![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığım clematis armandii'lerim. Öndeki pembe çiçekli "apple blossom" olduğunu düşündüğüm, arkadaki ise beyaz çiçeklisi. Bu yıl onlara gözüm gibi bakacağım ![]() Bahçeye dikilmeyi bekleyen bitkilerimden alacalı Pittosporum tobira (bir de nereye dikeceğimi bilebilsem ![]() ![]() Bunlar da oluşturmayı hayal ettiğim kaya bahçesine dikilmeyi bekleyen kekikler, rosmarin ve arkadaki büyük saksıda yerini arayan Nandina domestica: ![]() Kekik çiçekleri;daha yakından (Onlara bakmak , gelen arıları arıları izlemek beni çok mutlu ediyor) ![]() Alisyumları çok seviyorum. Bu sefer onları amfora saksıya diktim. Umarım yerlerini severler: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl mor salkımın çıplak gövdesine sardırmak niyeti ile diktiğim Clematis piilu istediğim yere sarılmamakta adeta inat etti. Pek yüzgüldürücü bir gelişme göstermeyince ben de sonbahar içinde onu iyice kısa kestim. Bu davranışımdan sanırım memnun kaldı ki, şimdi hem sürüyor hem de tomurcukları var. Ben de onunla inatlaşmaktan vazgeçtim ve "vardır bir bildiği" diyerek nereye yöneliyorsa o yöne doğru destekledim onu. Bir de ayaklarının dibine bodrum papatyaları serdim ![]() ![]() Papatyalar ne kadar güzeller değil mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Bu da yine nerdeyse kökünden kestiğim Clematis bijou. Nasıl heyecanla bekliyorum çiçeklerini bir bilseniz... Geçen sene Bauhaus'dan aldıktan sonra bir çiçek bile açmadı bana. Bu yıl üstü tomurcuk dolu. Geçen yazı saksıda geçirdi ve hiç büyümedi. Oysa yayılıcı-sarkıcı olduğu söyleniyor.Ne kadar yayılıcı olduğunu da çok merak ediyorum. ![]() ![]() Yanına bir de multi blue diktim arkadaş olarak. Onun da tomurcuğu büyüyor... ![]() Bu hafta sonu böyle geçti , bakalım haftaya beni ne gibi sürprizler bekliyor olacak bahçede... Belki de cumaya kadar sabredemez arada bir kere daha kaçıveririm, kimbilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel sevgili Eser ilhan clematis güzel açmış darısı diyerlerne. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Eser hocam yine orta yerimizden çatlatıyorsunuz bizleri çok güzel ellerinize sağlık inşallah bizler de sizin güzellikleriniz gibi fotoğraflar çekebilecek güzellikler yaratırız siz den öğrenecek çoook şey var çok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2011
|
sevgli eser ilhan, ellerinize sağlık çok güzel bir bahçe olmuş.Kolay gelsin . Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Hepsi ve özellikle Mor salkım harika görünüyor. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Elimden geldikçe okuyup öğrenmeye çalışıyorum ve her öğrendiğimle aslında öğrenecek daha ne kadar çok şey olduğunu görüyorum bitkiler dünyasında.. Sizin bahçeniz de kimbilir ne kadar renkli ne kadar güzeldir baharda. Aslında komşu bahçe de sayılırsınız bana, bir uygun zamanda (ve en kısa zamanda ![]() ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 18-05-2011 saat 06:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili serhat55, sevgili nurguldk, bahçemi beğenmenize sevindim. Teşekkürler ![]() Sevgili gilan, mor salkımı ben de çok beğeniyorum. Aslında bütün bahçe demirini sardı geçen yıl, ben bu sene komşuyla sınırımızın tamamen mor salkımlarla örtüleceğini hayal ediyordum ama olmadı, meğer eski dallarda açarmış çiçeklerini mor salkım. Artık seneye bekliyorum bu performansı kendisinden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Eser Hanım, mor salkım çabuk geçiyor ama öyle güzel açıyor ki, buna değer. Size oradan kokusu da geliyordur. Benimkiler son iki gündür iyice açtı, artık dökülmesi yakındır. Seneye bol bol clematis armandii fotoğrafı görelim sizden, çok güzel olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Clematis armandii'ler için gerçekten de çok sabırsızlanıyorum.Elimden gelse çekerek uzatacağım yani ![]() Bahçeyle uğraşmanın bu yanını çok seviyorum. Hep bir dahaki mevsim için bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşam coşkusunu besliyor ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 18-05-2011 saat 06:41 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Eser hanim bahceniz ne güzel canlanmis. Her kösede ayri bir detay var. Ben de artik hic eve girmek istemiyorum. Bu aksam ancak saat 20.00`de cocuklarla zor girdik cok serinledi diye. Bahcede baktigim her yerde farkli bir güzellik görmek beni de cok mutlu ediyor. Clematis armandii`yi sabirsizlikla bekleyenlerden biri de benim. Yerini sevdi sanirim sürekli yeni dallar cikariyor. Mor salkimlariniza da bayildim. Saglikli, keyifli bir yaz dilerim, sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ciceksever70, güzel sözlerinize çok teşekkürler. Ben de sık sık keyifle