitepe den
Şeker otu / iskenderun ziraat bahçesinden aldım
Aster çiçeği
Gümüş Düğmesi Çiçeği / akçabardak tan
Biberiye , Kekik
Mor fesleğen, Limon fesleğen, Minik yapraklı fesleğen

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2016, 20:09   #370
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
5Lt lik Pet Şişe den Mini Sera Saksı Yaptım

Elimizdeki 5lt lik pet şişeleri değerlendirelim dedik ..

Şişenin taban kısmından 4 tahliye deliği açıp ortadan ikiye bölünen şişenin üst kısmını içe geçecek şekilde makasla kesip saksı içerisine oturttuk .. Çok ta güzel oldu .. Kendinden sera etkisi yapan bir saksımız oldu .

Mutlu tohumlar
Mutlu çiftçi

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2016, 20:19   #371
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Tohum EKimi Yapıldı

Bugün bir kaç çeşit tohum ekimi daha yapıldı ..

6 Adet Dilimli Bal Kabağı / telato dan
6 Adet Karpuz
8 Adet Yeşil Topak Kabak
8 Adet Kavun
Biraz da Kara Lahana ve Brokoli tohumlarını toprakla buluşturduk ..

Toprak Karışımı : Cocopeat (Hindistan Cevizi torfu ) Perlit Kum Bahçe toprağı ve Büyükbaş hayvan Gübresi karışımı .. (atom)

Eklenen Resimler
    
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2016, 23:59   #372
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sayın Resulgur, Adana'ya maşallah, ne kadar güzel olmuşlar; babanızın ellerine sağlık... Ürününüz bol olsun inşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2016, 09:54   #373
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın Resulgur, Adana'ya maşallah, ne kadar güzel olmuşlar; babanızın ellerine sağlık... Ürününüz bol olsun inşallah!..
Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Bizim buralarda hayat yeni başlıyor soğuk nedeniyle .. Biraz tohum ekimi yaptık geçen seneki tohum aldığımız yerlere havaları takip ediyoruz geceleri ortalama 5 derece bitkilerin çimlenme sıcaklıklarına göre tohum attık ..

Tere Roka Tohumları , Yeşil Taze Soğan Sarımsak Nane (dış ortamda)

Kadife Çiçeği ve Mor Fesleğen (domates biber aralarına dikilmek üzere),

Biber ve Domates fideleri (iç ortamda )

Çimlendirildiler.

Az önce kahvaltıda salata yapmak üzere dalından Nane Yeşil Soğan ve Sarımsak topladım.
Çok güzel bir duygu herkese tavsiye ederim.
Fotoğrafları yakında paylaşırım. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 13:18   #374
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Şebboy

Şebboy çiçeğimiz yaklaşık 1 metre boy yaptı .. o küçüçük kök yapısıyla bu kadar uzamasına şaşırdım.

Yerinden söküp hediye edilmek üzere teslim edildi. Yavaş yavaş çiçeklerimizi eşe dosta dağıtmaya başlıyoruz. Göç yakındır.

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 13:27   #375
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Çimlenen Tohumlar

Evimizde oda sıcaklığında çimlendirdiğimiz tohumlarımız.

Tatlı kıl biber / telato dan
Name:  tbiber.jpg
Views: 465
Size:  64.1 KB
PAtlıcanlar
Name:  ptl.jpg
Views: 440
Size:  70.5 KB
Sarı Kadife çiçeği
Name:  kdf.jpg
Views: 392
Size:  64.7 KB
Fındık domatesimiz
Name:  fnd.jpg
Views: 397
Size:  47.1 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 13:35   #376
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Haseki Küpesi

sn. akçabardak tan gelen haseki küpesi tohumlarından bir kaç tanesi çimlendi elimizde kalan bu nazlı çiçek yaklaşık 2 ay oldu .. Gelişimi normal midir. Neyi eksik yapıyoruz anlamadım.

