agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1170Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2011, 10:54   #121
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Yeni aldığım clematis armandii'lerim. Öndeki pembe çiçekli "apple blossom" olduğunu düşündüğüm, arkadaki ise beyaz çiçeklisi. Bu yıl onlara gözüm gibi bakacağım

Name:  20.jpg
Views: 1208
Size:  52.3 KB

Bahçeye dikilmeyi bekleyen bitkilerimden alacalı Pittosporum tobira (bir de nereye dikeceğimi bilebilsem ) Name:  11.jpg
Views: 1489
Size:  35.9 KB
Bunlar da oluşturmayı hayal ettiğim kaya bahçesine dikilmeyi bekleyen kekikler, rosmarin ve arkadaki büyük saksıda yerini arayan Nandina domestica:

Name:  12.jpg
Views: 1589
Size:  59.6 KB
Kekik çiçekleri;daha yakından (Onlara bakmak , gelen arıları arıları izlemek beni çok mutlu ediyor)
Name:  13.jpg
Views: 1851
Size:  58.9 KB
Alisyumları çok seviyorum. Bu sefer onları amfora saksıya diktim. Umarım yerlerini severler:
Name:  17.jpg
Views: 1460
Size:  37.3 KB

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2011, 11:06   #122
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Geçen yıl mor salkımın çıplak gövdesine sardırmak niyeti ile diktiğim Clematis piilu istediğim yere sarılmamakta adeta inat etti. Pek yüzgüldürücü bir gelişme göstermeyince ben de sonbahar içinde onu iyice kısa kestim. Bu davranışımdan sanırım memnun kaldı ki, şimdi hem sürüyor hem de tomurcukları var. Ben de onunla inatlaşmaktan vazgeçtim ve "vardır bir bildiği" diyerek nereye yöneliyorsa o yöne doğru destekledim onu. Bir de ayaklarının dibine bodrum papatyaları serdim gölge yapsınlar diye ...
Name:  16.jpg
Views: 1454
Size:  70.7 KB

Papatyalar ne kadar güzeller değil mi?

Name:  14.jpg
Views: 1404
Size:  40.4 KB Name:  15.jpg
Views: 1419
Size:  32.2 KB

Eski 09-05-2011, 11:13   #123
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bu da yine nerdeyse kökünden kestiğim Clematis bijou. Nasıl heyecanla bekliyorum çiçeklerini bir bilseniz...
Geçen sene Bauhaus'dan aldıktan sonra bir çiçek bile açmadı bana. Bu yıl üstü tomurcuk dolu. Geçen yazı saksıda geçirdi ve hiç büyümedi. Oysa yayılıcı-sarkıcı olduğu söyleniyor.Ne kadar yayılıcı olduğunu da çok merak ediyorum.
Name:  18.jpg
Views: 1533
Size:  47.3 KB
Name:  19.jpg
Views: 1505
Size:  26.6 KB

Yanına bir de multi blue diktim arkadaş olarak. Onun da tomurcuğu büyüyor...

Name:  19-1.jpg
Views: 1414
Size:  25.5 KB

Bu hafta sonu böyle geçti , bakalım haftaya beni ne gibi sürprizler bekliyor olacak bahçede...
Belki de cumaya kadar sabredemez arada bir kere daha kaçıveririm, kimbilir

Eski 09-05-2011, 11:28   #124
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Çok güzel sevgili Eser ilhan clematis güzel açmış darısı diyerlerne.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2011, 13:00   #125
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Bahar görüntüleri iç açıyor.
Kekik çiçekleri çok güzel oluyor. Ankara'da hala tomurcuktalar, önce sizinkileri görmüş oldum.
Clematisleri ve Kaliforniya leylağını da merakla bekliyoruz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 07:50   #126
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bu hafta sonu mor salkımlar doruk güzelliklerini sergiliyorlardı. Pek iyi bir resim olmasa da sizlerle paylaşmak istedim Seneye bütün bahçe duvarı boyunca açmalarını umuyorum...

Name:  037.jpg
Views: 4806
Size:  72.7 KB

Eski 16-05-2011, 12:52   #127
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Eser hocam yine orta yerimizden çatlatıyorsunuz bizleri çok güzel ellerinize sağlık inşallah bizler de sizin güzellikleriniz gibi fotoğraflar çekebilecek güzellikler yaratırız siz den öğrenecek çoook şey var çok

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 13:13   #128
Ağaç Dostu

serhat55's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2011
sevgli eser ilhan, ellerinize sağlık çok güzel bir bahçe olmuş.Kolay gelsin . Selamlar.

serhat55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 13:30   #129
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Hepsi ve özellikle Mor salkım harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 13:39   #130
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Pek iyi bir resim olmasa da sizlerle paylaşmak istedim

