agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

YeniGine 23-03-2013 00:21

1 Eklenti(ler)
Yalova gezisinden aldığım sakız sardunyam, geçen seneden kalan zavallı sardunya zaten geçen seneden kalan sardunyalarımın hepsi zavallı durumda, fotoğraflayacağım inşallah... Yine geçen seneden çeliklediğim gül fidanları, sanırım artık tuttular korkuma hâlâ saksıda tutuyorum.

Eklenti 380891

YeniGine 23-03-2013 00:23

1 Eklenti(ler)
Yalova gezisinden aldığım karanfillerin bir tanesi, saksısı değişecek. Diğer aldığım karanfiller ve sardunyaları kapı önlerindeki toprağa mı diksem diye de düşünüyorum... Olur mu acaba?

Eklenti 380892

YeniGine 23-03-2013 01:03

Sevgili milaca teşekkürler, hoşgelmişsin. Evet gördüğün gibi Edirne, Yalova derken; tabi ki alınabilecek o kadar güzel bitkiler var ki :( fakat ben alamıyorum, ancak alabildiğim sardunya, karanfil.

YeniGine 23-03-2013 01:06

Sevgili milaca dediğim gibi; aldığım karanfil ve sardunyaları (bodurlar) bina ön bahçelerinde boş yerlerim var biliyorsun, oralara dikebilir miyim acaba? Yardımcı olup, fikir verir isen sevinirim.

YeniGine 23-03-2013 01:26

Sevgili SDurul teşekkürler hoşgelmişsin. Sen de bir fikrin var ise yardımcı olabilirsen sevinirim. Öneri ve yorumlara ihtiyacım var zira...

h_dogan 23-03-2013 07:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1125690)
Yalova gezisinden aldığım sakız sardunyam, geçen seneden kalan zavallı sardunya zaten geçen seneden kalan sardunyalarımın hepsi zavallı durumda, fotoğraflayacağım inşallah... Yine geçen seneden çeliklediğim gül fidanları, sanırım artık tuttular korkuma hâlâ saksıda tutuyorum.

Eklenti 380891

Gül fidanını toprağını dağıtmadan yere indirebilirsiniz geçen yıl çeliklediğinize göre baya bir kök sistemi oluşmuştur.
Bodur çiçekleri yere dikebilirsiniz tabi köpekleriniz onlarla oynamazsa. Küçük oldukları için hırpalanmaları daha kolay.

loveforlife 23-03-2013 11:30

Sevgili Yeni Gine,

Benimkiler istediğim gibi olmuyor desen de, tüm olumsuzluklara rağmen bu kadar güzelliği paylaşıyorsun. Ne mutlu sana!

Saz ekibine gelince... Biz onlarsız olamayız. Onlar da bizim kokumuzdan vazgeçemiyorlar sanırım. Benim beslediğim pisicikler yüzünden her yıl kaç saksım telef olur bir bilsen! Hele ki Fincan Hanım geldiğinden beri ev içinde baktıklarımdan yaprakları tırtıl girmişe dönmeyen, tepetakla olmayan saksı kalmadı neredeyse... Ama ben ne serden geçiyorum ne de yardan;)

Güzelliklerin daha da çoğalması dileğiyle...
Sevgi ve selamlar...

Sevgi Durul 23-03-2013 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1125705)
Sevgili SDurul teşekkürler hoşgelmişsin. Sen de bir fikrin var ise yardımcı olabilirsen sevinirim. Öneri ve yorumlara ihtiyacım var zira...

Sevgili YeniGine, kelin ilâcı olsa....

Fikir verebilecek bilgili ve deneyimli arkadaşlar olacaktır. Sevgiyle...

serkan_istanbul 23-03-2013 12:55

Sardunyalar kışın donabilirler kaybedersiniz. Saksıda koruma altına alabilirsiniz. Adana istanbula göre kışları daha sıcak geçiyor. izmirde öyle ve antalya. fakat istanbul soğuk ve don olduğunda sardunyalar etkilenecekler unutmayın. gülleri dikkatlice dikebilirsiniz. kolay gelsin

YeniGine 23-03-2013 23:47

Sayın h.doğan teşekkürler; heyecan yaptım şimdi gülleri toprağa alabilirmişim diye.

Sevgili loveforlife teşekkür ediyorum; çok dağınık dikmişim soğanları işte, hep öbek oluşsunlar istediğim için sonradan beğenmiyorum. Evet haklısın saz ekibimden de vazgeçemem zaten. Çok seviyorum onları. Sağol bitkilerimizin daha çoğalması hepimize olsun inşallah.

Sevgili SDurul, çok teşekkür ediyorum, sağol.

Sayın Serkan aslında çok haklısınız ki bir kez deneyimim de oldu. Hatta bu kış saksıdaki sardunyalarım bile mahvoldular. Yine saksıya dikeyim ben onları.

Yardım, ilgi ve fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum; sağolun.

Sudenur 23-03-2013 23:58

Ablacığım, kızımın performans ödevleri nedeniyle çok yoğunum bir kaç gündür, uğrayamadım.. :o Yalova seralarından çok güzel çiçekler almışsın güle güle büyüt. Sakız sardunyanı bahçeye ekme bana kalırsa, sarkan cins olduğundan yüksekte olursa daha güzel gelişir, normal sardunyalara göre daha hassaslar ayaz vurursa ölebilirler..

YeniGine 24-03-2013 00:20

Teşekkür ediyorum sevgili Sudenur'um ödevlerde başarılar inşallah öncelikle. Sonra evet maalesef ancak sardunya ve karanfil alabildim neler vardı neler :( Zaten sakızı saksıya diktim fotoğrafı var. Ben diğer bodur sardunya ve karanfili diksem mi diye sormuş idim. Ama sonuçta saksıya dikmeye karar verdik sağolsun yardımcı olan arkadaşlarla.

YeniGine 25-03-2013 01:40

:) Acaba benim gibi dönüp dönüp çiçeklerini özleyip, tekrar bahçe sayfasına bakan var mıdır? Ben genelde dönüp dönüp çiçeklerime bakıyorum, özlüyorum onları, tekrar görünce de tekrar seviyorum onları.

akçabardak 25-03-2013 07:28

Olmaz mııı... aynen bende dönüp dönüp bahçe sayfalarıma bakarım, ondan sonra da kıyaslama yaparım ay bu çiçek 3 gün önce böyle imiş, şimdi böyle, ya da bukadar mış, nekadar büyümüşler derim.
Çiçeklerini açtıktan sonra üzerlerinde ne kadar çiçekli kalır, takip ederim.

almanyalı 25-03-2013 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1126583)
:) Acaba benim gibi dönüp dönüp çiçeklerini özleyip, tekrar bahçe sayfasına bakan var mıdır? Ben genelde dönüp dönüp çiçeklerime bakıyorum, özlüyorum onları, tekrar görünce de tekrar seviyorum onları.



merhaba,


Ilahi sevgili yeni yine,
Eminim bunu birçok arkadaşımız yapıyordur en başta ben :D
tekrar sayfaları en baştan gezince görüyorum ki o minicik tohumlar, çelikler kocaman olmuş da açıvermiş..zaman tüneli gibi oluyor :p
Arasıra mutlaka yapmak lazım, insana keyif ve heves veriyor doğrusu.
karanfile bayıldım çok güzel, güle güle büyütün.
sevgilerimle

günebakan 25-03-2013 10:03

Sevgili Yenigine 266. mesajdaki taş çiçeklik bölümüne acem halısıda ekseydin diye düşünüyorum pembe pembe çiçek açtığında süper bir görüntü olur bence:)

Fatoş 25-03-2013 10:35

Sevgili Yenigine, ortak alanlardaki emeğinizi hayranlıkla izliyorum. Azimle oraları güzelleştirmek icin çaba harcıyorsunuz:) Keşke site komşu olan birkaç hanım arkadaşınız size yardım edecek olsaydı işiniz daha kolay olurdu hemde birlikte güzel vakit geçirip yaptığınız düzenlemeler kimse bozmaya cesaret edemezdi:)
B ence sevimli dostların ektiklerinize zarar vermemesi için güllere ağırlık verinki istediğiniz çiçekli bitkileride onların arasına dikebilirsiniz. Kolay gelsin:) Sevgilerimle.

Sevgi 25-03-2013 16:40

Sevgili YeniGine, artık emekler karşılığını vermeye başlamış. Güle güle keyfini çıkarın. Yeni sardunya ve karanfilinizide sağlıklı büyüsünler.

Geçen sene top sardunyalarımı bahçeden sökmedim. Şimdi tekrar filizlendiler. Ama sakız sardunya yetiştirmedim o yüzden yorum yapamıyorum. Bir komşumun anneside bahçede olan sardunya ve küpelilerin üzerlerini 5 litrelik pet şişeleri kesip kapatarak koruyormuş. Baharda tekrar yola devam.

Sevgilerimle.:)

milaca2010 25-03-2013 21:55

Güzellikleri kim seyretmezki sevgili Yeni Gine; bir de o kadar zahmet ve emek verirse insan her daim döner kendi bahçesini seyre dalar:)
Sardunyalarını biraz daha şımartman gerek Yeni Gine'cim.
Karanfilin rengi çok güzel, kokusu varmı?
Genelde klasik karanfil bulmak zor, geçen hafta Migros'a gelen karanfillerin etiketinde kokulu yazıyordu lakin kokudan eser yoktu, o yüzden almadım.
Yeni çiçeklerin iyi günlerde büyüsünler uzun yıllar bol bol çiçeklenerek seni çok çok mutlu etsinler, sevgili arkadaşım.
Sevgilerimle...

hira 25-03-2013 22:14

karanfillerin rengide çok hoşmuş ablacım:) maşallahh:) galiba benimde artık karanfillerim var, 8 ocakta bir saksıya daldırıvermiştim 4-5 çelik, tuttular sanırım:)

YeniGine 26-03-2013 00:10

Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum; demek ki tek değilmişim hepimiz bakıyormuşuz...

