![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis tohum bankası
Bana da bu hafta pope paul II clemantis vine -potted -magestic geliyor.Tohum değil ama canlı saksıda ,bu sene çiçek açarsa ki açacağını söylediler .Tohumlarını toplar paylaşırım . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sağol Adalet ablacığım bilgiler için eğer benim clematislerim çiçek açarsa ben de tohumlarını paylaşırım ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum paylaşımı için "Clematis tohum bankası"nı kuralım artık. Bu işi iyi organize etmek lazım, tohumlar bir kişide biriksin, herkese gönderim yapsın. Herkes katkıda bulunduğu tohum kadar tohum talep edebilsin. Elbette tohumu olmayan arkadaşlarımızı da tohumsuz bırakmayız, ancak, öncelik tohum gönderenlerin olsun. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Güler, dilerim bir çok arkadaşımızı clematis sahibi yaparız. Sizdeki tohumları, lütfen renk ve cinslerine göre ayrı ayrı toplayın, aslında size bunu yazmam çok gereksiz, siz bu işin nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bilirsiniz. Hbayraktar arkadaşımızdan başka konuya talip olan yok henüz, tohum dağıtmak mesuliyet gerektiren meşakkatli bir iş tabi, anlıyorum, küçük de olsa ödeme gerektiriyor. Ödeme konusunu "ödemeli PTT kargo" ile çözebiliriz, ya da sizlerin uygun bulacağınız başka çözümler üretilebilir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Ödemeli PTT kargo en uygun çözüm olmalı çok ekonomik çünkü. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2009
|
Clematis tohumlarını bende istesim olurmu.Çiçekçilerime bakıyorum ama ellerinde olmadığını söylüyorlar.Yetişme şartları farklı ondanmı bulamıyorumPaylaşım yapacağınız zaman banada birkaç tohum ayrırsanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
benimde birtane clementisim var tohum alabilirsem paylaşa bilirim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Çiçekler cinslerine göre yazın ayrı zamanlarda açıyor. Çoğu az kokulu; bir tek Clematis Armandii iyi kokuyor. Katmerliler daha çok yaz başında açıyor. Yalın katlar türüne göre gösterilerini farklı zamanda tamamlıyorlar. Yalın kat çiçekler katmerlilere göre soğuğa daha dayanıklı. Kışın -20 dereceye kadar bitkiye bir şey olmuyor; ilkbaharda sürüp tekrar gelişiyor. Türkiye’de yetişen yabani beş türü varmış. Ama onlar, burada anlatacaklarıma pek benzemiyorlar. Çiçekler daha cılız hatta bazen belirsiz görünümde. Erzincan ve Tekirdağ yakınlarında Yaban sarmaşığı, Ak asma, Peçek, Yakmuk ya da Köpek Tutağı gibi isimlerle ormanlarda karşınıza çıkabilirler. Dünyadaki türlerin çiçeklerinin büyüklükleri 2,5-25 cm. arasında değişiyor. Neredeyse her rengi var. İyi çiçek açmaları, kışın şiddetine göre değişebiliyor. Havalar ne kadar soğuk olursa o kadar iyi açıyorlar. Clematislerin en karakteristik isteği köklerde gölge, dallarda güneştir. Aşırı güneş çiçekleri bozabiliyor. Gün içinde dört saat süren güneş ideal. Açık renkler tercihen gölgeyi, koyu renkler biraz daha güneşi seviyor. Bu bitkinin kötü bir özelliği de var. Diğer sarmaşıklar gibi vantuzlu değiller, bu sebeple tırmanmak için mutlaka bir desteğe ihtiyaçları var. İster bir sarmaşık gül, ister kamış-bambu çubuklar, adi kümes teli, ya da herhangi yavaş gelişen bir ağaç destek malzemesi olabiliyor. Bitki gövdeden çıkan havadan destek bağlamalarıyla kendini sağlama alıyor. Arkadaşlar eğer burada denildiği gibi -20lere dayanyorsa lütfen renk hiç farketmez bana 3 5 tohum ayırın. Tam burada yetişecek bir sarmaşıkmış ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
arkadaşlar internette edindiğim bilgiye göre güzel bir çiçek.Bankasını oluştursak iyi olacak; malum bir ay sonra herkes tatilde olacak veya siteyi eskisi gibi pek takip edemeyecek. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
melike hanım clematis tohumlarınızdan banada ayırırsanız çok memnun olurum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu geniş kapsamlı bir başlık olacak gibi duruyor. Bence paylaşıma katılacaklardan kriter belirleyin. Çünkü ücretsiz paylaşım dışında hiçbir konuda mesajı olmayan birinin sizin emek verip yetiştirdiğiniz çiçeğe bu şekilde sahip olması benim hiç hoşuma gitmiyor. Mesela geçen yılki selluka dağıtımında %80-90nı tohumları aldıktan sonra kayboldu. Bu türün dağılması çeşitliliğinin artmasına yardımcı olmayacak insanlara bence hiç tohum yollanmasın. (Tabii bu benim fikrim) |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yavaşlayın biraz, banka kuruldu ama Genel Müdür atanmadı henüz ![]() Bu işi layıkı ile yapabilecek, dürüst, çalışkan, dikkatli bir gönüllüye ihtiyacımız var. Tohumlar kendisinde toplanacak, siteyi ve üyeleri iyi takip edecek, isteyenlere tohum gönderecek bir gönüllü. Daha önce de yazmıştım, yazı ve kışı ayrı