Ay,bu marullar beni öldürecek.Anlaşıldı bu yıl bol bol marul alacağım.:p
|
1 Eklenti(ler)
Gördüğünüz gibi marul yiyiyorum.Bundan sonraki mahsulünüz ne acaba?Şimdiden kendimi ayarlayayım.Sevgiler.:p
|
Alıntı:
3-4 gün önce sera içi 2 derece olmuştu, geçen hafta bayağı soğuk gördüler. Haftaya soğuk havalar gözüküyor, dün sereları tamemen kapattım. Yoksa her zaman açıklar, özellikle marul soğuk görürse daha lezzetli oluyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Eskiden minik (E 3x U 4 x Y 1,80) bir seram var idi, (haftada bir iki defa) et pişirme işi bitince mangala iki kömür daha sallayıp doğru seranın içine atardım. O sene kıvırcık marulların çapları ortalama 40 cm olmuştu. :) |
maşallah süpersiniz
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dün 2. el bir sera aldım. Yaklaşık 200 m2lik bir yeni bir sera daha yapmış olacağız. Yeni ürünler ve çeşitler yakında gelecek.
2. tur marul ekiminde topraksız alanda da deneme yapacağım. |
4 Eklenti(ler)
Geçen sene bu haftalarda son kabakları toplamıştık. Bu sene ürünler hâlâ 1. sınıf olarak devam ediyor..
Eklenti 586605 Eklenti 586606 Eklenti 586608 Eklenti 586609 |
Alıntı:
Tohumun cinsinde, Ekim zamanında,Toprakta, Suda ve bulunduğu ortam da Geçen sene ile bu sene arasında her hangi bir değişiklik yaptınız mı? |
Havalar hiç soğumadığı için büyümeleri devam ediyor. Şimdiye kadar kadar - dereceleri görmemiz gerekliydi.
Bahçede her yer yeşil durumda, patlıcanlar dahi yeni filizler sürüyor. İnşallah soğuk yine direk gelmez. (Özel mesajınızı için cevap vereyim, dediğinizi yapmak gerekli. Zorda birşey değil gibi.) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
ismail kardesim kolay gelsin bizlerinde sera yapmak istediğimizde nasıl yol izlememiz gerektiği acısından.Kullanılan malzemeler yapılan işcilik ve maliyet konusunda bilgilendirirsen sevinirim... |
Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)
Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir. |
Alıntı:
İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak. Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz. |
sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.
|
Alıntı:
Bugün en oranını ölçtüm 8,5 geldi. Boy zaten tüm seralarda 26,5 olarak ayarlı. Yükseklik 3,5-4 m arası, ancak bunun ayarı değişebilir. Ayaklar biraz daha aşağı veya yukarı olacak şekilde değişecek. (Orta kısımlara destek koyarsak yükseklikte değişecek.) İlk başta 2500 adet marul ekilecek. Daha sonra zamana göre fasulye veya hıyar ekimi yapılacak. |
Alıntı:
Yaptırmaya kalksak en az 3 bin liralık masraf çıkardı. İyi denk geldidiyebilirim. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
2 yeni çeşit sırık şeker fasulye.. Taze iken yeşil renkli olan meyveler, tane yaptıkça barbunya rengini alıyor. (Tohumlar etkinlik paylaşım alanına eklenmiştir.)
Eklenti 586964 |
Lezzet ve verim açısından nasıllar? Beyaz barbunya dediğiniz benim de iki yıldır paylaştığım İspir in şeker fasulyesine benziyor?
|
Taze iken lezzeti güzeldi, tane olarak pişirmediğimiz için bişey diyemeceğim. :)
Verim konusuna gelince çok geç ekmemize rağmen çok iyi çiçeklenme ve meyve tutumu oldu. Serada sırık olarak düşündük, mart ayında kısmetse serada deneyeceğiz. Beyaz barbunya dediğim ayrı bir cins. O cins bodur bir çeşitti. (Her dönem kabuğu barbunya renginde.) Bu sırık olan çeşit ve taze iken kabuğu yeşil olarak duruyor. Taneler oluştuğu zaman yeşil kabuklar barbunya cinsine dönüyor. |
"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?
|
Alıntı:
Barbunya gibi renklenmesi tohumlar olgunlaşınca oluyor. Taze iken olan fotoğrafı arıyorum, o zaman daha iyi olacak sanırım. :) |
2 Eklenti(ler)
|
Dayanamadım ben burada araya gireceğim.
Sevgili TCM, sağ taraftaki beyaz renkli sırık şeker'den yaptığım etli kuru fasulyenin tadını anlatamam, mümkün değil. O kadar lezzetli ki, İspir'e fark atar. Ben onu taze tazeyken hiç ıslatmadan 7-8 dakika haşlayıp pişiriyorum. Kabukları İspir'e nazaran daha ince ve mükemmel bir lezzet. Derin dondurucuya birkaç paket depoladım, daha çok bulabilseydim onları da dondururdum ama buladım. |
Bildiğim kadarı ile bu fasulye çeşidi önceden çok ekilirmiş. Sonradan fazla eken olmamış. (Sırık olarak.)
Birde bu çeşidin oturak barbunya cinsi var. Bu sene onu ilk defa denedik, harika bir lezzeti var. Sütlü kilosunu 10 liraya sattık, çoğu kişide dolaba koymak için aldı. Bana kalırsa bu oturak çeşitte sizin beğendiğiniz fasulyeden üretilmiş. (O fasulye ve barbunya karışımı.) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024