18-06-2018, 17:49 | #8643 |
Moderatör
|
Güller idare ediyor, ancak bir güneş bir yağmur ısının ani değişikliği karşısında biraz şaşırdılar. Yine kara lekeler görülmeye başladı, yarın ilaç yapmayı planlıyorum eğer vişne kaynatmaktan vakit kalırsa. |
19-06-2018, 09:37 | #8647 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2016
Şehir: Malatya
Mesajlar: 85
|
Güler abla bi yerde görmüştüm çelikten yetiştirilen güller uzun ömürlü olmuyormuş doğru mu |
19-06-2018, 11:37 | #8649 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 23
|
ne kadar güzeller )) Maşallh diyelim |
19-06-2018, 12:24 | #8650 |
Moderatör
|
Yoo, ben yaptığım çelikleri 2-3 sene sonra çok yaşlanan güllerimle yer değiştiriyorum. |
19-06-2018, 12:27 | #8651 |
Moderatör
|
6-7 sene evvel 250-300 adet çelik paylaşımı yapıyordum arkadaşlarla, şimdi o kadar gücüm yok ama yine de isteyen arkadaşlara beşer onar çelik gönderebilirim. Gülleri budadığımda çelikleri de o gün hazırlayıp bir sonraki gün kargoya vermem gerekiyor o yüzden artık fazla hazırlayamıyorum. |
19-06-2018, 15:37 | #8652 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2010
Şehir: MALATYA
Mesajlar: 83
|
Güler hanım, güllerinizin gerçekten maşallahı var yanlız Amaryllis 'Picotee çok çok güzel miş, kartondan yapılmış gibi ama çok çok güzel. Ellerinize emeğinize sağlık. |
20-06-2018, 23:37 | #8654 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2016
Şehir: Malatya
Mesajlar: 85
|
Öyleyse Şubat ayında bana da her Gülden birer çelik gönderir misiniz 😊 |
22-06-2018, 15:30 | #8655 |
Moderatör
|
Dün günü birlik İstanbul'a gittim. Bu sabah da erken kalkamadım. Uyandığımda mutfakta bir sepet bekliyordu beni, Oğuz erkenden toplamış ve bize ayırdıkları. Diğer salata ve kabaklar poşetlere konup kapıya asıldı; ihtiyacı olan komşular için. |
05-07-2018, 08:09 | #8661 |
Moderatör
|
İki gün önce komşum bahçesinde yetiştirdiği kabaklardan birini daha kesip yarısını bana yollamıştı. Bildiğim kadarı ile tatlı yaptığımız bu kabakları mart ayı sonundan itibaren pişirmeyiz çünkü lif lif ve lezzetsiz olurlardı. İçindeki çekirdeklerde bile cücüklenme başlamıştı. Misafirlerim de var uğraşmaya değer mi diye düşünsem de denemeye karar verdim. Bir kısmını denedim inanılmaz güzel ve lezzetli oldular. Yine bir kısmını temizleyip derin dondurucuya koydum bunu da deneyeceğim; bakalım buzlu buzlu pişirdiğimde nasıl olacaklar? |
14-07-2018, 09:31 | #8664 |
Moderatör
|
Anjelik erikler çok güzel, kütür kütür ve çok iri oldular. Ağaçtan topla, üstü buğulu buğulu hemen eteğinle veya buluzunun ucu ile biraz ov, pırıl pırıl oluyor. Hiç ilaç filan yok başla ısıra ısıra yemeğe. |
15-07-2018, 20:23 | #8666 |
Moderatör
|
Bahçeden her gün kabak, salatalık ve biber topluyoruz. Yine başladık her gün kabak pişirmeye.....(millete kabak dağıtmaktan yoruldum) Biberler tatlı ve çıtır çıtır, kahvaltıda 25-30 tane yediğim için Oğuz bana " tavşan gibisin" diye takılıyor. |
15-07-2018, 20:30 | #8667 |
Moderatör
|
Meyve ağaçları yaşlanmaya yüz tuttuğunda hemen yenilerini dikiyoruz. Evvelki sene iki tane şeftali ağacı dikmiştik. Geçen sene birer ikişer meyve vermişti, bu sene birinde onbeş tane diğerinde altı tane vardı. Ağaçları görseniz minnacık, boyları ancak bir, birbuçuk metreye geldi ama meyve vermeye çalışıyorlar. Altı tane verenin meyveleri daha çabuk olgunlaşmış bu gün dört tane kopardık. Dalında olan meyvenin tadı bir başka oluyor, keyifle yedik. |
15-07-2018, 21:09 | #8670 |
Moderatör
|
Eski dostlar artık Foruma girmiyor veya giremiyorlar, oysa ara sıra girip de bir " merhaba" deseler ne kadar sevineceğiz. Forum başlıklarındaki eski mesajlarda veya bahçe sayfalarımızdaki mesajlarda onların mesajlarını okudukça insanın içi bir hoş oluyor. nevsune ve feriha (Ankara'lı dostlar) ile sık sık beraberliğimiz olmuştu, güzel geziler-toplantılar yapmıştık. Bu bahçıvan biblolar bana onların hediyesiydi. Pencere önünü süslüyorlar ve her gözümün ilişmesinde onları hatırlıyorum. Düzenleyen Güler : 25-03-2020 saat 17:21 |
|
|