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 18:18   #377
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
sn. akçabardak tan gelen haseki küpesi tohumlarından bir kaç tanesi çimlendi elimizde kalan bu nazlı çiçek yaklaşık 2 ay oldu .. Gelişimi normal midir. Neyi eksik yapıyoruz anlamadım.

Sayın Resulgur, bence normal, durumları iyi yalnız biraz toprak kuru gibi geldi bana, nemli olmaktan çok hoşlarınıyorlar. Alt yapraklarında sanki hafif sararmalar görüyorum, yaşlanmış yaprakları da olabilir, kırmızı örümcek te, kırmızı örümcekler baş düşmanıdır.

Hasekiler çimlendikten sonra gelişimleri biraz ağır oluyor, ilk senesinde daha çok köklere çalışıyorlar ve güçlü yumrular oluşturuyorlar, yani 2 ay gibi bir zamanda çok iyiler. İkinci senesinde de çiçeklerini açıyorlar.

Ben ilk tohumdan yetiştirdiklerime bir göz attım, durum aynı, örnek olsun diye 2 aylık gelişmiş durumlarının linklerini veriyorum fikir açısından.

14 Şubatta ekmişim tohumları.
akçabardak / bahçe

Burada bir aylık ken ki halleri.
akçabardak / bahçe

Burada ise iki aylık falan.
akçabardak / bahçe

İyi günlerde büyütün, kolay gelsin.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 21:48   #378
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Resulgur; her şey çok güzel görünüyor domates biberlerin maşallahı var.

Ayrıca mentollü nanelerinizi merak ettim ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 11:46   #379
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Adana da yaptığımız çalışmaların karşılığını almaya başladık bile .. Tohumdan yetiştirdiğimiz ürünler

Pazılar , Boğa kanı kırmızı pancarlar , çeşit çeşit biberler , domatesler ve fesleğenler
Sn. Resulgur herşey çok güzel olmuş, devamı da bereketli olsun..
Pancarlar ne kadar zamanda yumru yaparlar acaba? Çok sevdiğim ve kullandığım bir sebzedir.
Ne diye yetiştirmiyorum diye sorguladım da..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 12:38   #380
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sayın Resulgur, bence normal, durumları iyi yalnız biraz toprak kuru gibi geldi bana, nemli olmaktan çok hoşlarınıyorlar. Alt yapraklarında sanki hafif sararmalar görüyorum, yaşlanmış yaprakları da olabilir, kırmızı örümcek te, kırmızı örümcekler baş düşmanıdır.

Hasekiler çimlendikten sonra gelişimleri biraz ağır oluyor, ilk senesinde daha çok köklere çalışıyorlar ve güçlü yumrular oluşturuyorlar, yani 2 ay gibi bir zamanda çok iyiler. İkinci senesinde de çiçeklerini açıyorlar.

Ben ilk tohumdan yetiştirdiklerime bir göz attım, durum aynı, örnek olsun diye 2 aylık gelişmiş durumlarının linklerini veriyorum fikir açısından.

14 Şubatta ekmişim tohumları.
akçabardak / bahçe

Burada bir aylık ken ki halleri.
akçabardak / bahçe

Burada ise iki aylık falan.
akçabardak / bahçe

İyi günlerde büyütün, kolay gelsin.
Sn. akçabardak emeğinize sağlık verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten de içime su serptiniz biraz rahatladım. O zaman seneyi bekleyeceğiz çiçekleri görmek için , haseki küpesi çiçeğinin 2. yılında çiçeklenen bitki olduğunu da öğrendim. Zamana bırakmak gerekiyor demek ki acele etmeyelim.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 12:50   #381
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Resulgur; her şey çok güzel görünüyor domates biberlerin maşallahı var.

