![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sevgili Feriha Hanım, aklın ve mekanın sınırlarını zorluyor bahçeniz ![]() Genelde derin bir huzur ve sevgi hakim gibi hissediliyor her yanda. Sizi tanıdıktan sonra, terasınızın kişiliğinizi yansıttığını düşündüm. Tersınızı ilk defa ziyaret ettim, kendimden geçtim neredeyse. Ben buradan baka baka doyamadım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili neşride teşekkür ederim.. Bu teras hikayesinde değişik türlere merak saldım. Bitkileri araştırarak yetiştirmeye çalışmaktan keyif alıyorum. Bitki tüneli eski formunda değil, bazı ağaçlar büyüdükçe saksı yetmez oldu. Bu yıldız DiaSa nın sattığı 2.9 tl lik soğanlardan. Umarım beğenirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Armeria çim gibi, güzel top çiçekler açıyor.. ![]() Küllenen güzel kokulu sarı gülüm budandıktan sonra toparlanmaya çalışıyor.. ![]() Pembe hanımelini biraz fazla budamışım, güneşli günleri bekliyo gelişmek için.. ![]() Mavi fare kulağı birkaç senedir bir saksıda bu mevsimde çiçeklerini gösteriyor.. ![]() Osmanlı çilekleri olmak üzere.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Yıldıza bayıldım. ![]() Mavi çiçekli fare kulağı sanki mavişlerle akraba gibi duruyor. Bir çeşit campanula olmasın? Armeria çok güzel bir bitki. Aslında bahçede basılmayacak bir yere çim gibi kaplansa ne güzel olur. Ama hem adet fiyatı çok yüksek hem de yayılma hızı çok düşükmüş. O yüzden böyle izlemek zorundayım şimdilik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Mavi çiçekli fare kulağı diye bildiğim bitki böyle çiçekleniyor.. Çiçekler sırtını bir duvara yaslarsa keyifler yerinde.. İlginç şekilde çiçeklenme duvar tarafında gelişiyor. Bahçelerde duvar diplerinde güzel görünebilir. ![]() Tohumdan yetişen Pasiflora kışı korumasız geçiyor, baharda yeni sürgünler, veriyor, çiçeklenme başladı.. ![]() Kırmızı frenk üzümü salkımları bu yıl pek dolgun değil, kızarmaya başladı.. Yeşilliğin arasından kırmızı tanecikler bir süre bitkiyi renklendiriyor.. ![]() Clematis yağmurları sevdi, adını unuttum. ![]() Hardy Kivi minikleri her yağıştan sonra yaşıyorlar mı diye takip ediliyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Pek benzetemesek de bitkinin üstünde gazania yazıyordu.. Gerçekten aynı gazanya gibi çiçekleri akşamları kapanıyor, güneşte açıyor. Yaprakları biraz daha gümüşi ve minyatür türü sanki.. Yakın çekim, büyük görünse de küçük bir saksı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zenfree teşekkürler.. Armeria çiçeklerinin kurumaya başlayanlarını hemen alıyorum, yeni çiçekler sanki azalıyor. Güneşli günler gelirse bir süre daha açmasını umuyorum, çiçeklerine doyamadık, yağmurdan fırsat olmadı. Size bir sukulent resmi eklemek isterdim ama birçok başarısız denemem oldu. Başlığınızla bilgilenip bu kere yavaş yavaş tekrar denemek isteğindeyim. Ne büyük emek olduğunu bilerek takdirle izliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Feriha mavi fare kulagı harika görünüyor clematisin rengi çok güzelmiş osmanlı çilekleri frenk üzümü maşallah olgunlaşmış ellerinize emeginize saglık sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Alıntı:
Şimdi o kadar güzel oldu ki canlandı ,çok seviyorum. Hiç biryerde tam bütün çiçekli olarak görmemiştim. İlk kez sizin balkonda gördüm ,gerçekten güzelmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım, Fare Kulağı diye bildiğiniz bitki Campanula türü olabilir mi? Her zamanki gibi rengarenk bitkileriniz, çok keyifliler. Bir de bunların bahçede değil de terasta olduklarını düşününce sizi alkışlıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Neden olmasın sevgili Limon, elbette olabilir. Mavişin yaprağı ile karşılaştırınca benziyor tabi.. ![]() Soğuğa dayanıklı, yer örtücü, baharda çiçekleniyor, yapraklar kuru, hafif tüylü, kâğıdımsı.. Benim bu güne kadar campanula adıyla yetiştirdiğim bitkilere bu özellikler uymasada çiçek ve yaprak yapısı benziyor.. Satıcı fare kulağı ismiyle verdi ama ne bitkiler aldık farklı adlarla.. İlk bitkilerimden olduğu için türünü inceleyecek farkındalıkta değildim. İsminden şüpheye düşüp araştırmayışımın bir nedeni gerçekten yapraklarını fare kulağına benzetmem.. ![]() ![]() Yani şimdi bu bitkimi fare kulağı yoksa campanula mı?? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Baktıkça campanula olduğuna daha çok inandım. Teşekkürler sevgili Limon. Bir de hangi campanula olduğunu bulursak resimlere ekleyeyim. Ben tesbit edemedim. ![]() Vildan Hanım ben en çok bu çiçeğin duvara dayanma huyuna bayılıyorum ![]() Sevgili Nardane sizin bitkinizi merak ettim, nasıl gelişti resmini paylaşırmısınız? Sevgili Periş benim mavi fare kulağı diye aldığım bitkinin campanula olduğuna karar verdik. Hep araştırırım ama bunu kulağa benzetip doğrudur kanaatiyle incelemeye gerek duymamışım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili feriha terasta harikalar yaratmışsınız. Çiçekleriniz renk renk hepsi ayrı güzel gülünüzün rengi çok güzel. Emeklerinize ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bahar teşekkürler.. Pasiflora çiçekleri nasıl olsa ömürleri bir gün diye bu şekilde masaya koyarak denedim, gene bir gün sonra kapandılar ![]() ![]() Su sümbülü yayılmaya devam edince önce minik bir havuz olarak kullanabileceğim dekoratif bir kap, yarım ahşap fıçı gibi şeyler arayıp sonunda altı kapalı genişçe bir saksıya razı oldum.. Su bitkisi yetiştiren arkadaşlar, suya yakın küçük sinekler gördüm acaba yanlış bişeyler mi var yoksa hep oluyor mu? ![]() Alaca yapraklı ortanca ilk defa çiçekleniyor. Çiçek yapısından, soğuğa dayanıklılığından, yapraklarının krem, açık yeşil, koyu yeşil gibi üç renkten oluşmasından yola çıkarak (Hydrangea macrophylla 'Tricolor') olduğunu düşünüyorum ama araştırmalarımda bu cinsin yaz ve sonbaharda çiçeklendiğini yazıyor. Oysa aynısına sahip diğer arkadaşlarımında bitkilerinin benim ki gibi bu ara çiçeklendiğini görüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Senelerdir açmayan Sempervivum ikiz kulelere heveslendi ![]() ![]() Acaba ne renk açacak şimdi bu merak konusu.. Sanki küçük akrabaları gibi pembe açacak.. ![]() Küçük Sempervivumu açmış olarak bir süre önce Karşıyaka seralarından almıştık. Şimdi altlardan ikinci kez çiçek veriyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Bauhaustan alınan ekinezya rizomlarından büyüyen bitki Sapanca seralarındakiler gibi değil ama güzeller ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ekinezyalarında rengi çok güzel sağlıkla tadını çıkar sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sempervivum çok güzel açmış sevgili ferihan hanım hayran kaldım. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı teşekkürler.. Anne çiçeği fidesinin birini kaybettim, kalan tek inşallah tutacak ![]() Sevgili Sevim4, bu yıla kadar açtığını bilmiyordum. Süpriz oldu, merakla izliyorum. Sempervivumun yoksa haberim olsun. Sevgili Zenfree, senin harika sukulentlerini seyredip imreniyorum. Fena halde sukulent arar oldum başlığın yüzünden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1,5 saattir başka konuya bakamadım ama sizin terasınız okuya okuya bitti sonunda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Feriha hanım,terasınızı zevkle gezdim.ellerinize sağlık,ne kadar güzel bakmışsınız çiçeklerinize.özellikle mor salkım ve sempervivum harika görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülenmelek ziyaretiniz için teşekkürler.. Bu günlerde kokular birbirine karışıyor.. Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans) uzun süredir bolca güzel kokulu çiçek yapıyor. Bitkinin dalları tepe yapıp çiçeğe dönüyor. Güneşten rahatsız değil. Bol su isteğinde. Ankara da kışı geçirmesi için kapalı balkona ihtiyacı var mı bilemiyorum, bir saksı dışarda deneyeceğim. ![]() ![]() Bu top şeklinde kokulu çiçekleri olan gölge seven çalımın adını bulamıyorum, format sırasında kayboldu sanırım. Dal uçlarında önce minik toplar yapıyor, sonra kokulu çiçeklere dönüşüyor.. çiçeklenme dönemi kısa. ![]() Tijli gardenya eve gelir gelmez bütün tomurcuklarını döktü.. Bir süre okuduklarımdan edindiğim bilgilerle bakmaya çalıştım. Onca özel bakımdan sonuç alamayınca güneşte ve hortumla verdiğim şehir suyuna razı olarak kokulu çiçeklerine devam ediyor.. ![]() Ful çok uzadı, az çiçek yapıyor derken nihayet bu yıl bir aydır sürekli çiçekte.. Yan dallar veriyor, tomurcuk hazırlıyor, açıyor.. Bol güneş ve su.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İremsıla teşekkürler.. Sempervivum çok gösterişli olmayan çiçekler açtı.. Küçük türünün çiçekleri daha canlı, renkli idi. ![]() Mor salkım iki yıldır yapraklanmadan çiçeklenmiyor. Bu yıl çiçeklenmeyince danıştığım zirai gübre satan bayiinin önerdiği npk 15-40-15 i kullandım. Bir süre sonra çiçeklendi ama sıcaklara geldiği için çiçekler kısa zamanda kurudu. Yalnız bitki daha sağlıklı gözüküyor, seneye daha erken gübre vermeliyim diye düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Çok güzel bir Sardunya. Ben de ilk defa Sardunya'nın bu cinsini görüyorum. Maşallah diyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
commelina tuberosa |
|
|