mekanlarda geçiriyorum, bulunduğum yer köy, PTT yok, sık sık da şehir dışına çıkıyorum. Ayrıca, Mersin'de bulunduğum zamanlarda da PTT çok uzak, yaşımı göz önüne alırsanız benim için ne kadar zor olacağını tahmin edersiniz. PTT yakın olsa yine de seve seve yapardım, şimdi tohum yok elimizde, bu yazın sonunda epeyce tohum birktirmiş olacağız, yani şimdiden tohum için sıraya girmeye gerek yok. Önemli olan bu sorumluluğu yüklenebilecek kapasiteye sahip bir gönüllü bulmak. Bu konudaki fikirlerinizi de alalım ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkun bey, çok haklısınız, sadece bir kaç çeşit tohuma ulaşabilmek için siteye üye olanlar var, sonra bir daha görünmüyorlar, bırakın görünmeyi, tohumun ellerine ulaşıp ulaşmadığını bile yazmak zahmetine katlanmıyorlar. Ama, clemtisleri tohumdan üretmenin mümkün olduğunu gördük, bu yüzden tohum dağıtımı yapılmalı. Neden siz aday olmuyorsunuz ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım benim clemantisim bu gün geldi john paul II yazıyor.Amerikadan hiç zarar görmeden harika bir şekilde geldi Şimdi çiçek açar tohum alırsam bankaya yatırırım .Banka görevini de alırım .Alıştım ben PTT de durmaya Oradakiler de tanıdılar zaten tek şartım olur alan arkadaşlar elime ulaştı diye yazsın birde tek tek tohumların geldi mi diye mesaj atmak zor geliyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hhatice, tohum dağıtacağımız üyelerimizin "Aktif üye" olması gerekiyor, 3-5 mesaj yazıp da tohum talebinde bulunanlara tohum yok ![]() Bunları da profilden takip etmeniz gerekiyor, yorucu bir iş olduğunu bildiğim için söylüyorum, kimler hangi başlıklara hangi mesajları yazmış bilirseniz daha kolay olur. Tabi, aktif üyeler için değil bu kriterler, sadece tohum almak için siteye üye olanlar için. Yaparım derseniz, koltuğunuzu hazırlayalım ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nesrin hanım, tohum dağıtımı bir defalık olmayacak, her yıl topladığımız tohumları dağıtalım ki, bitki çoğalsın. Bir kaç kişide biriken tohum sıkıntı yaratabilir, tek elden dağıtılması daha doğru olur diye düşünüyorum. Bu konuda diğer arkadaşlar da fikirlerini belirtirlerse en uygun olanı buluruz. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Dağıtırım .Sonuçta tohum bu gün bana geldi çok küçük değil .her dağıtacağım ve elime geçen tohumu sizinle paylaşırsam ve sizin dediğiniz kişilere verirsek olur .Bana sadece Ptt ye gitmek ve 75 krş vermek kalır .Ama ben yolladığım halde almadım bana gelmedi sanki boymnuma borçmuş gibi hala yollamadınız gibi lafları istemem .Düzenliyimdir .Yazarak çalışırım .Sözler uçar yazılar kalır. Bundan benim bir beklentim olmaz .Yardımlaşmayı seviyorum.Vaktim müsait. Şayet bir terslik olursa gelen tohumları başka bir arkadaşa devrederim .Dünyanın bin türlü hali var ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam o zaman Hatice hanım, bu işi siz üstlendiniz ![]() Şimdiden tüm arkadaşlarımın adına teşekkür ederim. Posta için hiç bir ücret ödemeyeceksiniz, siz ödemeli kargo olarak vereceksiniz postaya, tohum talep edenler bunu dikkate almalı. Göndereceğimiz tohumların karışık olmaması gerekiyor, mümkünse orjinal isimleri ile birlikte birer fotoğrafını da yüklesin arkadaşlar, böylece karışıklık olmaz, kim ne istediğini bilir. İlerde şu anda aklımıza gelmeyen sorunlarla karşılaşırsak, buradan hep birlikte çözüm üretiriz. Ben tohumları mini kilitli poşetlerde gönderiyorum, ince uçlu silinmeyen bir mürekkebi olan kalemle de poşetin üzerine tohumun ismini yazıyorum. Haydi kolay gelsin, size göndereceğimiz tohumlar için açık adresinizi bildirmeniz gerekecek, bunu özelden de yazabilirsiniz ilgilenen arkadaşlara. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sevgili Adalet hanım, bildiğim kadarıyla PTT karşı ödemeli kargo kabul etmiyor. Bu sisteme yeni geçildiyse haberim olmayabilir. Tohumların tek yerde toplanıp dağıtımı en sağlamı gözükse de, posta masrafları açısından bir kişiye ağır olabilir. Sn Nesrin Sarı' nın teklifi de mantıklı görünüyor. Birkaç kişinin üstlenmesi işi hafifletebilir ama karışıklığa da yol açabilir mi acaba diye de düşünüyorum. Birkaç kişi üstlenecek gibi olursa ben de yardımcı olabilirim. Düzenleyen Lonicera : 10-06-2010 saat 21:22 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bana bir kaç defa ödemeli kargo gelmişti PTT den, bu yüzden önerdim. Tohumlar tek elde toplanırsa daha kolay olur diye düşündük, karışıklık olmaması için. Hatice hanım görevi üstlendi sağolsunlar, kendisi yorulduğunda Nesrin hanıma ve ya size görevi devredebilir isterse. Eğer PTT kargoda sizin dediğiniz gibi, karşı ödeme yoksa, o zaman normal kargo ile gönderim yapılsın, neticede tohum dağıtana bir de maddî külfet olmasın. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|