Ayrıca mentollü nanelerinizi merak ettim ^^
Sn. dongyul çok teşekkür ederim. Sayenizde çok şey öğrendim. Sizin karma ekim tekniğiniz ve yaptıklarınız çok işime yaradı yukarıda paylaşmış olduğum,

Pazı Pancar Biber Cennet Meyvesi Salatalık ekili olan tekneyi bitkilerin uyumlu uyumsuz olmasına bakmaksızın deneme amaçlı karma ekim yaptım. Gelişimleri çok güzel Pazılar dan sarma yemeği bile yapıldı .. Sadece iki kök pazı tohumluk bırakıldı. Diğer sebzeler de çok mutlular gelişimleri çok güzel ..

Mentollü nane çok güzel bir çeşit gerçekten Sakız ve şekerler de kullanılan nane türü bu , babam mentollü nane kurusundan biraz vermişti demledim içtim nefesinizi açıyor çok hoş bir içimi var. Bu nane türü hakkında sloganımızı da paylaşalım.

Mentollü Nane .. kullandığınız nefes açıcı ilaçları metollü şekerleri unutturacak bir bitki .. kurusunu sıcak suda 3 dk demleyip içiyoruz. Rahat bir nefes alıyoruz

Sayfamdaki tüm katılımcılar öncelikli olarak sizlerle ilerde köklendirip paylaşmayı düşünüyorum.

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 13:03   #382
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Sn. Resulgur herşey çok güzel olmuş, devamı da bereketli olsun..
Pancarlar ne kadar zamanda yumru yaparlar acaba? Çok sevdiğim ve kullandığım bir sebzedir.
Ne diye yetiştirmiyorum diye sorguladım da..
Sn. Jakin size de ilginizden dolayı çok teşekkür ederim

Sn. heyyamola dan gelen Kırmızı Boğa Kanı Pancar tohumlarını %100 verimle çimlendirmeyi başardım. Alanımızdaki en müsait alana şaşırtma yaptık ve sonuç gördüğünüz gibi ortada .. Sn. heyyomola ya çok teşekkür ediyorum benim sayfasından vazgeçemediğim attığı her adımı izlediğim bir yetiştirici ! İlk defa yetiştirdiğim bu bitki yapısı ve görüntüsü ile her bahçede olması gerekir bence , Ne zaman yumru yapar ve hasata gelir açık söylemek gerekirse bende bilmiyorum uzmanlarımız daha iyi bilir ..

Siz neler yapıyorsunuz bu sebzeyle , yaprakları yenir mi bize biraz bilgi verir misiniz .
Yazmanız da iyi oldu babam da sormuştu yaprakları yenir mi diye

Saygılar.

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 13:13   #383
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. Jakin size de ilginizden dolayı çok teşekkür ederim

Sn. heyyamola dan gelen Kırmızı Boğa Kanı Pancar tohumlarını %100 verimle çimlendirmeyi başardım. Alanımızdaki en müsait alana şaşırtma yaptık ve sonuç gördüğünüz gibi ortada .. Sn. heyyomola ya çok teşekkür ediyorum benim sayfasından vazgeçemediğim attığı her adımı izlediğim bir yetiştirici ! İlk defa yetiştirdiğim bu bitki yapısı ve görüntüsü ile her bahçede olması gerekir bence , Ne zaman yumru yapar ve hasata gelir açık söylemek gerekirse bende bilmiyorum uzmanlarımız daha iyi bilir ..

Siz neler yapıyorsunuz bu sebzeyle , yaprakları yenir mi bize biraz bilgi verir misiniz .
Yazmanız da iyi oldu babam da sormuştu yaprakları yenir mi diye

Saygılar.
Sn. Resulgur biz genelde yumrularını haşlar, sarımsaklı limonlu salata olarak, ya da yoğurtla karıştırıp (Muhteşem bir rengi olur) tüketiriz. Yaprakları da yenir. En son gittiğimiz bir düğünde (Büyük bir otelde) nefis bir sebzeli börek yapıp, üstünü de pancar yaprağı ile süslemişlerdi.