dolaşıyorum bahçenizde. Clematisler umarm ikimizi de sevindirirler seneye bahara ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 17-05-2011 saat 18:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Eser ilhan mor salkıma bayıldım elinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Eser hocam komşu bahçeyiz ziyaretiniz bizi bahtiyar edecektir buyurunuz geliniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde açan ilk Clematisler Multi Blue ve Gladys Picard ![]() Multi Blue katmerli açar mı diye bekliyordum ama ilk çiçekler yalınkat geldi. Daha açmamış tomurcuklar olduğu için ben de katmerli çiçek beklemeğe devam ediyorum ![]() Gladys Picard'ın ise yapraklarının çoğunu sümüklü böcekler yedi. Birkaç hafta önce sadece sap ve tomurcuk halindeydi, hiç yaprak yoktu. Sümüklüleri elle toplamam sonuç verdi sanırım, şimdi yavaş yavaş birkaç yaprak çıkardı. Ama diğer Clematisler - çok şikür -daha iyi durumdalar. (Her halde en lezzetlisi buydu ![]() ![]() ![]() Jasminum polyanthum da hızla açıyor tomurcuklarını. Verandanın çatı kenarı gelin tacı gibi oldu : ![]() Geçen sene gül hastalıklarıyla başım dertteydi, küllenme, pas, kara leke hepsi geldiler sırayla. Bu sene en baştan önlem alıp gerekli ilaçlamaları yapmaya başladım. Bakalım daha iyi bir gül sezonu olacak mı? Henüz tek tük açıyorlar ama çok tomurcuk var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Eser İlhan,bahçenizi dolaştım,eviniz ve bahçeniz, yapı ve konum itibari ile çok zevkle yapılmış,Güle güle oturun.Mor salkımınız da çok sıhhatli görünüyor clematislerinizleriniz de yerlerini çok sevmişler,ilk çıkışları fevkalade güzel görünüyor.Clematis armadiyi İst. da nereden aldığınızı sorabilirmiyim,çünkü çok aradığım halde bulamadım. Yaseminin varendaya sarılıp açmasına bayıldım.kokusunu duyar gibiyim ellerinize sağlık,Herşey çok güzel görünüyor,renkli bol çiçekli sıhhatli yazlar dileği ile efendim.selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Eser hanim, yillardir salyangozdan muzdarip biri olarak en ise yarar yöntemin elle toplayip (canice de olsa) tuzlu su dolu kovaya atmak oldugunu tasdik edebilirim. Birkac gün topladiktan sonra azaldiklarini ben de farkediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Clematis armandii'yi Anadolu yakasındaki Büyük Çamlıca Fidanlığından aldım. Ben alırken epeyce vardı daha.Belki hala bulabilirsiniz sorsanız. Clematis başlığında bu fidanlık ve Clematis armandii hakkında epeyce yazıştık. Linki aşağıda veriyorum, 1579 uncu mesajdan itibaren takip edebilirsiniz ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=4446&page=53 Ben gittiğimde başka Clematis çeşitleri de vardı. Çok güzel ithal bitki çeşitleri var. (Bahçe işlerine ilk başladığımda ithal bitki olayına dehşetli sinir oluyordum "bitkinin de ithali mi olurmuş " diyordum ama artık bu konuda teslim oldum) İki kez kısa kısa uğradım oraya ama hiç görmediğim, bilmediğim bir sürü şey gördüm. Uzun uzun tek tek bakarak dolaşsam kimbilir daha neler çıkar... Düzenleyen Eser İlhan : 24-05-2011 saat 06:21 Neden: ilave |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çocukken onları parklardan toplar, kutulara doldurur ve evde beslemeye çalışırdım. Saatlerce başlarında oturup duyargalarına, desenlerine, gövdelerine baktığımı hatırlıyorum. Hala da onları seyretmeyi seviyorum. Ama bahçemden uzak olsunlar. Sahipsiz çayırlarda doyabilecekleri yeterince ot olduğunu düşünüyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Geçen sene gül hastalıklarıyla başım dertteydi, küllenme, pas, kara leke hepsi geldiler sırayla. Bu sene en baştan önlem alıp gerekli ilaçlamaları yapmaya başladım. Bakalım daha iyi bir gül sezonu olacak mı? Henüz tek tük açıyorlar ama çok tomurcuk var ![]() Bu yıl da ben aynı durumdayım.Gülün yaprakları turuncu bir tozla kaplandı. Bu durumla ilk kez karrşılaştım.Epey budayıp ilaçladım.Çok güzeller ama bu kadar hastalığa açık olmaları can sıkıyor. Clematisler den multi blue çok beğeniyorum ama diğeride çok güzelmiş. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nurcan Hanım, clematisleri ben de çok seviyorum.Hepsi de birbirinden güzel. Multiblue'nun bahçemde ilk çiçekleri bunlar ve resimdekinden çok daha koyu bir renkteler. Adeta koyu mor gibi. Ben daha mavi bir renk bekliyordum resmine bakarak. Ama sürprizler de bu işe dahil, değil mi ama ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak döken manolyam ve soğanlılar başta olmak üzere birçok bitki nasibini alıyor onlardan. Kaç yıldır okuyorum, araştırıyorum ama öldürmeden uzak tutacak bir yol bulamadım. Bu sene etkin bir şekilde toplayarak uzaklaştırmaya çalışıyorum. Sanki biraz daha az gibiler bu yıl.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|