Pek iyi bir resim değil demek bu mor salkıma haksızlık olur. İyi ki paylaştınız.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 15:34   #131
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Eser hocam yine orta yerimizden çatlatıyorsunuz bizleri çok güzel ellerinize sağlık inşallah bizler de sizin güzellikleriniz gibi fotoğraflar çekebilecek güzellikler yaratırız siz den öğrenecek çoook şey var çok
Yücel Bey,bahçeme hoşgeldiniz Nezaket göstermişsiniz ama asıl bizler çatlıyoruz sizin bahçeyi gezdikce..
Elimden geldikçe okuyup öğrenmeye çalışıyorum ve her öğrendiğimle aslında öğrenecek daha ne kadar çok şey olduğunu görüyorum bitkiler dünyasında..
Sizin bahçeniz de kimbilir ne kadar renkli ne kadar güzeldir baharda. Aslında komşu bahçe de sayılırsınız bana, bir uygun zamanda (ve en kısa zamanda fırsat yaratıp sizi ve bahçenizi ziyaret etmek istiyorum. Selamlar

Düzenleyen Eser İlhan : 18-05-2011 saat 06:42
Eski 16-05-2011, 15:39   #132
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili serhat55, sevgili nurguldk, bahçemi beğenmenize sevindim. Teşekkürler

Sevgili gilan, mor salkımı ben de çok beğeniyorum. Aslında bütün bahçe demirini sardı geçen yıl, ben bu sene komşuyla sınırımızın tamamen mor salkımlarla örtüleceğini hayal ediyordum ama olmadı, meğer eski dallarda açarmış çiçeklerini mor salkım. Artık seneye bekliyorum bu performansı kendisinden

Eski 16-05-2011, 17:46   #133
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Eser Hanım, mor salkım çabuk geçiyor ama öyle güzel açıyor ki, buna değer. Size oradan kokusu da geliyordur. Benimkiler son iki gündür iyice açtı, artık dökülmesi yakındır.

Seneye bol bol clematis armandii fotoğrafı görelim sizden, çok güzel olacak.

jineop beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 18:08   #134
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Eser Hanım, mor salkım çabuk geçiyor ama öyle güzel açıyor ki, buna değer. Size oradan kokusu da geliyordur. Benimkiler son iki gündür iyice açtı, artık dökülmesi yakındır.

Seneye bol bol clematis armandii fotoğrafı görelim sizden, çok güzel olacak.
Evet, gerçekten de bahçe mis gibi kokuyor. Verandanın iki ayağına yaseminler sarılı. Hem arap yasemini hem de Jasminum polyanthum. Bu yıl J.polyanthum'lar donmadan kışı geçirdikleri için şimdilerde açmaya başladılar. O kadar güzel kokuyor ki, anlatamam. Komşuyla sınır duvarı boyunca sıralanan leylaklar da açtı. Böylece mor salkım,yasemin ve leylaklar hep birlikte kokarak başımızı döndürüyorlar
Clematis armandii'ler için gerçekten de çok sabırsızlanıyorum.Elimden gelse çekerek uzatacağım yani
Bahçeyle uğraşmanın bu yanını çok seviyorum. Hep bir dahaki mevsim için bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşam coşkusunu besliyor

Güler ve jineop beğendi.

Düzenleyen Eser İlhan : 18-05-2011 saat 06:41
Eski 16-05-2011, 20:10   #135
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Eser hanim bahceniz ne güzel canlanmis. Her kösede ayri bir detay var. Ben de artik hic eve girmek istemiyorum. Bu aksam ancak saat 20.00`de cocuklarla zor girdik cok serinledi diye. Bahcede baktigim her yerde farkli bir güzellik görmek beni de cok mutlu ediyor. Clematis armandii`yi sabirsizlikla bekleyenlerden biri de benim. Yerini sevdi sanirim sürekli yeni dallar cikariyor.
Mor salkimlariniza da bayildim. Saglikli, keyifli bir yaz dilerim, sevgiler...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2011, 17:10   #136
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili ciceksever70, güzel sözlerinize çok teşekkürler. Ben de sık sık keyifle dolaşıyorum bahçenizde. Clematisler umarm ikimizi de sevindirirler seneye bahara

Düzenleyen Eser İlhan : 17-05-2011 saat 18:30
Eski 17-05-2011, 17:40   #137
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Bu hafta sonu mor salkımlar doruk güzelliklerini sergiliyorlardı. Pek iyi bir resim olmasa da sizlerle paylaşmak istedim Seneye bütün bahçe duvarı boyunca açmalarını umuyorum...

