![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
Terasta topraksız orman
Gördüğünüz gibi terasım orman oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Değişik denemeler
Denemeler ve sonucu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
5 lt pet şişede marul denemeleri
Bakalım tutacak mı? Ec 1.2 ekleme yapmamayı düşünüyorum içindeki besinli su ile ne kadar gidecek eğer başarılı olursa sisteme 10 tane daha dahil etmeyi düşünüyorum. Amatörün aç gözlülüğü işte ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Sayın Mustafa Tepe; Salatalıklarınızın bıyıklarını alırsanız verimleri daha iyi olur.Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla Turhan Engin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turhan Bey Öneriniz için teşekkür ederim. Bunu hafta sonu uygulayacağım. Başkaca önerileriniz var ise duymak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar birkaçgündür birşeyi farkettim. Toprak cocopit perlit karışımı bir saksıda 2 domatesim var. Bunları Evsera fuul ile besliyorum. Boyu 1 metreyi aştı çiçek yoğunluğu az ve salkımda 5-6 çiçek var. Bir de sadece cocopit perlit e diktiğim ve Kudret Beyden aldığım domates için besin eriyiğini ve sera bekçisini kullanıyorum Boyu 50 cm ye ulaştı ve çok sık çiçek açtı ve her salkımında 10-15 çiçek var hatta bazıları tuttular büyüyorlar. İlk yılkı denememde açgözlü amatör ruhunu bırakmak gerekiyor şunuda dikeyim bunumda olsun mantığıyla gitmek biraz açgözlülük oluyor. Onun için sadece domates veya domates salatalık çalışmakta fayda var. iki tank ve her ürün için ayrı tank kullanıp iyi bir sezon geçirmek en iyisi olacağı kanısındayım. Bende olanları sayayım. Domate,salatalık,biber,patlıcan,kıvırcık,çilek,fas ulye kara lahana,biber bunlara hep ayrı tank mümkün olmayacağına göre hepsininin karışık besleneceği bir besin bulmakta buldum çareyi. Ama şimdi anladım ki az çeşit bol ürün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sn mustafa tepe sanırım Domate,salatalık,biber,patlıcan,kıvırcık,çilek,fas ulye kara lahana,biber aynı anda deneyebileceğin besin kitini kudret bey hazırlayabilir fakat nekardar verimli olur orasaını deneyerek görebiliriz tek ürün ve dikilen ürüne en uygun besin kiti topraksız tarımın omurgası birde hatırlatmamda fayda var bitki zararlarına dikkat edin lütfen,özelikle istanbul havası bu aralar yağışlı ve rutubetli yaprak bitleri ve antrokoz mantar hastalıkları havalar ısnınca kırmızı örümcekler hayllerinizde yerler ![]() birde hıyarların sülük alma bıyık almayı unutmayın verimi etkiler bitkilerinizin besin alımı çok güzel dikkatlice devam edin fazla ph kusüratlara takılmayın ph sıkalaları tablolarda mevcut 5,80 6,50 arası idaal ölçümleri sabah saatlerinde yapın ısı farkı farklılık gösterir önemli deyil resim ve vidoolara devam gözümüz sanat görsün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
İdris bey Önerileriniz için teşekkür ederim Salatalıkladaki bütün bıyıkları aldım hiçbir kimyasal kullanmayı düşünmüyorum biber sarımsak su yağ ile bir karışım yaparak haftada iki kez onlarla ilaçlıyorum ayrıca aralara fesleğenleri koydum mantarlı alakalı henüz bir çalışmam yok fakat mantarla alakalı bir belirti şimdilik yok resim ve videolara devam edeceğim yalnız ramazan olduğundan pek fırsat kalmıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Tv seyrederken manzaram ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar 25 günün sonunda terasımın son hali budur. Fideleri dikeli 25 gün oldu. Yalnız bu süre içerisinde havalar çok soğuk geçti. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler gözükmeye başladılar. onlarca domates görüyorum ufak tefek. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Marul da yüzümü güldürdü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Çeriler de göründü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerim dolmalık çıktı. Fideci bana yanlış vermiş sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
25 günlük fidelere yakından bakalım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım bunlar büyüyücek mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sn MustafaTepe bitkileriniz çok sağlıklı gözüküyor. Bereketli ürünler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim İsmail bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2016
|
merhaba mustafa bey hasatınız bol ola.sera bekçisinin rahatlığını görüyoruz,bekçide ph yükselmesi sık oluyormu,şebeke suyumu kullanıyonuz?teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Umut Bey Sera bekçisini sadece domatesler için kullanıyorum. Suyu şebeke suyundan alıyorum. PH problemi yaşamadım bu zamana kadar. Domateslerde sorun yok. Ama karışık yetişdirdiğim ve evsera Full kullandığım domates marul çilek biber patlıcan gibi ürünlerde beslenme sorunları var sanırım burda herkesin dediği gibi tek ürün yetişdirmek lazım. Veya 3 sera bekçisi 3 farklı ürün Bu da maliyet istiyor. Sera bekçisinde 10-15 günde bir PH ölçüyorsun bir de ürünler büydükçe sera bekçisinini ec sını yükseltiyorsun. Besin tankını doldur 1 ay 2 ay ürünün yoğunluğuna göre elleme ama diğer tanka her gün besinli su ekle her akşam ec ölç ve sonuç fazla çiçek ve az ürün çünkü besleyemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Arı ile dölleme
Sabah 9 da terasa çıktım. Arı kelebek yaban arısı bizim domates ve salatalıkların çiçeklerinden polen topluyorlar. Bir an kendimi köyümde zannettim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
![]() Teras mı Orman mı? Kudret beyin domates ormanının resmine hadi canım derken şimdi terasımda salatalık ve domates ormanı cap canlı karşımda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu resimler neden yan duruyor onu anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Bu da pet şişede marul denemesi şimdilik iyi gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Biberler çin askerleri gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız fasulye
Fasulyelerimizde göründü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız Çeri Domates
Çeri domatesleri dikeli 1 ay oldu sonuç ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Marul
Topraksız sadece besin eriyiği içerisinden 10 günde bu hale geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Salatalık
Bir yerde 3 adet çıkmıştı. 2 sini kopardım ortadaki kaldı sizce doğru mu yaptım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Ürünler hasat kıvamına geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |