agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

sevgihoca 22-11-2015 20:40

Ay,bu marullar beni öldürecek.Anlaşıldı bu yıl bol bol marul alacağım.:p

sevgihoca 22-11-2015 21:23

1 Eklenti(ler)
Gördüğünüz gibi marul yiyiyorum.Bundan sonraki mahsulünüz ne acaba?Şimdiden kendimi ayarlayayım.Sevgiler.:p

İsmail Kuzucu 22-11-2015 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1422098)
Of yeme de yanın da yat... :)
Toprak o kadar güzel işlenmiş ki! adamı eksen biter... :) Elinize sağlık.
Havaların güzel gitmesi, sera içinde bahar havası estiriyordur onun için hızlı gelişme var.
Maşallah....

Çıtır çıtır ammada yenir hani. :p Yanına çiğ köfte, ayran sonra yeme yanında yat. :)

3-4 gün önce sera içi 2 derece olmuştu, geçen hafta bayağı soğuk gördüler. Haftaya soğuk havalar gözüküyor, dün sereları tamemen kapattım. Yoksa her zaman açıklar, özellikle marul soğuk görürse daha lezzetli oluyor.

İsmail Kuzucu 22-11-2015 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1422156)
Gördüğünüz gibi marul yiyiyorum.Bundan sonraki mahsulünüz ne acaba?Şimdiden kendimi ayarlayayım.Sevgiler.:p

Afiyet şifa olsun. :) Bu hafta hurma ağaçlarını bitirmemiz gerekli, sadece hurma var yani. :D

sinbas 22-11-2015 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422187)
Çıtır çıtır ammada yenir hani. :p Yanına çiğ köfte, ayran sonra yeme yanında yat. :)

3-4 gün önce sera içi 2 derece olmuştu, geçen hafta bayağı soğuk gördüler. Haftaya soğuk havalar gözüküyor, dün seraları tamamen kapattım. Yoksa her zaman açıklar, özellikle marul soğuk görürse daha lezzetli oluyor.

Evet Serin havayı gördükçe de çıtırlaşırlar, mangal kömürü dumanını da pek severler.

Eskiden minik (E 3x U 4 x Y 1,80) bir seram var idi, (haftada bir iki defa) et pişirme işi bitince mangala iki kömür daha sallayıp doğru seranın içine atardım.

O sene kıvırcık marulların çapları ortalama 40 cm olmuştu. :)

enerecep 23-11-2015 02:01

maşallah süpersiniz

İsmail Kuzucu 23-11-2015 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emir2604 (Mesaj 1422099)
İsmail Bey her şey çok güzel görünüyor. Umarım karşıiığını fazlasıyla alırsınız

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enerecep (Mesaj 1422211)
maşallah süpersiniz

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

sevgihoca 23-11-2015 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422190)
Afiyet şifa olsun. :) Bu hafta hurma ağaçlarını bitirmemiz gerekli, sadece hurma var yani. :D

Tamam,İsmail kuzucu.Hurmam evde var olgunlaşması için elmalarla bir koymuştum.Hurmaları yakından çekebilirsiniz.:p

İsmail Kuzucu 24-11-2015 18:14

Dün 2. el bir sera aldım. Yaklaşık 200 m2lik bir yeni bir sera daha yapmış olacağız. Yeni ürünler ve çeşitler yakında gelecek.

2. tur marul ekiminde topraksız alanda da deneme yapacağım.

İsmail Kuzucu 24-11-2015 18:42

4 Eklenti(ler)
Geçen sene bu haftalarda son kabakları toplamıştık. Bu sene ürünler hâlâ 1. sınıf olarak devam ediyor..

Eklenti 586605

Eklenti 586606

Eklenti 586608

Eklenti 586609

sinbas 24-11-2015 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422513)
Geçen sene bu haftalarda son kabakları toplamıştık. Bu sene ürünler hâlâ 1. sınıf olarak devam ediyor..

Eklenti 586605

Eklenti 586606

Eklenti 586608

Eklenti 586609

Sizce bunun bir açıklaması var mı?
Tohumun cinsinde, Ekim zamanında,Toprakta, Suda ve bulunduğu ortam da Geçen sene ile bu sene arasında her hangi bir değişiklik yaptınız mı?

İsmail Kuzucu 25-11-2015 08:19

Havalar hiç soğumadığı için büyümeleri devam ediyor. Şimdiye kadar kadar - dereceleri görmemiz gerekliydi.

Bahçede her yer yeşil durumda, patlıcanlar dahi yeni filizler sürüyor. İnşallah soğuk yine direk gelmez.

(Özel mesajınızı için cevap vereyim, dediğinizi yapmak gerekli. Zorda birşey değil gibi.)

İsmail Kuzucu 25-11-2015 08:23

1 Eklenti(ler)
Birazda dağınıklık paylaşmak gerekli, yazdan kalan yerlerde çok temizlik işi var. :D

Eklenti 586652

İsmail Kuzucu 26-11-2015 19:39

1 Eklenti(ler)
Seraya hazırlık çalışmaları, bu sera diğerlerine göre çok yüksek olacak.


Eklenti 586786

yenikentli 26-11-2015 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422851)
Seraya hazırlık çalışmaları, bu sera diğerlerine göre çok yüksek olacak.


