06-08-2012, 00:26 | #331 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 10
|
benim saksılarda büyütmeye çalıştığım, boyları bir karışı geçince sevinçten hopladığım, dokunmalara kıyamadığım reyhanlara bak. çok imrendim çok=) ellerinize sağlık hepsi bir harika. |
06-08-2012, 01:29 | #332 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Türkan; Sebze ve meyve ağırlıklı bahçenizin düzenine hayran kaldım. Kutluyorum. Balangıçta fazla çiçek göremeyeceğimi sanmıştım ama çiçeklerinizinde çesidi oldukça fazla. Çok ta sağlıklı görünüyorlar. Domateslerinize üzüldüm. Yapacak birşey yok! Elden ne gelir ki? Sağlık olsun. Sağlık içinde sefasını sürün. Selam ve sevgiler. |
06-08-2012, 18:03 | #333 |
Ağaç Dostu
|
reyhanlarimin baslarini tam yaridan kesdim.boylece agac seklini alarak daha uzun sureli kullanilicak.tesekkurler.yine beklerim. |
06-08-2012, 18:05 | #334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
11-08-2012, 22:51 | #336 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 13
|
Meyvenin adı
Bu meyveye kızılcık deriz. Maşaallah bahçeniz çok güzel, düzenli. Düzenleyen bahçıvan55 : 11-08-2012 saat 22:53 Neden: Resim ekleme |
19-08-2012, 13:47 | #337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Sevgili Türkan bançeniz çok güzel Maşallah diyorum. Nazar deymesin. |
19-08-2012, 13:57 | #338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
|
Ramazan Bayramınız kutlu olsun. |
19-08-2012, 19:06 | #339 |
Ağaç Dostu
|
coook tesekkur ederim.bende butun muselmanlarin ramazan bayramini kutluyorum.nazar boncugu icinde cook tesekkur ederim.bu aralar.yeni seyler yukleyemedim.ama bir mazeretim var.annanem bobreginden ameliyyat oldu.bu yuzden foruma giremedim.yepyeni bir suru gelismeler var.insallah hepsini fotograflayip yukliycem.o zamanda beklerim.iyi gunler iyi bayramlar :-) |
22-08-2012, 21:06 | #343 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 3
|
Meyveleriniz bol verimli,Bayramınız kutlu olsun. |
14-09-2012, 18:35 | #345 |
Ağaç Dostu
|
domates tursusu
eveeet bu kadar ara yeter dimi.bu gun butun gun tursuyla salcayla ilgilendik annemle beraber once domatesler secildi yikandi sonra kurutulmus dereotuda yikandi hazirlandi maydanoz eksik olurmu hic.oda temizlendi yikandi birde taze biberlerimiz var n acisindan.oda yikandi uclari kesildi hazirlandi son olarak cam kavanozlara ozenle toplandi |
14-09-2012, 18:48 | #348 |
Ağaç Dostu
|
bu arada bir suru gelismeler oldu burda yokken.mesela artik benimde kudret narim var.bir akrabamiz getirdi bana.merakli oldugumu biliyor sagolsun.ama ne ise yaradigini bilmiyorlar.ben onceden arasdirdigim icin bir suru faydasini biliyordum.onlara da anlattim.nasil tuketilir falan hepsini.bir taneden 15 tohumum oldu.ama bana geldiginde nar daha olgunlasmamisdi bir kenarinda bir catlak vardi sadece.ertesi gun bu hale geldi |
14-09-2012, 20:18 | #349 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanlış mı anladım? Turşuyu neden kaynatıyorsunuz ki? |
|
14-09-2012, 20:24 | #350 |
Ağaç Dostu
|
evet SN sdurul.daha uzun sure saklamak icin sicak suyla doldurup kaynatip sonra agzini aparatla kapatiyoruz.sizde tamamen baska yontem oldugunu biliyorum.ama bizde boyle.mesela salcayi bizde sizin gibi yapiyoruz.insallah yarin fotografini yuklerim.saygilar. |
14-09-2012, 20:53 | #351 |
Ağaç Dostu
|
