05-07-2014, 11:29 | #481 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uygulama yaparken karıstırıcı daıma acık duruyor. Harf hataları ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum. |
|
06-07-2014, 23:46 | #484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sevgili İsmail, ortamı biraz ısıttı derken; yani ne oldu merak ettim... |
08-07-2014, 08:15 | #491 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 249
|
Alıntı:
|
|
08-07-2014, 08:57 | #492 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
|
Pek güzeller... Biberleri çifter dikmişsiniz herhalde. |
08-07-2014, 10:19 | #493 |
Ağaç Dostu
|
Tek ekıldıgı zaman ruzgarla bırlıkte dallar kırılıyor. Bu sekılde oldugu zaman hasar olmuyor. Bırde tek kaldıgı zaman bıtkı kok yerıne govdeye calısıyor. Kok ne kadar guzel ıse verım ve kalıte o kadar artıyor. Suan pazarda yerlı bıberler kılo 5 lıraya satılıyor. Fıdelerını sattıgımız musterıler fıde aramaya gelıyor |
09-07-2014, 08:18 | #495 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
|
Yaylaya biraz kereviz, karnabahar ve pırasa dikeyim dedim. Fideci artık geç oldu gibilerden vermek istemedi. O öyle yapınca ben de alamadım. Bir iki hafta içinde diksek olur mu? Geçen sene deneme amaçlı beşer- onar kök dikmiştik. Sanki çok daha geç diktik gibi geliyor bana. Bir hafta sonu geldiğimizde koyunların hepsini yediğini gördük. |
09-07-2014, 08:58 | #496 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
09-07-2014, 20:36 | #497 |
Ağaç Dostu
|
Kızartma kabakları gelişme dönemine girdi. İlk ekim 200 kök kadar, ikinci ekim 150 kök, son ekimde 10 gün sonra 100 kök olarak yapılacak. En karlı ürün diyebilirim, gübresi yok sulama ise sadece 2 defa yapıldı. |
10-07-2014, 02:40 | #499 |
Ağaç Dostu
|
Frisady marul çeşidi ekimi yapıldı. 10 gr anca gelen marullar 40-50 gün sonra 800-900 gr geliyor. Allah'a ne kadar şükretsek az. 10 gün sonrada maritima marul çeşidi ekilecek. Ekimde sıra arası 50 cm, sıra üzeri 40 cm. Fide ekildikten sonra can suyu ile birlikte 3 gün iyi bir sulama yapılıyor. Daha sonra 1. ve 2. çapa zamanları gelene kadar toprak hep nemli kalacak şekilde sulama yapılıyor. Böylece fidelerin tohumu kalkması engellenmiş oluyor. |
10-07-2014, 14:49 | #501 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı Pancar
Kırmızı pancarlar. Turşusu olduğu gibi çiğ olarakta tüketebiliniyor. Dilimler halinde kesilip üzerine limon ve tuz ekleyip afiyetle yenilebilir. Geçen seneki ürünlerin bazılarını tohumluk bırakmıştık. 10 yıl yetecek kadar tohum yaptılar |
11-07-2014, 03:32 | #503 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim dikkatimi çeken sizdeki limon kokulu melissa (oğul otu ) kırmızı çiçekli. Bende bulunan tür ise beyaz çiçekli. Oldukça fazla tohumdan bir tanesini çimlendirebildim. Melissayı arılar için mi kullanıyorsunuz. Melissa officinalis gibi yaprakları stres için kullanılabiliyor mu. |
|
11-07-2014, 07:48 | #504 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 249
|
Alıntı:
Günaydın Sayın İsmail Kuzucu kesinlikle evet Allah'a ne kadar şükretsek az, o bize öyle güzel nimetler veriyorki. |
|
11-07-2014, 07:49 | #505 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 249
|
Alıntı:
|
|
11-07-2014, 14:24 | #506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben tohumunu kaybetmiştim bunlar tohumu dökülüp çıkanlar. 1 bardak içmeniz yetiyor, yarım saat içinde etkisini gösteriyor. Sakinleştirici özelliği çok yüksek. |
|
11-07-2014, 14:52 | #507 |
Ağaç Dostu
|
Pancar ve kereviz konusunda kısmetse bu sene sıkıntımız olmayacak. Bahçe onlarla dolmaya başladı Buz gibi turşunsuyu olacaktı şimdi |
11-07-2014, 15:13 | #508 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
12-07-2014, 09:35 | #509 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı daha dıkkat cekıyor gıbı. Aldıgım zaman gonderırım, artık arılar ıcın kullanmıyoruz zaten. |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|