![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Vildan Hanım ![]() Üsteki küpenin sıcağa hiç tahammülü yok. Hemen çiçekler buruşuyor. Bir kaç gündür burada hava biraz soğudu o yüzden bugün güzeller. Mavi köşe hayallerimdeki gibi olmadı. Bazı tohumları çimlendiremedim. İnşallah seneye daha güzel olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Arzu hanım doğa aşığı olduğunuz belli oldu size ve çiçeklerinize sağlıklı yıllar. kedileriniz klonlanmış gibi birbirinin aynısı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Sevgili Arzu, Harika bir manzara ve ona eşlik eden renk cümbüşü... emeğinize sağlık, ellerinize sağlık . Sefalı zamanlar geçirmeniz dileği ile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Moderatör
|
Sevgili Arzu Kasapoğlu, Kendimce bir karar adım. Her gün bir arkadaşın bahçe, balkon ve terasında dolaşacağım. Bu sabah sizin gizli bahçenizde doya doya dolaştım. Büyük keyif aldım. Ellerinize sağlık. Önce, manzaranıza hayran kaldım. Trafiksiz oto yolunuza hayran kaldım. Ne kadar dinlendirici. Bana sorsalar, deniz mi, yeşillik-orman mı deseler. Ormanı tercih ederim. Ama ikisi bir arada mükemmel olur. Çocukluğum aynen böyle manzara karşısında geçti. Balkonumuzdan deniz, Boğaziçi çok yakın ve güzel görünüyordu. Arkamızda da Emirgân korusunun yeşilliği, bir arada mümemmel bir görüntü sergiliyordu. Silivri'de yazlığımız var. Göz alabildiğine deniz. Ama akşam sahile indiğinizde, önünüzde uzanan kapkara bir deniz. Ne bir gemi geçer, ne de bir motor. İşte bu deniz bana ürküntü verir. Orada denizi, dalga olduğunda severim. Gece dalgaları dinlemeye sık sık inerim. Emirgân'da ise. Boğaziçi bambaşka bir güzellik sergiler. Karşınızda Beykoz'dan tutun da Kanlıca, Anadolu hisarı, Beylerbeyi bütün gece ışıl ışıldır. Karşı sahilde, yoldan geçen arabaları bile kolayca görürsünüz. Vapurlar, motorlar, tankerler sık sık geçerler. Hele şimdi, güzelim boğaz bir de inci bir gerdanlık taktı. Işıl ışıl köprü. Seyrine doyum olmuyor. Sizin balkonunuzda hem oturdum, hemde hayellere daldım. Minik kedinizin yavaşça ayağıma kabararak sürtünmesi beni kendime getirdi. Güzel çiçeklerinizi, mavi köşenizi inceledim. Kokladım. Kendi kendime ahh, bir de şöyle demlice bir Rize çayı olsaydı da içseydim dedim. Ama söyledim ya, ben ziyaretleri sabahın çok erken saatlerinde yaptığım için, sizi uyandırmak istemedim. Dikkat ettiyseniz hemen Maviş saksının dibine size bir not bıraktım. Teşekkürlerimi, tebriklerimi ilettim. Huzur ve mutluluk içinde uğraşlarınızın devamını diledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Arzu hanım, Balkonunuz genel haliyle de çok güzel. Küpeleriniz hepsinden güzel . Dışı beyaz içi kırmızı. Tohumdan ekilen maviş galiba, küpenin yanındaki. Bizim mavişler tohumla üretilmiyor, kışın veya erken ilkbaharda kök ayrılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Fatma Hanım, Küpeler güzelleşmeye başladı nihayet ![]() Küpelerin yanındaki mavi çançiçeği(blue campanula). Tohumlarını bizim mavişden sanarak ebaydan almıştık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Latin çiçeğinin rengine bayıldım, mavişler çok şirin ve sağlıklılar, emeğinize sağlık. Saksılar da çok şııık. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sevgili arzu hanım az önce balkonunuzu dolaştımçok ama çok güzel,eğer izin verirseniz o denizin karşısındaki sardunyaların arasına kurulmak istiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Müsade sizindir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, Balkonunuza bayıldım. Özellikle küpelere içim gitti. Benim balkonumun en gölge yeri bile 2 saat kadar güneş aldığı için ve malumunuz buralarda yaz kavurucu geçtiği için almaya cesaret edemiyorum. Mavi felicia ilgimi çekti. Ben pazarda gördüm buna benzer bir çiçeği. Satıcı isminin ''mavi papatya'' olduğunu, yaz-kış çiçek açtığını söylemişti. Felicia papatya türü bir bitki mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Benziyor. Zaten almadığıma pişman olmuştum. İlk fırsatta alacam. Pazarda çiçek satan küçük üreticiler sağolsunlar çiçekleri farklı isimler ile biliyorlar. Bir tanesine ''Bardak menekşesi ne kadar?'' diye sordum (hani gloxinia demiyeyim diye). Hangisi abla? dedi. İşaret edip gösterince ''Haa grafon çiçeği o'' dedi. Sanırım çiçeğinin krapon kağıdı gibi kıvrımlı olmasından yola çıkılıp ''grafon'' a gelinmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|