Peki turşunuza sarımsak, sirke, tuz ilâve ediyor musunuz? Eminim güzel oluyordur ama kaynatmadan yapılan turşular da uzun süre dayanabiliyor. Geçen seneden kalan bir kaç kavanoz turşum var, bozulmadan aynen duruyor. Sevgili Türkân, turşuyu bir de kaynatmadan deneyin, pişman olmazsınız. Sevgiler... |
14-09-2012, 22:44 | #354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Merhaba Sayın Türkan, Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş. İki ay kadar önce((...... Sizi sayfalardan tanıyordum ve benim gibi bahçe fukarası bir meraklı demiştim. Aynen ben gibi amatör diye düşünmüştüm. Güzel bahçeleri ziyaret eden biri... Şimdi ben yalnız amatör... Bahçenizin varlığını, çiçeklerinizin ve hasatlarınızın güzelliğini, sevgi dolu emeklerinizi ve emeklerinizin ürünlerini ve hatta bahçe(belkide eviniz- bizim anne dedemin evi de öyle idi) duvarlarınızın kale gibi oluşunu ilk keşif icadım sonucu; sizin işin içine tam gark olduğunuzu, ''amatör üstü'' bir bahçekolik olduğunuzu farkettim. .....Bu gece)). Özür lütfen. ALLAH daha ziyade etsin, hep çalıştırsın siz ve değerli büyüklerinizi, elden ayaktan düşürmeden inşallah. O turşular yetti bana, 90 adet, tek tür hemde. Hamaratlığın bu kadarına bizim hanımlar pes derler, kapı dışarı ederler bizleri. Sopa yemezsek de kâr sayar, şükrederiz)). Elleriniz dert görmesin inşallah. Taze kişnişi Erzurumlular çok kullanır, her şeyde. Biz tohumunu nohut ile birlikte turşu diplerine katarız az olarak. Aroma versin diye. Hele suyu içilen lahana turşusunda...mükemmel olur. Teşekkürler gayretlerinize, sunduğunuz bereketli güzelliklere ve dilimiz ile dilinizi birlikte sunmanıza, üstelik hoş anlatımınıza. Cümleten sağlıcakla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. EK-Soru; Domatesler kırmızı/olgun olduğu için mi kaynatılır sizde? Biz yeşilinden yaparız, çiğden, teşekkürler. Düzenleyen mrduran : 14-09-2012 saat 22:47 Neden: ek;... |
15-09-2012, 12:30 | #355 |
Ağaç Dostu
|
estagfurullah.cok tesekkur ederim begendiginiz icin.kisnisin tohumunu bizdede oyle kullanilir. domateslere gelince.bizde yesilini bizde kaynatmiyoruz.ayni sizin gibi yapiyoruz yani.bir tek kirmizisini kaynatiyoruz. tekrar tesekkur ederim.sevgiler<saygilar |
15-09-2012, 14:14 | #356 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
acemiliği sadece resim yükleme üzerineydi... ''blok halinde atılan resimler değil yarı ayrı atılıp altına yazılar yazarak adeta konuşmalı ona can verilmeli asiklopedik bilgiler her yerde var ama biz farklı olmalıyız'' demiştim sevgili Türkan'a, yardım için... o da bunu başardı... Değişik damak tadı ve güzel uygulamaları ile her zaman takip ettiğimiz genç ve güzel bir kızımızdır Türkan; başarılarını takip ediyoruz... |
|
17-09-2012, 11:41 | #358 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı domates turşusu ya Türkiye'de pek bilinmiyor, ya da yaygın değil veya rağbet edilmiyor. En azından benim çevremde durum bu. Biz kırmızıları salça, sos vs. olarak kaynatarak veya güneş altında yapıyoruz. Yeşilleri ise turşuluğa ayırıyoruz. Küçük bir kavanoz kırmızı domatesi sizin gibi turşuya ayırıp deneyeceğim. Nasıl olacağını çok merak ettim. |
17-09-2012, 12:05 | #359 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
17-09-2012, 12:13 | #360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Sevgili Türkan hanım domatesle biberi bende robottan geçirip kaynatarak yaptım gerçekten çok lezzetli oluyor hatta bikaç kavanoz bitirdik tekrar yaptım.sizinde ellerinize sağlık |
|
|