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2016, 18:19   #384
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Biberiye Çelikleme

Biberiye fidanımız bu yıl yeni sürgünler verdi. Sürgünlerin gövdesi biraz kalınlaştıktan sonra 8-10 cm boyutunda küçük çelikler oluşturup saksımızdaki nemli toprağa sapladık ..

Bakalım hazırlamış olduğumuz biberiye çelikleri köklenecek mi ?

Eklenen Resimler
  
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2016, 18:30   #385
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Telgraf Çiçeği Çiçekleri

Telgraf çiçeğimiz çiçek açmış .. çiçek kapsülleri kuruyor ve açılıyor . Tohum mu döküyor acaba
?
Dal köklendirmeyle ve dip sürgünlerden ayırma yöntemiyle çoğaltılabiliyor sanırım.

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 16:00   #386
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Isırgan Otu Özütü Hazırlama

Name:  page.jpg
Views: 473
Size:  71.9 KB

Geçen sene denemesini yaptığımız ısırgan otu özütünden tekrar yaptık ..

Isırganotu fermente Özütü hazırlanması

Tohuma kalkmamış büyük ısırgan otları toplayın. Topladığınız ısırgan otu yapraklarını kabaca kıyıp, plastik veya bulabilirseniz tahta kabın (kesinlikle metal olmasın) içine yerleştirin.

Dozaj:

Her bir kilo taze ısırgan otunu 10 litre suyla karıştırın (veya 100 gr kuru ısırgan otu).
Kabın üstünü kapatıp, iki günde bir karıştırın. Karıştırdıkça köpürcüklerin oluşması, fermantasyon sürecinin devam ettiğini gösterir. Bu süreç, oda sıcaklığına göre 1 ilâ 2 hafta arası sürer (havanın ısınmasıyla birlikte hızlanır)
Fermentasyon kabarcıkları yok olduktan sonra • genelde 8 ilâ 12 gün sonra • ilk etapta en büyük parçaları almak için bir süzgeçle süzün. İkinci kez, süzgecin içine bir külotlu çorap yerleştirin ! Gübre suyunu ışık ve hava geçirmez bir kapta bodrumda bir kaç hafta saklayabilirsiniz.

Kullanımı:

* Bitki özütünü sulama kabıyla dökerseniz, kaba bir filtre yeterli olabilir. Ancak mevcut olan bitki atıklarından dolayı onu saklamak imkânsızdır.
* Bir püskürtücü kullanmayı düşünüyor ya da hazırlamış olduğunuz bitki özünü birkaç hafta saklamayı düşünüyorsanız, onu daha ince bir süzgeçten süzmeniz gerek.
* Elde edilen madde çok yoğunsa veya fazla dökmekten korkuyorsanız, onu suyla seyreltin.
* Yaprak bitine karşı da etkili olan bu bitki özü, %10 oranında seyreltilerek kullanılır (1 litre bitki özü için 10 litre su).
Önemli bilgi: Bitki özütleri yapımında tercihen yağmur suyu kullanılır. (eğer musluk suyu kullanmak zorundaysanız, onu üstü açık -metal olmayan- bir kaba döküp, arada bir karıştırarak üç gün bekletiniz)