Eklenti 586786


ismail kardesim kolay gelsin bizlerinde sera yapmak istediğimizde nasıl yol izlememiz gerektiği acısından.Kullanılan malzemeler yapılan işcilik ve maliyet konusunda bilgilendirirsen sevinirim...

İsmail Kuzucu 27-11-2015 08:02

Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)

Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir.

sinbas 27-11-2015 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422896)
Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)

Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir.


İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak.

Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz.

yenikentli 27-11-2015 14:52

sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.

İsmail Kuzucu 27-11-2015 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1422902)
İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak.

Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz.


Bugün en oranını ölçtüm 8,5 geldi. Boy zaten tüm seralarda 26,5 olarak ayarlı.

Yükseklik 3,5-4 m arası, ancak bunun ayarı değişebilir. Ayaklar biraz daha aşağı veya yukarı olacak şekilde değişecek. (Orta kısımlara destek koyarsak yükseklikte değişecek.)

İlk başta 2500 adet marul ekilecek. Daha sonra zamana göre fasulye veya hıyar ekimi yapılacak.

İsmail Kuzucu 27-11-2015 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenikentli (Mesaj 1422940)
sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.

Diğer sera gibi bu serada 225 m2 civarı gelecek. Toplam 7 adet çember, ayakları üst alandaki boruları ve pencere için sistemi 500 liraya aldım. 1lik (tam emin değilim) galvaniz borulardan çift sıra yapılmış. 1 çember için 4 boy boru kullanılmış. Bu borular ayakların içine ve üzerindeki demire bağlanıyor.

Yaptırmaya kalksak en az 3 bin liralık masraf çıkardı. İyi denk geldidiyebilirim.

İsmail Kuzucu 27-11-2015 18:23

1 Eklenti(ler)
Bereketin bereketi olsa gerek.


Eklenti 586837

sinbas 27-11-2015 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422972)
Bereketin bereketi olsa gerek.


Eklenti 586837

Dünyanın en güzel meyvesi desem abartı olmaz, aynı şehirde olsaydık sanırım baş müşteriniz ben olurdum. :D

İsmail Kuzucu 28-11-2015 15:48

1 Eklenti(ler)
2 yeni çeşit sırık şeker fasulye.. Taze iken yeşil renkli olan meyveler, tane yaptıkça barbunya rengini alıyor. (Tohumlar etkinlik paylaşım alanına eklenmiştir.)

Eklenti 586964

TCM 28-11-2015 17:27

Lezzet ve verim açısından nasıllar? Beyaz barbunya dediğiniz benim de iki yıldır paylaştığım İspir in şeker fasulyesine benziyor?

İsmail Kuzucu 28-11-2015 17:44

Taze iken lezzeti güzeldi, tane olarak pişirmediğimiz için bişey diyemeceğim. :)

Verim konusuna gelince çok geç ekmemize rağmen çok iyi çiçeklenme ve meyve tutumu oldu. Serada sırık olarak düşündük, mart ayında kısmetse serada deneyeceğiz.

Beyaz barbunya dediğim ayrı bir cins. O cins bodur bir çeşitti. (Her dönem kabuğu barbunya renginde.)

Bu sırık olan çeşit ve taze iken kabuğu yeşil olarak duruyor. Taneler oluştuğu zaman yeşil kabuklar barbunya cinsine dönüyor.

TCM 28-11-2015 18:10

"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?

İsmail Kuzucu 28-11-2015 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1423132)
"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?

Taze iken zaten diğer fasulyeler yeşil olarak pişiriliyor. Diğer taze fasulyelerden farkı geniş olması.

Barbunya gibi renklenmesi tohumlar olgunlaşınca oluyor.

Taze iken olan fotoğrafı arıyorum, o zaman daha iyi olacak sanırım. :)

İsmail Kuzucu 28-11-2015 19:23

2 Eklenti(ler)
Beyaz olan fasulye.
Eklenti 587001


Mor olan fasulye.
Eklenti 587002

Güler 28-11-2015 19:51

Dayanamadım ben burada araya gireceğim.
Sevgili TCM, sağ taraftaki beyaz renkli sırık şeker'den yaptığım etli kuru fasulyenin tadını anlatamam, mümkün değil. O kadar lezzetli ki, İspir'e fark atar.
Ben onu taze tazeyken hiç ıslatmadan 7-8 dakika haşlayıp pişiriyorum. Kabukları İspir'e nazaran daha ince ve mükemmel bir lezzet.
Derin dondurucuya birkaç paket depoladım, daha çok bulabilseydim onları da dondururdum ama buladım.

İsmail Kuzucu 28-11-2015 20:01

Bildiğim kadarı ile bu fasulye çeşidi önceden çok ekilirmiş. Sonradan fazla eken olmamış. (Sırık olarak.)

Birde bu çeşidin oturak barbunya cinsi var. Bu sene onu ilk defa denedik, harika bir lezzeti var. Sütlü kilosunu 10 liraya sattık, çoğu kişide dolaba koymak için aldı.

Bana kalırsa bu oturak çeşitte sizin beğendiğiniz fasulyeden üretilmiş. (O fasulye ve barbunya karışımı.)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024