Eklenti 212684
Bayıldım, çok güzeller. Onlar sevmiş yerini, seneye sararlar duvarı eminim.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2011, 17:45   #138
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Sevgili Eser ilhan mor salkıma bayıldım elinize saglık

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 06:46   #139
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili mandalinci, sevgili Periş çok teşekkür ederim. Beğenmeniz ve bunu dile getirmeniz beni çok mutlu ediyor çünkü güzellikler paylaşıldıkça daha da büyüyorlar

Eski 18-05-2011, 20:46   #140
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Sayın Eser İlhan, bahçeniz, çiçekleriniz ve fotoğraf çekimleriniz çok zarif, keyifle inceledim, ellerinize sağlık.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 23:54   #141
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Sayın Eser hocam komşu bahçeyiz ziyaretiniz bizi bahtiyar edecektir buyurunuz geliniz

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 10:42   #142
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bahçemde açan ilk Clematisler Multi Blue ve Gladys Picard
Multi Blue katmerli açar mı diye bekliyordum ama ilk çiçekler yalınkat geldi. Daha açmamış tomurcuklar olduğu için ben de katmerli çiçek beklemeğe devam ediyorum
Gladys Picard'ın ise yapraklarının çoğunu sümüklü böcekler yedi. Birkaç hafta önce sadece sap ve tomurcuk halindeydi, hiç yaprak yoktu. Sümüklüleri elle toplamam sonuç verdi sanırım, şimdi yavaş yavaş birkaç yaprak çıkardı. Ama diğer Clematisler - çok şikür -daha iyi durumdalar. (Her halde en lezzetlisi buydu )

Name:  Görüntü131.jpg
Views: 1447
Size:  52.3 KB Name:  Görüntü133.jpg
Views: 1364
Size:  57.6 KB

Jasminum polyanthum da hızla açıyor tomurcuklarını. Verandanın çatı kenarı gelin tacı gibi oldu :

Name:  Görüntü136.jpg
Views: 1451
Size:  61.2 KB

Geçen sene gül hastalıklarıyla başım dertteydi, küllenme, pas, kara leke hepsi geldiler sırayla. Bu sene en baştan önlem alıp gerekli ilaçlamaları yapmaya başladım. Bakalım daha iyi bir gül sezonu olacak mı? Henüz tek tük açıyorlar ama çok tomurcuk var

Eski 23-05-2011, 12:51   #143
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sayın Eser İlhan,bahçenizi dolaştım,eviniz ve bahçeniz, yapı ve konum itibari ile çok zevkle yapılmış,Güle güle oturun.Mor salkımınız da çok sıhhatli görünüyor clematislerinizleriniz de yerlerini çok sevmişler,ilk çıkışları fevkalade güzel görünüyor.Clematis armadiyi İst. da nereden aldığınızı sorabilirmiyim,çünkü çok aradığım halde bulamadım. Yaseminin varendaya sarılıp açmasına bayıldım.kokusunu duyar gibiyim ellerinize sağlık,Herşey çok güzel görünüyor,renkli bol çiçekli sıhhatli yazlar dileği ile efendim.selamlar.

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 13:02   #144
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Eser hanim, yillardir salyangozdan muzdarip biri olarak en ise yarar yöntemin elle toplayip (canice de olsa) tuzlu su dolu kovaya atmak oldugunu tasdik edebilirim. Birkac gün topladiktan sonra azaldiklarini ben de farkediyorum.

Eski 23-05-2011, 14:30   #145
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb Mesajı Göster
Sayın Eser İlhan,bahçenizi dolaştım,eviniz ve bahçeniz, yapı ve konum itibari ile çok zevkle yapılmış,Güle güle oturun.Mor salkımınız da çok sıhhatli görünüyor clematislerinizleriniz de yerlerini çok sevmişler,ilk çıkışları fevkalade güzel görünüyor.Clematis armadiyi İst. da nereden aldığınızı sorabilirmiyim,çünkü çok aradığım halde bulamadım. Yaseminin varendaya sarılıp açmasına bayıldım.kokusunu duyar gibiyim ellerinize sağlık,Herşey çok güzel görünüyor,renkli bol çiçekli sıhhatli yazlar dileği ile efendim.selamlar.
Sevgili berrinb, teşekkürler Ev de bahçe de tam bir harabeydi ben aldığımda. Çok uğraştım, hala da uğraşıyorum ama herşeyi hazır bulmaktan böylesi çok daha zevkli oluyor. Tek derdim bahçenin küçüklüğü. Başlarda büyük olduğunu düşünüyordum ama şimdi öyle açgözlü oldum ki, bahçemde herşey olsun istiyorum ve bu bahçe bana çoookk dar geliyor
Clematis armandii'yi Anadolu yakasındaki Büyük Çamlıca Fidanlığından aldım. Ben alırken epeyce vardı daha.Belki hala bulabilirsiniz sorsanız. Clematis başlığında bu fidanlık ve Clematis armandii hakkında epeyce yazıştık. Linki aşağıda veriyorum, 1579 uncu mesajdan itibaren takip edebilirsiniz :
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=4446&page=53

Ben gittiğimde başka Clematis çeşitleri de vardı. Çok güzel ithal bitki çeşitleri var. (Bahçe işlerine ilk başladığımda ithal bitki olayına dehşetli sinir oluyordum "bitkinin de ithali mi olurmuş " diyordum ama artık bu konuda teslim oldum)
İki kez kısa kısa uğradım oraya ama hiç görmediğim, bilmediğim bir sürü şey gördüm. Uzun uzun tek tek bakarak dolaşsam kimbilir daha neler çıkar...