Sevgili almanyalı; dediğiniz çok doğru ben de mesela üçgen tarlamın ilk fotoğraflarına bakıyorum :) diyorum ki 'Bu fotoğrafı neden sayfaya koymuşum ki, hiçbirşey yokmuş burada.)

Sevgili günebakan; sormayın dediğiniz gibi o taş çiçekliklerin ikincisinde vardı acem halısı 2 senedir ve yere doğru 1 metre kadar uzamıştı sağolsun bir komşum kış başı kurumuş deyip sökmüş atmış onu oradan... Bu şekilde birkaç bitkim, ağaç yok oldu. Kurumuş akasya ağacı vardı geçtiğimiz yaz sabah sefası ile sardırmıştım onu. Bu seneye daha fazla sardırmayı düşünüyor idim, sağolsun bina görevlisi kökünden kesmiş yok etmiş ağacı. :(

Sevgili Fatoş; çok teşekkür ediyorum, hoşgelmişsiniz... Evet bu sene biraz daha fazla geniş düşündüğüm için (O düşünceler de tabi yine site bahçesine) dediğiniz gibi birkaç bayanı tarlalarıma sokmayı düşünüyorum. Benim komşular sağolsunlar daha çok para günü yapsınlar, çöpçatan programları izlesinler daha çok seviyorlar. Düzenlemeler heba olmasın diye ah belli bir bölgeye tel çektirebilsem. Zira polis lojmanları ile ortak alandayız; :( çocuklar... Geçen sene az buçuk öğretmiştim çoğuna çiçeklere zarar verilmez diye ama yaz sonu çoğu görevlinin tayinleri çıktı, yerlerine yeni çocuklar geldi...

Sevgili Sevgi teşekkür ediyorum; karanfilleri toprağa diktim, sardunyaları korkuma saksılara diktim. Ama dediğiniz gibi deneyebilirim de. Sağool...

Sevgili milaca teşekkür ediyorum; sardunyaları nasıl şımartmalıyım? Ve sevgili milaca inan ol ben çiçekleri hiç koklamam sümbülleri bile koklamıyorum ama uzaktan da olsa onların mis, enfes kokularını duyuyorum... Evet nedense bir tek leylak koklarım. O da şimdi aklıma geldi. İyi dileklerin için sağol sevgili milaca...

Sevgili hira, teşekkürler; ben karanfilin bu şekillerini seviyorum öyle uzayıp aşşağılara doğru sarkmaya başladı mı düzen bozuluyor gibi geliyor bana. Budanır mı, nasıl budanır onu da bilmiyorum. Bakalım bu karanfili (3 tane daha var geride) bodur diye aldım, nasıl olacaklar merakla bekliyorum. Sağol sevgili hira.

hira 26-03-2013 07:45

karanfil
sarkıncada güzel duruyor bence :) anneme gittigimde karsı
apartmanlardan birinin cam kenarında var, beyaz sarkan karanfil, ordan
gecerken yukarı bakarak geciyorum hep:) görende yanlış anlar diyorum bir yandan da kendime:)

s.serdar 26-03-2013 07:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1126583)
:) Acaba benim gibi dönüp dönüp çiçeklerini özleyip, tekrar bahçe sayfasına bakan var mıdır? Ben genelde dönüp dönüp çiçeklerime bakıyorum, özlüyorum onları, tekrar görünce de tekrar seviyorum onları.

Annemin de babamın da beni çok çok sevdiklerinden fazlası ile eminim. Ancak bir gün dahi olsa kucaklarına oturtup sevdiklerini pek hatırlamıyorum. Bu nedenle Çiçekleri fazla şımartmamak gerek diye düşünüyorum. :D

YeniGine 26-03-2013 23:19

Sayın s.serdar teşekkür ediyorum; ama işte elde değil ki gözümü açar açmaz hemen aklıma düşüyorlar. Gidip bakmalı açan var mı, solan var mı ne durumdalar? Elimizde olmadan da şımartıyoruz...

YeniGine 26-03-2013 23:20

1 Eklenti(ler)
Bugün de lalelerim açmış...

Eklenti 382187

YeniGine 26-03-2013 23:23

1 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan çıkan şebboyum; hep bu rengini istiyor idim.

Eklenti 382191

YeniGine 26-03-2013 23:25

1 Eklenti(ler)
Arka bahçede defne yapraklı kartopu. 3-4 tane daha var en güzel bu çiçeklenmiş.

Eklenti 382192

YeniGine 26-03-2013 23:28

1 Eklenti(ler)
Yuvarlak tarlam çok karışık ve toprak eklemem gerek; onun için fideleri söküp toprak ve gübre ekleyerek bellenecek inşallah.

Eklenti 382193

YeniGine 26-03-2013 23:29

1 Eklenti(ler)
Çıkarttığım fide öbekleri...

Eklenti 382194

adneser 26-03-2013 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1127825)
Arka bahçede defne yapraklı kartopu. 3-4 tane daha var en güzel bu çiçeklenmiş.

Eklenti 382192

Sayın YeniGine

Kartopu çok güzel çiçeklenmiş, eminim yuvarlak tarlada harika olacak, elinize emeginize sağlık.

Saygı ve selamlar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024