Aslında Isırgan otu için, ‘mucize’ sıfatı zayıf kalıyor. Düşünün ki; bir bitki özsuyu içinde, Gübre, Canlandırıcı, Fungisit, İnsektisit, Arıların düşmanı Varroa öldürücü, yüksek azot içerdiği için toprağa azot takviyesi yapıcı başka bir bitki
?
Aslında organik tarım yapmak isteyen amatör bahçeciler için bulunmaz bir nimet...
Isırgan otu özütünün 2 temel işlevi vardır. Azot bakımından zengin olduğundan, herşeyden önce bitkilerin gelişimini teşvik eden ve bazı hastalıklara karşı dirençlerini artıran etkili bir gübredir. Bununla beraber tarımda ortaya çıkan hemen hemen bütün zararlıları uzaklaştırıcı bir etkiye sahiptir.
1-Domates ekerken, taze ısırganları, parçalayarak toprağa karıştırın, üzerine domates fidinizi dikin... İnanılmaz bir etki gösterecek, fideniz ölmek bilmeyecek... Fide, hem zararlılara karşı etkin savunma sistemine sahip olacak, hem de azotla beraber çoşan fidede, en yüzde 30 oranında verim artışı olacak.
2- Isırgan otuyla hazırlayacağınız bitki özütü, hemen hemen bütün zaralılar için kullanabilirsiniz. Bitkinin savunma sistemini arttırdığı için de, hastalıklara karşı direnci yüksek olacaktır. Isırgan otu bitki özütü hem fungisit (Mantar öldürücü), hem de İnsektisittir (zararlı böcek öldürücü).

Isırgan otunda kimyasal madde olarak;

Acarisit (Akarlara karşı öldürücü) 4 adet
Antibakteriyel (Bakterilerin oluşmasını önleyeci) 48 adet
Antimikrobiyal (Mikropların oluşmasını önleyici) 1 adet
Bacterisit (Bakterilerin oluşmasını önleyici) 1 adet
Fungisit (Mantarları öldürmeye yarayan madde) 40 adet
Herbisit (Yabancı ot öldürücü) 9 adet
İnsektisit (Zararlı böcek öldürücü) 11 adet
Larvisit (Larva öldürücü) 4 adet
Mollusit (Yumuşakça öldürücü) 3 adet
Rodentisit (Fare, sıçan kemirici öldürücü) 2 adet
Termisit (karınca kovucu) 3 adet
Varovasit (Arı zararlısı Varroa öldürücü) 3 adet bulunur.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 16:12   #387
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bir çingene atasözü der ki:

"Isırganı senede bir kez yersen o yıl hastalanmazsın, iki kere yersen o yıl ölmezsin"

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 16:24   #388
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bir çingene atasözü der ki:

"Isırganı senede bir kez yersen o yıl hastalanmazsın, iki kere yersen o yıl ölmezsin"
Sn. Sûz-i Dilârâ bu sözü daha önce duymamıştım. Bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Ben de arada ısırgan kurusunu sabah aç karnına sıcak suda 5 dk demleyip içiyorum.

Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 16:34   #389
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Şeker Otu Çelikleri

İskenderun ziraat bahçesinden satın aldığımız stevia- şekerotu- bitkisi dış ortama uyum sağlayıp dalları güçlendikten sonra küçük çelikler halinde saksıdaki yerlerini aldılar. Köklenme durumu bakalım nasıl olacak
?


"1 gram Stevia, 30 gram şekere eşdeğer. Şekerden 200-300 kat daha tatlı olan bitkinin Paraguay'da 1500 yıldır kullanıldığı, Brezilya, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerde de kullanımının yaygın olduğu bildirildi. "

Tadına baktım hoş bir tadı var fakat şeker oranı bana söylendiği gibi gelmedi . Bir de kurusunu deneyelim bakalım.

Eklenen Resimler
 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 16:41   #390
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Sayın Resulgur ben de domates tohumlarımı ekerken hazırlamıştım.
Yalnız ısırganları (hem de eldivensiz) ıspanak yıkar gibi iyice yıkadım, sonra suyu kaynatıp içine ısırganları atıp sabaha kadar bekletmiştim.
Yıkamaya gerek yok muydu acaba?
Sn. Jakin alemsiniz nasıl becerdiniz eldivensiz yıkamayı , biçerken elim değmişti halen canım acıyor benim.

Ben yıkamadan direkt olarak doğradım. Pek bir fark olacağını düşünmüyorum amaç özünü çıkarmak , siz yemek yapar gibi yapmışsınız ama olsun oda olur diye düşünüyorum

telato, dongyul, Jakin ve 2 kişi beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
soğuk


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024