Düzenleyen Eser İlhan : 24-05-2011 saat 06:21 Neden: ilave
Eski 23-05-2011, 18:03   #146
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Eser hanim, yillardir salyangozdan muzdarip biri olarak en ise yarar yöntemin elle toplayip (canice de olsa) tuzlu su dolu kovaya atmak oldugunu tasdik edebilirim. Birkac gün topladiktan sonra azaldiklarini ben de farkediyorum.
Sevgili çiçeksever70, ben toplayıp uzakça bir yerde çöpe atmayı yeğliyorum. Öldürmeye kıyamıyorum. Aslında o kadar güzeller ki Keşke bu kadar obur olmasalardı...
Çocukken onları parklardan toplar, kutulara doldurur ve evde beslemeye çalışırdım. Saatlerce başlarında oturup duyargalarına, desenlerine, gövdelerine baktığımı hatırlıyorum. Hala da onları seyretmeyi seviyorum. Ama bahçemden uzak olsunlar. Sahipsiz çayırlarda doyabilecekleri yeterince ot olduğunu düşünüyorum

YeniGine beğendi.
Eski 23-05-2011, 19:19   #147
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Geçen sene gül hastalıklarıyla başım dertteydi, küllenme, pas, kara leke hepsi geldiler sırayla. Bu sene en baştan önlem alıp gerekli ilaçlamaları yapmaya başladım. Bakalım daha iyi bir gül sezonu olacak mı? Henüz tek tük açıyorlar ama çok tomurcuk var [/QUOTE]

Bu yıl da ben aynı durumdayım.Gülün yaprakları turuncu bir tozla kaplandı.
Bu durumla ilk kez karrşılaştım.Epey budayıp ilaçladım.Çok güzeller ama bu kadar hastalığa açık olmaları can sıkıyor.

Clematisler den multi blue çok beğeniyorum ama diğeride çok güzelmiş.
Ellerinize sağlık.

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 20:19   #148
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay Mesajı Göster
........ Clematisler den multi blue çok beğeniyorum ama diğeride çok güzelmiş.Ellerinize sağlık.
Merhaba Nurcan Hanım, clematisleri ben de çok seviyorum.Hepsi de birbirinden güzel. Multiblue'nun bahçemde ilk çiçekleri bunlar ve resimdekinden çok daha koyu bir renkteler. Adeta koyu mor gibi. Ben daha mavi bir renk bekliyordum resmine bakarak. Ama sürprizler de bu işe dahil, değil mi ama ?

jineop beğendi.
Eski 23-05-2011, 21:30   #149
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Sevgili çiçeksever70, ben toplayıp uzakça bir yerde çöpe atmayı yeğliyorum. Öldürmeye kıyamıyorum. Aslında o kadar güzeller ki Keşke bu kadar obur olmasalardı...
Çocukken onları parklardan toplar, kutulara doldurur ve evde beslemeye çalışırdım. Saatlerce başlarında oturup duyargalarına, desenlerine, gövdelerine baktığımı hatırlıyorum. Hala da onları seyretmeyi seviyorum. Ama bahçemden uzak olsunlar. Sahipsiz çayırlarda doyabilecekleri yeterince ot olduğunu düşünüyorum
Eser hanim kabuklulari ben de cok seviyorum. Bizde zarari dokunanlar kabuksuz olanlar. Kabuklular sadece salata yapraklarina dadanirken digerleri her seyi yiyor. Kabuklulari ben de ormana saliyorum bulunca.

Eski 24-05-2011, 06:08   #150
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Eser hanim kabuklulari ben de cok seviyorum. Bizde zarari dokunanlar kabuksuz olanlar. Kabuklular sadece salata yapraklarina dadanirken digerleri her seyi yiyor. Kabuklulari ben de ormana saliyorum bulunca.
Benim bahçemde kabuksuzlardan yok. Üç senedir sadece bir tane gördüm. Ama kabuklular ordu gibiler, hele de bahar başlarında...
Yaprak döken manolyam ve soğanlılar başta olmak üzere birçok bitki nasibini alıyor onlardan. Kaç yıldır okuyorum, araştırıyorum ama öldürmeden uzak tutacak bir yol bulamadım. Bu sene etkin bir şekilde toplayarak uzaklaştırmaya çalışıyorum. Sanki biraz daha az gibiler bu yıl..

YeniGine beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025