19-08-2010, 01:13 | #722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 343
|
Maşallah diyelim evvela. Cumhur Bey'in de belirttiği gibi üzümler hakikaten iştah açıcı. Gerçekten güzelmiş. Allah bozmasın. Benim daha kırk fırın ekmek yemem lazım. Hay Allah "fırın" mı dedim. Bu arada eşinizin 14 yaşındaki macerası beni hayli güldürdü. Allah da sizi güldürsün. |
19-08-2010, 10:57 | #723 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşimin yaptığı, bu kaçıncı fırın olmasına rağmen, ben de ilk kez gözlemliyorum. Tabii ki kopyalayabilirsiniz. |
|
19-08-2010, 11:04 | #724 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Satı hanım yazmış, adı bilinmeyen çiçek, kına çiçeğiymiş. |
|
19-08-2010, 13:01 | #725 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı hanım, teşekkür ederim. Siz kına çiçeği deyince hatırladım. Çocukluğumda anneannemin bahçesinde hep olurdu. Yavaş yavaş unutkanlık başlıyor, herhalde. |
19-08-2010, 13:57 | #726 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili SDurul; Eşinizin ellerine sağlık.Fırın konusuna gelince bende isterimTarlaya bağevinin yanına çok güzel olur.Reimleri ve gelişmeleri paylaşma fırsatı bulursanız çok seviniriz. Saygılar |
19-08-2010, 14:20 | #727 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşim bir hayli yaramaz bir çocukluk yaşamış. Komik maceraları oldukça fazla. Her zaman, iyi ki oğlum benim yaptıklarımı yapmadı, ben aileme çok çektirdim, der. |
|
19-08-2010, 16:22 | #728 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim, sayın bahtiyar02, yeni yaptığınız bağevine fırın yakışır. Bahçedeki fırın sadece ekmek yapmak için değil, börek, pide, güveç için kullanışlı oluyor. Hatta kışlık patlıcan ve biber közlenerek derin dondurucuda saklanabiliyor. İnşallah gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim. |
|
19-08-2010, 20:05 | #729 |
Ağaç Dostu
|
Sizin bahçede olupta, bizde yetişme şansı olmayan birkaç bitki var. Bunlar içinde eksikliğini en çok hissettiğim, çeşitli üzümler. Burada, İzabella cinsi, çilek tadındaki üzüm dışında hiçbir üzüm çeşidinin (aşırı nem nedeniyle) yaşama şansı yok. Sevgili SDurul; Üçüz çiçekleri çok hoş. Çok yıllık mı? Eşiniz beyefendi, maşaalah iyi bir inşaat ustası. Fotoğraflarda görülen özen, bende bu izlenimi verdi. Kendisini kutluyor ve kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla kalın. |
19-08-2010, 21:32 | #730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
|
Sayın Hocam, ne mutlu size. Emeklerin karşılığını almak başka bir duygu olsa gerek. Üçüz çiçeğinde kaldı aklım şimdi. Nasıl bir güzellik, maşallah diyeyim de. Hocam, kokulu mu ve saksıda yetiştirilebilir mi bigilendirirseniz sevinirim. Saygılar... |
19-08-2010, 22:07 | #731 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Öğretmenim, ben de şimdi sizin çilek tadındaki üzümü merak ettim. Üçüz çiçeklerini ilk kez bu yıl yetiştirdim. Genelde yetiştirdiğim bitkilerle ilgili forumları okuyup ona göre hareket ediyorum. Ama çok yıllık olup olmadığı bilgisini unutmuşum. Zannedersem tek yıllık, ertesi sene dökülen tohumlardan yeniden çıksa gerek. İyi dileklerinizi eşime ilettim. Kendisi şimdi bana kızacak, fakat on parmağında on marifet olan bir kişi. Esas mesleği olmamasına rağmen fırını yapmaya çalışıyor. Saygılar. |
|
19-08-2010, 22:53 | #736 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili öğretmenim, bahçemize hoşgeldiniz. Teşekkür ederim. Üçüz çiçeklerini ilk kez bu yıl yetiştiriyorum. Tohumlarını sağolsun sevgili Güler hanım göndermişti. Kokulu olup olmadığına dikkat etmedim, ama yerinde görseniz, fotoğraftakinden çok daha güzeller. Geçen gün sahurdan sonra bahçeye gittiğimizde, alaca karanlıkta üzerlerine kar yağmış gibiydiler. Büyük bir saksıda yetiştirilebilirler sanırım. Sevgiler... |
|
20-08-2010, 10:42 | #741 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi'ciğim salça işine başlamışsın , meyvalar harika görünüyor ellerinize sağlık, eşinin fırın yapmasını ilgi ile izliyorum kim bilir o fırında ellerinden ne lezzetler çıkacak arkadaşım size kolay gelsin. |
20-08-2010, 13:03 | #743 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş, evet salça işine başladık. O fotoğrafta görüneni bugün kavanoza aldım. Bir litrelik konserve kavanozundan biraz fazla salça olmuş. Artık havalar soğuyana kadar balkondan salça eksik olmaz. Domateslerin bir kısmı ile de konserve yaparım. Fırının bitmesine gerek yok, kapımız açık. Sevgiler... |
21-08-2010, 09:50 | #744 |
Ağaç Dostu
|
Komşuya da düşer, kardaşa, forumdaşa da. |
21-08-2010, 12:50 | #745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,427
|
(Komşuya da düşer, kardaşa, forumdaşa da.[/QUOTE] Evet Arkadaşlar Sayın Hocam her zaman olduğu kendisine yakışanı yapmıştır.Ona teşekkür ediyorum. |
21-08-2010, 13:55 | #746 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul, bahçenizden bereket fışkırıyor, maşallah. Sabah sefalarının en güzel renkleri bir arada çok güzel olmuşlar. Domatesler, incirler, hünnaplar(ilk kez bu yıl hünnap yedim)ve diğerleri çok sağlıklılar. Salça muhteşem, erik kurusu harika. Ben geçen sene kayısı kurutmayı beceremedim, hepsi de bozuldu çürüdü. Bu işin püf noktasını sizden öğrenmek lazım. |
21-08-2010, 22:02 | #747 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim. Sabah sefalarım şöyle istediğim gibi, tuğla duvarı kapatmadılar. Seneye sağ olursak, daha sık, daha yoğun olmalarına çalışacağım. Erik kurutmada bir püf noktası yok. Tepsilerde, bütün gün güneş alan balkonda rahat kurudular. Geçen yıllarda aynı şekilde vişne ve kayısı da kuruturdum. Meyve ve sebzelerin ihtiyaç fazlasını dağıttıktan sonra da kalıyorsa, bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. |
22-08-2010, 01:00 | #750 |
Kaybettik
|
Köy evimizdeki fırını hatırladım fotoğraflara bakarken. Anneannemin evinin geniş avlusundaki fırını. Mis kokulu köy ekmeklerini. İçine cevizli karışımların konduğu pideleri. Babaannemin taze mısırları fırınlaması. Mis kokulu lezzetli mi lezzetli mısır unu hazırlamak amacıyla. Uzak, bir o kadar da güzel zamanlarda gezinti yaptım sevgili SDurul. Teşekkür ediyorum, sevgiler Düzenleyen sevim.K : 22-08-2010 saat 07:56 |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|