![]() |
|
![]() |
#901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
kardeş aynı sorundan bende müzdaribim yüz binlerce mesaj var sitede kimse bizim mesajlara bakmıyo :/ benim ağacımda aynı senin gibi çiçeksiz limonsuz büyüyp duruyor. aşı işinden de kimse anlamıyo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Merhaba, ben cok anlamam ama, acaba ciceklendirici besin takviyesi deneseniz sonuc verirmi? ![]() iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2015
|
![]() Limonum un sağlık durumu nedir acaba: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taze yapraklarda demir eksikligi var gibi ancak korkacak birsey yok 😉 15 15 15 gibi kompoze bir gübre ile 20 gunde bir gubreleyin. Bol limonlu günler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bilmedigimden soruyorum, bu kompoze gubrede npk ya ilave element oluyormu? iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
|
ayrıca limonu diktiğin yere drenaj için kanal kazman iyi olur. Fazla miktarda yağmur yağdığında aşırı nem kök bölgesinden tahliye edilmediğinde köklerde boğulma olur yaprakların sararmasına bu da sebep olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Ağaç Dostu
|
+ hatta bitkinin ölümüne |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Yeni Üye
|
öyle demeyin. aman naptınız. ben anlamam öyle şeylerden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
bahçede zaten biraz eğim var yani su durmaz dibinde sanki. yeterli değilmi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Benim limonlarda tık yok.Düzenli sulama yapıyorum,balkonda,güneş görüyor,suya boğmuyorum.Neden çimlenmez dikilen ve düzenli bbakılan limon biri bana söylesin?Çok üzdü beni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Eğer öyle ise ayrıntılara bu başlıktan ulaşabilirsiniz, kısaca ben de yardımcı olmaya çalışayım. Limon çekirdeğini çimlendirmek için balkondan ziyade ev içinde ve mesela pet bardakta, üstünü streç naylon ile örterek (nem ve ısı kaybını önlemek/en aza indirmek için) denemenizi öneririm. Güneş görüp görmemesinin bu aşamada pek anlamı yok, düzenli sulamanın ise gereği yok. Nemli toprağa ekip sera etkisiyle toprağının nemini ve ısısını uygun düzeyde tutarsanız 2 hafta gibi bir sürede çimlenirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Limon fidelerimi ne zaman şaşırtmalıyım?
Merhabalar. Sardunya saksımın dibinde çıkan parlak yapraklı fideciklerin ne olduğunu anlayamamıştım. Sonra limon konusundaki iletilere bakarken yapraklarının benzediğini fark ettim ve hatırladım; sardunya dikmeden önce o saksıya limon çekirdekleri gömmüştüm, hem de epeyce derine. Çok sevindim, çok sağlıklı görünüyorlar. Fidelerimi ne zaman şaşırtmalı ve nasıl bir toprak karışımına dikmeliyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 gece suda bekletip toprağa diktim.Üstünü naylon yahut streç ile kapatmadım.Beraber diktiğim herşey çıktı ama limon maalesef..Şimdi naylon ile örtsem faydası olur mu acaba? Düzenli sulamadan kastım sadece nemli tutmaya dikkat ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Faydası olur elbette, bir de ev içine alın bence mesela bir pencere önüne... Endişelenmeyin limon çekirdekleri geç de olsa çimleniyorlar, pek nazlı değiller bu konuda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaç Dostu
|
Yaşasın o zaman! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
Birde benim limonum hakkında yorum yaparsanız sevinirim özellikle limon daki lekeler ne dir ne yapmam gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Ağaçsever
|
Neden kimse bana yardımcı olmuyor :s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Merhaba ; Limonunuzdaki lekeler kullanılan ilaç lekeleri belli ki yeni almışsınız.Onları silebilirsin ya da durabilir herhangi bir zarar vermez limonunuza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2015
|
Lımon ağacı haseresi
Merhaba, balkonda yetiştirdiğim limon ağacımın yapraklarının iç kısmında beyaz küçük bıt gıbı haşereler var. Ve yaprakların üst kısmları yapışkan bır madde ıle sarılı. Bu durumda ne yapmalıyım. Onerılerınızı beklıyorum. Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Ağaçsever
|
Yapraklardaki degil limon üzerndekinden bahsetmiştim ben ama resimdeki sebebi nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
Merhabalar benimde mayer limon um var bu sene ilk defa meyve vermeye başladı bir tane bilye büyüklüğün de koyu yesilken sarı olmaya başladı ama daha küçük buyunce sarı olmaz mj normal midir bu dönemde çiçek yok ama yeni dallar ve yaprakları çıktı cokca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Ağaç Dostu
|
Onlar güneş yanığı, Sn hasan_26, bir sorun olmaz meyvede iz olur tadında değişiklik olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Ağaç Dostu
|
Sn ismet38 ;Eğer küçükken sararıyorsa dökülecek demektir.Yaz sonuna kadar çiçeklenecektir tekrar, bol güneş ışığı ve düzenli sulama öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Ağaçsever
|
Hiçde hoş bi görüntü degil ama mantar hastalığı olabilir dediler ilaçlamayı düşünüyorum. Güneş yanıgıysa güneşten korucazmı meyveleri yani anlamadm bu işi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
uzerındekı toprak kuruyunca sulama yapıyorum 10 gunde bır gunes goren bır balkonda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaçsever
|
![]() 3 haftadir boyle. Buyumuyolar ![]() Acaba neden iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|